Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Štafetový maraton v Německu

Štafetový maraton v Německu

Dagmar Zemanová | 14.08.2008 | přečteno: 9252×

Omrzely vás závody po českých luzích a hájích? Myslíte si, že jste již vyzkoušeli vše? Máte kamarády co rádi běhají? Chcete si vyjet na závody do zahraničí? Máte rádi pivo? Pokud zní vaše odpověď na výše uvedené otázky ano, tak čtěte dál, v Písku pro vás mají skvělý tip na to, jak prožít první zářijovou sobotu u německých sousedů spojenou s během.

Netradiční maraton pořádají v německém městě Moos v sobotu 6. září 2008. Jde o 2. ročník štafetového maratonu

V kategoriích do 80, 130, 180 a nad 180 let závodí čtyřčlenná družstva. Družstva mohou být mužská, ženská nebo smíšená. Věkové kategorie určuje součet let všech čtyř členů družstva. Na trati 2 110 m kolem pivovaru Arcobräu se postupně střídají všichni čtyři běžci. Každý běží trať pětkrát (zhruba 7:30 min běh a 22:30 min pauza). 

V letech 2005 a 2006 se závodu zúčastnili atleti z města Písek. V roce 2005 se stali celkovými vítězi a v roce 2006 bylo družstvo mužů celkově na 4. místě. 

V těchto letech se závod ještě uskutečnil v městě Deggendorf na příjemném rovinatém okruhu. V letošním roce je připravena nová trať ve městě Moos. 

Závod je pro pro běžce zajímavou zkušeností, neboť více než dvacetiminutové pauzy jsou dost dlouhé na vydýchání, ale přitom již po druhém úseku začínají tuhnout svaly nohou. Je třeba se neustále pohybovat, přitom si ale šetřit dostatek sil pro další úsek. 

Pořadatelé připravili pro běžce zajímavé ceny. Hlavní cenou pro celkového vítěze pivo od pivovaru Arcobräu zdarma po dobu jednoho roku. O doplňování iontů po závodě pak není nouze. První tři v každé kategorii pak získají věcné ceny, diplom a účastnické “funkční” triko jsou připraveny pro každého. 

Další ceny čekají na účastníky i v tombole, která prběhne po skončení akce od 19:30 hodin společně s pozávodní „párty“. Budete-li v tombole úspěšní, čeká na vás například let balonem, horské kolo, běžecká obuv a řada dalších cen. 

Pokud vás účast v závodě láká, můžete se připojit k společnosti ATLETIKA PÍSEK & SPOLEČNOST PRO DOBRÉ SOUŽITÍ, která cestu do místa závodu organizuje. Odjezd z Písku je v 09:00 hodin od Zimního stadionu (hala Elim).

Uvádíme další údaje, které jsme obdrželi od organizátorů zájezdu na tento závod:

Start závodu: 14:30 hod

Startovné: zajišťuje Atletika Písek

Doprava: 200,– Kč (autobusem z Písku do Moos a zpět)

Odjezd z Moos: po vyhlášení výsledků, dle dohody, nejpozději ve 21:00 hodin. Příjezd do Písku do 24:00 hodin. 

Přihlášky týmů i jenotlivců (název týmu, jméno a data narození) zasílejte na:   prihlasky@atle­tikapisek.cz 

Další informace:

Pavel Průša: prusa@atletika­pisek.cz; tel: +420 605 503 270

Jaroslav Pospíšil: jaroslavpospisil@centrum.cz; tel: +420 608 718 873 

www.atletikapisek.cz