Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ROZHOVOR: Koronakrize ukázala, že závody potřebují reprezentanta

ROZHOVOR: Koronakrize ukázala, že závody potřebují reprezentanta
foto: RAUL

Radek Narovec | 19.08.2020 | přečteno: 3667×

Jarní iniciativa Za zdravé Česko prokázala, že jednotným postupem dokážou pořadatelé pro sebe ale i pro sportovce získat víc, než když jsou rozděleni. “Byli jsme úspěšní, současně se však ukázalo, že tu není žádná instituce, která by hájila zájmy organizátorů akcí i samotných účastníků,” říká Marek Tesař, iniciátor výzvy a účastník jednání na ministerstvech.

Co považuješ za největší problém, který koronakrize odkryla?

“Krize jasně ukázala, že na rozdíl od jiných oblastní podnikání tu není žádná instituce, která by měla jako primární úkol prosazovat zájmy pořadatelů závodů a také účastníků. Tuto absenci si uvědomili všichni už nyní, ale myslím, že se tato potřeba ukáže i v dalších měsících. Tomu odpovídala i odezva, která nás opravdu mile překvapila. Přidali se nejen malí organizátoři, ale i ti největší, a to ukázalo, že ačkoli jsou často akce neporovnatelné, trápí nás stejné věci. Mě osobně udělalo radost, že se k akci přidaly i největší akce ve většině sportů – RunCzech, ČT Author Cup, Jizerská 50 nebo Spartan Race.” 

Byly či jsou nějaké výsledky z oněch jednání?

“Myslím, že slušným počinem bylo, že naše delegace Za zdravé Česko dokázala svými argumenty přesvědčit tým Ministerstva zdravotnictví, že lze s přísnějším režimem pořádat závody. Náš přesný plán včetně návrhů na hygienická opatření byl schválen, a dokonce byl následně dáván jako příklad. To se povedlo. Stejně tak i podpora Milana Hniličky z Národní sportovní agentury (NSA), který se s námi obratem sešel a podpořil nás, a to i pro jednání s Ministerstvem průmyslu a obchodu.”

Je poptávka po nějakém sdružení?

“Je a veliká. Jak od organizátorů všech úrovní a velikostí, tak rovněž od státu. Na jednání s agenturou NSA jsme také slyšeli, že by agentura chtěla mít partnera v této oblasti. A to je velmi silný argument pro start uvažování o této věci.”

**Co přesně by měl takový partner a mezičlánek mezi pořadateli a třeba státem na starosti? **

“Jsme teprve v začátcích. Už jsem byl u zakládání asociace a musím říct, že to není lehké. Určitě by to však měla být autorita, která bude s to zastupovat tento velký segment sportu, ale také ekonomiky. Zároveň se nabízejí i různé formy servisu pro pořadatele, být partnerem nejen Národní agentuře, ale také institucím, jako jsou Ministerstvo životního prostředí, místního rozvoje a také průmyslu a obchodu. Tato kategorie je významným hráčem v oblasti zdraví a stejně tak i na poli cestovního ruchu.”

Když se jedná o zřízení nové instituce, jaké subjekty jsou u toho nyní nejvíce? Nebo je to jen osobní aktivita Marka Tesaře?

“Rozhodně to není aktivita Marka Tesaře. Já jsem sehrál roli jen u této výzvy. Mám určitou výhodu v tom, že vím, jak sport v Čechách funguje, umíme se propojit s médii. Ale když bychom něco podobného zakládali, rozhodně to bude organizace, která bude zastupovat všechny členy a bude mít nějaké předsednictvo či výbor. Jak zní jedno sokolské heslo: Jedinec nic, celek vše. Určitě bych rád, aby v tom řídícím orgánu byli zastoupeni malí i velcí pořadatelé, ale i organizace, které se okolo pořádání akcí točí.”

**Nazývejme ji tedy zatím pracovně Organizace. Jaký je reálný časový horizont? S kým je třeba jednat a s kým už se jednalo? **

“Jsme ve fázi úvah. Do konce prázdnin bychom se chtěli sejít s lidmi, kteří se k výzvě připojili, a uvidíme.”

