Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Beskydskou 7 budou od příštího roku zdolávat i jednotlivci

Beskydskou 7 budou od příštího roku zdolávat i jednotlivci
foto: Beskydská sedmička

tisková zpráva | 03.09.2018 | přečteno: 7523×

Jubilejní 10. ročník Beskydské sedmičky v roce 2019 bude průlomový. Poprvé dostanou možnost zúčastnit se extrémního přechodu také jednotlivci. „Od této kategorie si slibujeme, že k nám přitáhne opravdovou špičku v horském běhu. Celosvětový trend je neúprosný a kategorie dvojic je pro mnohé špičkové sportovce limitující. Ne každý má k sobě stejného parťáka a mnozí špičkoví atleti B7 neabsolvovali jen proto, že nechtěli jít ve dvojici, nebo nikoho k sobě neměli,“ vysvětluje pořadatel Libor Uher.

Možnost startovat v nové kategorii ale umožní jen splnění přísných kvalifikačních kritérii. Jedním z nich bude například dosažený čas z uplynulých ročníků B7. „Pravděpodobně to bude čas pod 15 hodin, možná ještě limit zpřísníme. Poskytneme také určitý počet míst svazům, které se zabývají horským během a ty mohou své pozice delegovat svým nejlepším sportovcům. Ještě přesně nemáme určené, jak velké startovní pole vyhradíme jednotlivcům,“ dodává úspěšný horolezec.

O finální podobě kvalifikačních podmínek kategorie jednotlivců se dozví závodníci včas na internetových stránkách a sociálních sítí B7. Již dnes můžeme prozradit, že je čeká náročnější trasa LONG o délce 95 kilometrů a jejich závod ponese status Mistrovství České republiky v Ultra Sky Marathonu 2019.

Jubilejní 10. ročník Beskydské sedmičky bude probíhat ve dvou kategoriích: jednotlivců a dvojic (trojčlenné týmy na startu již nebudou).

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.09.2018 13:47:07

Jubilejní 10. ročník Beskydské sedmičky v roce 2019 bude průlomový. Poprvé dostanou možnost zúčastnit se extrémního přechodu také jednotlivci. „Od této kategorie si slibujeme, že k nám přitáhne opravdovou špičku v horském běhu. Celosvětový trend je neúprosný a kategorie dvojic je pro mnohé špičkové sportovce limitující. Ne každý má k sobě stejného parťáka a mnozí špičkoví atleti B7 neabsolvovali jen proto, že nechtěli jít ve dvojici, nebo nikoho k sobě neměli,“ vysvětluje pořadatel Libor Uher.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.