Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Změřte síly v Poháru Behej.com

behej.com | 16.08.2006 | přečteno: 10303×

Podpora české běžecké scény je hlavním krédem serveru Behej.com. Rozhodli jsme se proto uspořádat ve druhé polovině roku nultý ročník poháru o domácího běžce roku.

Závody v seriálu Behej.com mají maximální délku 10,4 km, aby se mohlo zapojit co možná nejvíce startujících. Tím chceme podpořit účast na závodech, které si podle nás zaslouží pozornost veřejnosti.

Hodnotit se budou čtyři nejlepší výsledky v devíti vybraných závodech po celé republice. Čtyři závody jsou rovněž minimum pro zařazení do bodování poháru. Jako měřítko se budou brát výsledné časy v jednotlivých závodech vztažené k času prvního závodníka. Jinými slovy odstup na jeho čas vyjádřený v procentech, tak je to obvyklé na velkých světových maratónech.

Například doběhl-li vítěz v čase 2:00:00 a druhý v pořadí za 3:00:00, první má 100 procent a druhý 67 procent. Započítávat se budou čtyři nejlepší výsledky, tedy čtyři nejvyšší procenta, v těch závodech seriálu, kterých se závodník zúčastní. Podle jejich průměru se poté určí vítěz poháru Behej.com.

Takováto metoda vyhodnocování by měla snad nejlépe odstranit problém odlišného počtu startujících či profilu trati.

Kategorie budou v tomto „nultém“ ročníku pouze dvě základní: muži a ženy, byť si uvědomujeme jistou diskriminaci nejmladších a nejstarších věkových skupin.

Odměnou pro nejlepší v obou kategoriích bude velmi zajímavá cena od hlavních sponzorů Behej.com. Ta bude čekat i na běžce na náhodně vybraném pořadí na konci poháru, čímž chceme motivovat k účasti i kondiční běžce a starší nebo naopak velmi mladé ročníky.

Behej.com chce svým pohárem podpořit organizátory závodů v jejich nelehké práci, motivovat nejlepší domácí běžce k ještě lepším výkonům a přispět tak k rozvoji úrovně českého běhu.

Pro příští rok bychom si přáli přitáhnout výrazně vyšší množství startujících na ty závody, o nichž si nejen my myslíme, že mají nejen tradici, ale i budoucnost. Vše záleží především na pružnosti pořadatelů a jejich ochotě spolupracovat.

Do letošního výběru se dostaly závody s maximální délkou 10,4 km. Snažíme se vyjít vstříc všem, pro něž by delší vzdálenost byla překážkou a cítili se znevýhodněni. Volíme rovněž závody z celé republiky, protože si myslíme, že nikomu neuškodí vytáhnout paty ze svých domovů a poznat krásy jiných koutů naší země a atmosféru na druhém konci země.

S pohárovým seriálem se bude prolínat i připravovaný trénink Miloše Škorpila pro běžce s orientací na 10km tratě. Součástí tréninkového kalendáře budou právě akce Poháru Behej.com.

Plně si uvědomujeme, že pravidla poháru mají spoustu nedostatků a budou předmětem kritiky, jsou však výsledkem kompromisu a testem pro ročníky budoucí. Ty již zahrnou celou příští sezonu a zohlední dobré nápady Vás, čtenářů, sportovců a organizátorů.

Doufáme především v to, že nám pro příští rok pomůžete svými tipy nalézt ty nejlepší domácí akce.

tým Behej.com

 

Seriál poháru Behej.com 2006:

8.9. Večerní běh Novou včelnicí 5 km                 o­kr.Jindřichův Hra­dec

10.9. Metro běh pro muže 10 km a adidas běh pro ženy 5 km Praha

7.10. Běh města Příbrami      10 km                                         P­říbram

7.10. Lyžařský kros  – terén asfalt 10 km                                 V­imperk

8.10. Slovácký běh  10 km                                         U­herské Hradiště

15.10. Velká Pardubická Cross Country 10 km                        ­Pardubice

21.10. Kolem Ameriky 10,4 km                       P­ísek

22.10. Běh Zlínem 8,2 km                           Z­lín

4.11. Hornická desítka 10 km                                       F­rýdek – Místek