Po dlouhá léta zastával funkci tajemníka Sdružení organizátorů běžeckých závodů Ivo Domanský, ovšem od jeho smrti už uplynula řada let a SOBZ je trochu neviditelný. Budete jednat i s ním?


“Aby tato myšlenka dávala smysl, přizváni musí být všichni. Rozhodně to není jen o bězích.”

**Bude to jen o reprezentaci pořadatelů běžeckých a jiných závodů, nebo i běžců samotných? **

“Při povídání s různými signatáři se dostáváme pochopitelně i k tématu, jak bychom do této platformy zapojili i účastníky našich závodů. Určitě se tímto směrem budeme dívat také.”

Jaké sporty by měla Organizace reprezentovat? Budete kontaktovat třeba horské běžce či skyrunnery? OCR? Extrémní běhy?

“Zase záleží, kdo by se přidal, ale mezi podporovateli této myšlenky jsou zástupci  cyklistiky, triatlonu, překážkových a orientačních běhů, plavání… Prostě všichni, kteří se sportovním aktivitám pro aktivní širokou veřejnosti věnují. Určitě bychom oslovili i tebou zmiňované.” 

Dotace „na běh“ nyní dostává Český atletický svaz. Je toto namířeno proti němu?

“To rozhodně nikoli. Já si ani nemyslím, že ČAS dostává nějaké speciální dotace na pořádání běhů. Možná na republiková mistrovství, ale to je úplně jiný segment. Naopak, já jsem osobně ihned první den iniciativy svaz kontaktoval, ale ačkoli původně reagovali pozitivně, nakonec se nepřidali. Trochu mě to zklamalo, ale na druhou stranu je to logické. Jejich priority jsou úplně jinde. Výkonnostní sport, reprezentace.”

Pokud se dá narýsovat dělící čára mezi agendu sportů spadající pod existující svazy a „zbytkem“, kde by to bylo?

“Případná Organizace by se vůči žádným svazům rozhodně nevymezovala, vidíme tam naopak i prostor pro spolupráci. Většina organizátorů se svazy ale nemá nic společného a v případě, že jsou členy, sami vědí, jak jim členství ve svazu v pořádání závodů pomáhá.”   

Mimochodem vysvětlili vám atletický svaz, proč se k výzvě nepřidal? A měl svého zástupce na jednání s ministry za uvolnění restrikcí?

“Neměl, protože se k iniciativě nepřidal. Vzhledem k tomu, že se přidávaly desítky pořadatelů denně, a to i těch největších, po důvodech jsem už nepátral.”

Dá se už nyní říci, co by mělo být cílem Organizace v dlouhodobém horizontu?

“Být slyšet v rámci českého sportovního prostředí a to adekvátně k počtu našich závodů a jejich účastníků. Zastupovat tento velký segment vůči státu, přesvědčit jej i veřejnost, že naše činnost je opravdu společnosti i jedincům prospěšná a že si zaslouží respekt a podporu. Zároveň je zde prostor i pro platformy motivující účastníky k účasti, ale také k lepší péči o tělo a mysl.” 

Peněz na kvanta činovníků nebude, je pravděpodobné, že o některé aktivity se bude muset starat i někdo, kdo sám podniká v běhu. Jak zamezit konfliktu zájmů?

“Půjde o spolkovou organizaci a její hlavní orgán by byl zastoupen různorodými lidmi. O kvantu činovníků nemůže být řeč. Důležité je, že by je spojoval cíl. Respekt státu a municipalit, určitá jistota v tom, že v době potřebné bude někdo tento segment hájit, tak jako například hoteliéry či organizátory kulturních festivalů jejich asociace.” 

Kdybys byl vyzván, aby ses stal šéfem nové Organizace, přijal bys tento post? Zvládal bys jej skloubit s jinými svými aktivitami?

“To opravdu není ještě téma, ale určitě někoho schopného tento segment je schopen vygenerovat, o to strach nemám. Sám pár možných kandidátů vidím. Za sebe musím říct, že bych se určitě rád na přípravě a směřování asociace či unie podílel.”

