Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Po beskydském půlmaratonu KTRC čeká kyselica a beraní klobásy

Po beskydském půlmaratonu KTRC čeká kyselica a beraní klobásy
foto: KTRC

Mizuno Trail Running Cup | 04.10.2017 | přečteno: 3556×

Mezi přípravou tratě Ondřejnického půlmaratonu Petr Mikeska míchá maso do beraních klobás. Každý závod Kilpi Trail Running Cupu má svoje kouzlo. V Beskydech nad Čeladnou v opačném svahu než leží Lysá hora, se běží posedmé už tuto sobotu.

Původně patnáctka se loni protáhla na půlmaratonskou dvaadvacítku, letos se nemění. Stejně tak složení rodiny dřevěných portášů, stojících v polovině sjezdovky, odkud se běžci vydávají vzhůru do kopců. „Chystáme překvapení až napřesrok,“ poznamenává tajuplně ředitel závodu Petr Mikeska.

Běžci nastoupají ze ski areálu Opálená v Pstruží okolo zvoniček lásky, hnedle na to se spustí dolů do lázní v Čeladné. A zase nahoru skoro tři kilometry plahočení do sedla Skalky, 964 metrů nad mořem. Následuje čtyřkilometrová smyčka na druhý vrchol Ondřejníku (890 m), který se nejdřív oběhne a potom se zamíří k jeho nejvyššímu bodu.

Od této přibližně poloviny trati se už běží plynuleji, táhlými traverzy pod hřebenem masivu s pralesní faunou až k závěrečnému padáku do cíle. Celkové převýšení činí 1 150 metrů, což splňuje skyrunningové parametry. Na trase najdete dvě občerstvovačky.

Před třemi lety se účastníci opalovali v záři babího léta, předloni nořili do mlhy a loni přebíhali první sněhová pole. Norská předpověď se nyní mění každým dnem, ve středu na čas závodu hlásila: Polojasno, šest stupňů, lehká bríza z jihozápadu 3m/s. „Místy svítí slunce, ale objednali jsme party stany do cíle, aby se měli lidi kam schovat, kdyby foukalo nebo něco spadlo,“ dodává Mikeska. „Na přírodě vidím, že zima přijde dřív a měla by být tuhá.“

Startuje se tradičně v 11 hodin, poté co hlavní pole zmizí v lesích, budou v areálu běhat děti a mládež, chystá se i kratší doprovodná pětka. K tomu testovačky Subaru nebo ochutnávky Birelů. Z elitních běžců ve startovce zatím chybí loňský suverén Tomáš Lichý (1:35:21) a nejlepší žena Petra Pastorová. Zato druhý muž Jan Zemaník se chystá. „Mám to tady moc rád,“ těší se přední horský běžec, který žije nedaleko, kde s bratrem Jakubem, už dvojnásobným králem Běchovic, připravují premiéru Ostravického krosu. Číslo už mají zkušení Vít Otevřel nebo Aleš Palko, mezi ženami Radka Faltusová. Ano, vyhrála tady na jaře ostravský City trail. Ale opět i Radek Leszczynski, milovník dlouhých trailů a operní zpěvák Moravského divadla v Olomouci.

Pod Ondřejníkem mají kromě bodů do KTRC vždycky velmi solidní ceny. Z celkového budgetu 35 000 Kč berou peníze i nejlepší tři ve všech věkových kategoriích, v tombole můžete vyhrát dovolenou v Beskydech, hodinky Polar a další běžecké potřebnosti. Bohatý závodnický servis včetně medailí, fotografií a diplomů tady doplňuje místní specialita kyselica.

KTRC pak pokračuje už za dva týdny dalším půlmaratonem v Českém lese po území zpustošených německých vesnic a vrcholí desítkou přes Motolské jamky.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MTRC muž 04.10.2017 17:36:03

Mezi přípravou tratě Ondřejnického půlmaratonu Petr Mikeska míchá maso do beraních klobás. Každý závod Kilpi Trail Running Cupu má svoje kouzlo. V Beskydech nad Čeladnou v opačném svahu než leží Lysá hora, se běží posedmé už tuto sobotu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.