Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Královské lesní zážitky jménem Běhej lesy Karlštejn si odnáší celkem 2 578 běžců

Královské lesní zážitky jménem Běhej lesy Karlštejn si odnáší celkem 2 578 běžců
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 15.08.2021 | přečteno: 3072×

Královské lesní zážitky jménem Běhej lesy Karlštejn si odnáší celkem 2 578 běžců! Je to tak, to číslo vidíš dobře! 2578 parťáků včetně 256 VoltaRUNáků a 307 natěšených mláďátek. I přes tropické počasí se běžci drželi našeho karlštejnského hesla „Buď král, Běhej lesy!“ a užili si s námi překrásný závodní den s majestátními výhledy na gotický hrad Karlštejn a dechberoucím během uvnitř lomu Velká Amerika. Pojďme na to hodit očko!

S těmi nejmladšími začal program v pravé poledne. Celkem si malí pašáci užili pět startů na 500 metrů a 1 kilometr. Před závodem je rozcvičila Verča Preti, známá pod hlavičkou blogu Jeden měsíc běžce, na trati je doprovázel odvážný Supermax, v cíli na ně čekala medaile a na ty nejrychlejší pak diplomy i krásné dárečky od Dr. Max a Boll. Nechyběla ani tombola a další zábavné aktivity, kde mohly ratolesti vybít svou energii nebo se něčemu přiučit, např. v aktivní zóně Sportisimo či při lesní pedagogice od Lesy České republiky.

Děti odběhly a odpoledne patřilo dospělákům. První závod zářil oranžovou barvou. Víš proč? Protože šlo o VoltaRUN! Tento charitativní nesoutěžní závod se těší čím dál tím větší oblibě a už týden před závodem hlásil plnou kapacitu. Není divu, když je to závod úplně pro všechny od dětiček a rodin s kočárky přes seniory či hendikepované až po úplně kohokoliv, kdo upřednostňuje kratší trasy. I díky závodníkům této trasy se vybralo přes 80 000 Kč pro bojovnici Michalku, diagnostikovanou DMO kvadruparezou, která samozřejmě s celou rodinkou v čele VoltaRUN nemohla chybět.

A teď už k hrdinům, kteří si doběhli až na bednu! Na 13 km se králem stal Adam Korecký (00:49:53) a porazil tak tradičního vítěze Tomáše Vocetku. Mezi ženami to byla Kateřina Kratochvílová Kriegelová (00:54:50). Na zkrácené dlouhé trase (z 19 na 18 km) okolo hradu nejrychleji proběhli Michal Vokrouhlík (01:15:03) a Denisa Krejčíková (01:23:20).

Uznání si ale zaslouží úplně všichni, budiž jim odměnou dřevěná medaile a parádní atmosféra. Děkujeme a budeme se těšit už za 14 dní v srdci Jizerských hor, na slavné Jizerské 50, tentokrát však v letním podání. Chceš se v Jizerkách 28. srpna pro­běhnout po vlastních tlapách i ty? Přihlásit se můžeš na tratě od 5 do 48 km, to je už slušný výběr, ne? V sobotu 11. září pak Běhej lesy zakončí sezónu tradičně v nočních Boleticích! Co to přesně znamená? Že se bude startovat se západem slunce a běžci si kromě běžeckých bot nasadí i čelovku. A pokud máš pocit, že je to na trať málo osvětlení, věz, že nám pomohou nejen hvězdy a měsíc, ale také stylově osvětlený šumavský les. Letošní horkou novinkou Boletic je navíc extra dlouhá trasa přes 43 km. Svá čísla na poslední dva závody si ulov zde.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 15.08.2021 10:20:10

Královské lesní zážitky jménem Běhej lesy Karlštejn si odnáší celkem 2 578 běžců! Je to tak, to číslo vidíš dobře! 2578 parťáků včetně 256 VoltaRUNáků a 307 natěšených mláďátek. I přes tropické počasí se běžci drželi našeho karlštejnského hesla „Buď král, Běhej lesy!“ a užili si s námi překrásný závodní den s majestátními výhledy na gotický hrad Karlštejn a dechberoucím během uvnitř lomu Velká Amerika. Pojďme na to hodit očko!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.