Pozn.: Marek Tesař je zakladatelem a spolumajitelem agentury RAUL, která se stará o marketing Jizerské 50, pořádá seriál Běhej lesy či veslařské Primátorky. Předtím v agentuře Ogilvy/Mather Activation zakládal seriál rodinných běhů RunTour. Pracoval pro Český olympijský výbor a stál mj. u zrodu nového konceptu Běhu olympijského dne. Je výkonným ředitelem České obce sokolské. V průběhu pandemie inicioval výzvu Za zdravé Česko, se kterou se vydal společně s dalšími zástupci pořadatelů za vládními úředníky.

Komentáře (Celkem 108)

Nalezené položky: 109 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední

Radek Narovec muž 19.08.2020 19:27:17

Jarní iniciativa Za zdravé Česko prokázala, že jednotným postupem dokážou pořadatelé pro sebe ale i pro sportovce získat víc, než když jsou rozděleni. “Byli jsme úspěšní, současně se však ukázalo, že tu není žádná instituce, která by hájila zájmy organizátorů akcí i samotných účastníků,” říká Marek Tesař, iniciátor výzvy a účastník jednání na ministerstvech.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 19.08.2020 20:38:43

pokial tento rezim nepadne, tak si najde sposob ako znicit sportovanie pre zdravie, ze teraz rezim docasne ustupil a povolil nejake tie zavody, je len klamlivy manever.

rezim ma plan – povinne vakcinovanie celej populacie

a tak rezim lahko zavedie zakon, ze kazdy, kto sa chce zucastnit akejkolvek akcie, musi mat ockovaci preukaz s vakcinou COVID

bez toho potom usporiadatel nebude moct ani prijat prihlasku na preteky

a pasca zacvakla.

fanaticky ucastnici nejakych masovych zavodov potom radsej obetuju zdravie, daju sa zavakcinovat aby si stihli este nejaku ucast.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 20.08.2020 00:03:15

>> rudo, 19. 08. 2020 20:38:43 …pokial tento rezim nepadne…

Je rec o „rezimu“ kde ? V CR, SK, EU, Australii, nekde uplne jinde, vsude, … ? ;-)

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 20.08.2020 07:39:28

Postoj svazu k celé iniciativě je evidentně nijaký. Nejdříve podpoření a pak nic. Přitom samo vedení tvrdí, že podstatou je podporovat oddíly, aby se ta reprezentace měla z čeho rekrutovat. V rámci projektů Pohybové gramotnosti a pod. jsou peníze oddílům podmíněny i pořádáním nějakého toho závodu jednou ročně. Ale pokud jsou to závody jen pro registrovanou atletickou veřejnost, střílí tím svaz špatným směrem, co se týče podchycení mládeže. Stejně jako u projektu „Jsem atlet“ se tak zaměřují jen na ty, kteří již v systému jsou. Je třeba podporovat i závody směrem ven, zaměřené na ty, co ještě nejsou registrovanými atlety. Uspořádá li oddíl nějaký malý závůdek, obvykle mají pořadatelé i běhy pro děti. Tatínek si jde zaběhnout dospělou trasu a přivede s sebou děti na ty dětské závody. Podpora těchto pořadatelů je nesmírně důležitá, ale vůbec mě nepřekvapuje, že ze strany svazu tam není moc velký zájem. Peníze prý jdou v největší míře oddílům, reprezentace je jen třešinka na dortu. Ale jak potvrzuje rozhovor výše, bohužel je svazu bližší projekt e-atletika, než reálný zájem o pořadatele běžeckých akcí pro veřejnost. Hraním nintenda se však ještě z nikoho atletický mistr světa nestal.

Všem pořadatelům malých i velkých závodů patří velký dík, že i v těchto nelehkých časech se snaží vytrvat.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 07:59:22

>> jm1, 20. 08. 2020 00:03:15

snazis sa predstierat uprimny zaujem o debatu ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 20.08.2020 08:45:24

>> rudo, 20. 08. 2020 07:59:22

Opakovane se tu (=na mezinarodnim foru) snazim zjistit duvody, ktere vedou cizi statni prislusniky ke kritizovani „rezimu“ v CR, a ne ve state vlastnim.

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 08:58:33

>> jm1, 20. 08. 2020 08:45:24

a opakovane nechapes pisany text

a okrem toho, kto tu je cizi statani prislusnik

pravnicky Cesko-Slovensko a CSSR nezaniklo

a tak sme tu vsetci obcania toho isteho statu

a teda je to rezim tohto statu, ktory je sucast rezimu celej EU a ta sucast rezimu takmer celeho sveta

si tak naivny ze si myslis ze v nejakom malom statiku moze existovat nejaky iny, izolovany maly rezim hrajuci sa na svojom piesocku ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 20.08.2020 09:07:46

>> rudo, 20. 08. 2020 08:58:33 …kto tu je cizi statani prislusnik…

Treba ten, koho nepusti k volbam do PSP a Senatu CR :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 09:13:12

>> jm1, 20. 08. 2020 09:07:46

nie si schopny nic pochopit, vobec si si nikam neposunul, stale rovnako.

ale ty vies aspon guglovat

tak si najdi ako je to s nelegalnostou existencie CR

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 20.08.2020 09:17:17

>> rudo, 19. 08. 2020 20:38:43

Vratime sa ku korenom – budeme pretekat na pankacov :)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 20.08.2020 09:30:53

>> rudo, 20. 08. 2020 09:13:12 …nelegalnostou existencie CR…

klasicka, vyse komentovana situace: cizinec (zde Slovak, ev. Australan) „resi“ zalezitost CR.

Recnicka otazka: Co ho k tomu vede ? Prebytek casu ?? Nedostatek problemu ve vlastnim state ???

BTW, Australsky premier rika Vakcína by měla byt povinná pro všechny občany … ;-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 09:52:01

>> jm1, 20. 08. 2020 09:30:53

neschopnost mysliet

ak pravnicky stale existuje CSSR

tak o com tu meles dokola?

CR neexistuje

ja sa ako obcan ceskoslovenska staram o ceskoslovensko

a okrem toho

rovnake svinstva chysta nelegalna vlada slovenska a rovnake svinstva chystaju aj vlady v celej EU teda v REICH.3.

ze ty sa chces hrat na tvojom ceskom piesocku je tvoj problem

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 09:53:28

>> jm1, 20. 08. 2020 09:30:53

a tvohe BTW, ano australsky premier je naplno zapojeny do planov satanistockeho rezimu a preto tiez chce vakcinovat kazdeho

si z toho nadseny vsak ?

dufam ze budes prvy „cesky obcan“ navakcinovany

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 20.08.2020 10:31:58

ja sa utesujem ze u nas nebolo ani savo v obchode, tak vakciny neocakavam vobec

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

10 km: 0:38:51 (2022)
půlmaraton: 1:52:14 (2018)

MIKR muž 20.08.2020 12:01:03

>> rudo, 19. 08. 2020 20:38:43

Rudo vysvětli mi fungování tý tvojí filozofie celosvětového satanského spiknutí. Ne že bych se snad chtěl přidat, ale mám neodbytný pocit, že tvůj přístup popírá svoje vlastní principy.

  1. Pokud tu existuje celosvětové satanské spiknutí, které ovládá veškeré oficiální (nebo spíš manistreamové?) zdroje, jak mám určit, kterému zdroji ještě věřit a kterému ne? 2) Jak je možné, že nejvyšší satanášové nechávají na internetu stále ještě i ty „pravdivé“ informace, potvrzující jejich spiknutí? 3)Co je cílem toho spiknutí? 4) Co když tyhle „nezávislé“ zdroje jsou dávno součástí spiknutí? 5) Jak ověřit věrohodnost „nezávislého“ zdroje, když (skoro) celý internet ovládají satanské elity?

Možná to shrnu do jedný otázky – čemu můžu věřit?

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 12:38:51

>> MIKR, 20. 08. 2020 12:01:03

prebieha boj proti nim, aktivna faza sa spustila zaroven s podovodom COVID

su odpalovane podzemne zakladne tunely muciarne deti atd atd, teraz prave v Melbourne

cela akcia boja proti satanizmu sa pripravovala asi 30 rokov ci viac

teraz uz nedokazu blokovat a vymazavat cely internet, aj ked media ako fakbuk youtube atd mazu a mazu a blokuju.

verit ? to nie je spravne slovo, veriot znamena nevedeit nepoznat a len niekomu uverit

to musis sam v sebe rozoznat co je pravda a co je podvod, musi to s tebou vnutorne rezonovat alebo odporovat,

clovek musi vediet rozmyslat najme srdcom, hlava je len pomocka, ktora ked prevezme velenmie a ovladne to akzoe cista logika tak to je slepa ulicka

satanisticka vlada tu je vela vela storoci

napriklad ked isli osidlit australiu, v roku 1788 na prvej lodi boli satanisti

COLLINS a FREEMAN, tazke satanisti si vzali australiu do svojej moci od prveho dna a akosi zahadne dopredu vedeli ze kontinent je bohati na zlato

podobne "objavenie " ameriky Columbusom bol ten isty podvod, islo sa tam zamerne ziskat kontinent o ktorom vedeli

satanizmus vladol po starocia z Vatikanu

boj zacal proti nim v momente ked syn JFK zinscenoval akoze svoju smrt a presiel do formalnej neexistencie a vsetko pripravoval s Trumpom, boli kamarati od detstva

boj vedie Trump a Putin

Trumpovho brata Roberta a Putinovu dceru ale stanisti pred tyzdnom zavrazdili

Trump siel na matrace (Puzzo-Krstny otec) potom ako sa nasla mrtvola dcery filmoveho magnata

a sem patriu aj toto

https://www.veteranstoday.com/…-hatespeech/

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 12:42:21

>> rudo, 20. 08. 2020 12:38:51

este doplnim

najdi si webku kde sa uvadzaju vsetky zemetrasenia

uzasne mnozstvo zemetraseni vsade aj v CZ a SK a okoli za posledne mesiace pocas covid podvodu vsetko v hlbake 2–10 km co nie su prirodzene zemtrasenia

vsetko nicenie podzemnych tunelov atd

napriklad oblast Ostravy az do Polska, oblast Terezin atd atd

tam vsade sa diali po starocia strasne veci

aj oficilane stitstiky pocas dlhych rokov udavali pocty stratenych unesenych deti v kazdej krajine kazdy rok

desattisice statisice rocne, na co ich potrebovali ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

10 km: 0:39:25 (2016)
půlmaraton: 1:29:26 (2015)

runyx muž 20.08.2020 14:00:43

>> rudo, 20. 08. 2020 12:38:51

Rudo, fakt jsem se snažil najít informaci o smrti Putinovy dcery. A kromě pochybného webu v indii (kde to pak označili za Fake news) jsem nic nenašel. A ano neumím googlit jak jm1. Odkud tedy čerpáš informace ? Ony totiž ty tvé teorie pro mně zní naprosto neuvěřitelně, nechce se mi věřit že by se tady staletí budovaly rozsáhlé tunely a nikdo o tom nevěděl. Ale rád si o tom počtu a pak si udělám názor.

avatar

Bratislava

Brutto muž 20.08.2020 14:29:16

napríklad: https://index.sme.sk/…-k-moru.html?…

:)))))))))))

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 14:42:24

>> Brutto, 20. 08. 2020 14:29:16

+++++ super, to je ono.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 14:48:54

>> runyx, 20. 08. 2020 14:00:43

https://www.lyndaeveringham.com/…leet-in-1788

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.volcanodiscovery.com/…stralia.html

https://rubyraymedia.com/…porate-names?…

https://www.facebook.com/…946582319270

a to je len z jedneho dnesneho clanku ja som na toto upozornoval uz na zaciatku covid hysterie v mesiacoch FEB-MAR aj som upozornoval na product ADRENOCHROME

ale vsetci ste to tu odmietali a napriklad pouzili falosnu vyhovorku ze ved sa to da vyrobit lacno synteticky v labaku

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 14:50:30

>> runyx, 20. 08. 2020 14:00:43

Putinovu dceru dal Putin ako kodovanu spravu

myslim ze to dal cez twitter (aj Trump dava kodovane infor cez twitter)

ale oficialne sa to zatial taji

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 15:23:29

este pridam youtube sice vyhladavnie blokuje ale nakoniec ponukne nieco

tazke youtube vyhladavac na " DUMB'S "

Deep Underground Military Bases

ponukne aspon toto

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

a podobne

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 20.08.2020 15:58:03

Z ineho sudka (kedze sa mi nechce dekodovat slova – ako „Satanista = zid“ a podobne), tu je tip pre organizatorov pretekov, ako zvysit bezpecnost: https://www.cyclingnews.com/…r-de-france/

ASO to sice ciastocne skrylo za zdravotno-bezpecnostne opatrenie, ale z vyjadrenia riaditela Tour Proudhommeho je zrejme, ze podstatnym hnacim motorom k tomuto kroku je prehnana politicka korektnost. Nie ze by som pozeral cyklisticke preteky kvoli peknym hosteskam, ale rozhodne mi bol milsi pohlad (aj) na ne, ako na pupkateho miestneho starostu, ci detailny zaber na strhany ksicht na smrt vycerpaneho pretekara, ktory sa nestihol ani osprchovat. Snad stacilo vynechat tie stereo pusinky na licka…

No, mozno pustia na podium steniatka s priviazanymi kvetmi o obojok, nech olizu nohy pretekarov. To by bolo mile :-D

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 20.08.2020 16:04:37

>> runyx, 20. 08. 2020 14:00:43 …informaci o smrti Putinovy dcery…

Koho „pohrbivate“ ;-) ? Marii, anebo Jekaterinu ?

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 18:05:20

>> Mato, 20. 08. 2020 15:58:03

(kedze sa mi nechce dekodovat slova – ako „Satanista = zid“ a podobne),

a to si kde nasiel take rovnitko?

Mato mas deti, tie tvoje neboli unesene, tak sa stavias ku vsetkemu povysene

a predsteoras sam sebe ze satanizmus neexistuje.

aby si sa nemusel bat o tie svoje ?

na cudzich nezalezi ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 20.08.2020 18:41:56

>> rudo, 20. 08. 2020 18:05:20

Vid tvoj link z dneska veteranstoday.com ohladom hatespeech. Uz okatejsi autor clanku (ci glosy?) nemohol byt. Ale fakt sa mi o tomto nechce polemizovat a urcite nie tu. Tie statisice deti nejako chybaju na zozname hladanych. Ze nejaki uchylovia existuju? Urcite a treba sa mat pred nimi na pozore a na deti treba dohliadat. Ak aj nejaka siet pedofilov je, urcite nemaju za sebou armadu. Ale podzemne tunely a staty v state? To uz je fakt privela aj na mna.

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.08.2020 18:58:01

>> Mato, 20. 08. 2020 18:41:56

vyberas si co chces

ano deti chybaju a zoznamy su dlhe predlhe

podzemne tunely su fakt ale mozes sa rozhodnut zavriet pred tym oci

kazdy si volime svoj postoj

satanizmus to nie je to iste ako pedofilia, je to zabijanie, pitie krvi jedenie deti, teda je v tom aj canibalizmus

to sa neda zamietnut do krabice, ze sexualna uchylka

a nie nejde o nejakych uchylakov niekde na ulici

kto chce mat dolezitu politicku funkciu, musi sa stat clenom a prejst tymi ritualmi

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

10 km: 0:47:38 (2017)
půlmaraton: 1:47:02 (2017)

Nula muž 20.08.2020 20:34:35

Myslím že diagnóza je jasná – F20. Nejvíc se mi líbí ty tunely v deseti kilometrech pod zemí!

avatar

Kosice

10 km: 0:35:10 (2018)
půlmaraton: 1:16:26 (2019)

snucho muž 21.08.2020 06:47:48

Nalezené položky: 109 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.