Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár Behej.com: tlačenice mezi muži, zázračné dítě v ženách

Radek Narovec | 30.10.2006 | přečteno: 10998×

Situace v poháru Behej.com se s přibývajícími závody zamotává a postavení dosavadních favoritů se komplikuje. Zamíchá pořadím na stupních vítězů čtveřice posledních závodů, z nichž tři jsou již tento víkend? Čtěte též o skvělém výsledku mladičké závodnice z Berouna v sobotní desítce!

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ POHÁRU BEHEJ.COM

I po deseti závodech čtrnáctidílného seriálu se na čele svých kategorií drží Róbert Štefko (AK Kroměříž) a Jana Klimešová (USK Praha). Ta si při Královodvorském čtverci připsala již třetí vítězství ze čtyř startů v poháru a suveréně vévodí tabulce žen. 

K potvrzení celkového vítězství jí tak stačí pouhé jedno zlato ze zbývajících čtyř závodů, zatímco druhá Lenka Všetečková by musela protnout pásku první hned třikrát! Do první desítky poprvé nahlédla Karla Mališová, kolegyně Jany Klimešové z USK Praha. 

Ozdobou posledního závodu se stala teprve osmiletá supernaděje české atletiky, Carmen Idris Beshirová (LOKO Beroun). Ta za doprovodu svého otce a trenéra Ervina Beshira urazila 10,4 km za neuvěřitelných 41:11!

Mezi muži se situace v první desítce ještě více vyrovnává. Do hry se dostala hned čtveřice nových běžců, kteří mají na kontě alespoň dva závody. Zatímco pořadí na prvních třech místech se nemění (nikdo z těchto závodníků o víkendu v Král.Dvoře nestartoval), na čtvrtou příčku se vyhoupl Polák Artur Blasiňski, soutěžící za oddíl JM Demolex Bardejov.

Sedmý je nově 52-letý veterán Miloš Smrčka (BK Říčany) a osmý Viktor Petronjuk z TJ ČZU Praha, kterému jsme odečetli nedokončený závod v Písku. Na desátou příčku se ještě vešel Petr Minařík, hájící barvy AK Zlín. Raritou mužské kategorie je 44-letý Ladislav Dvořák (BK Ostrava Dubina), který se zúčastnil poloviny pohárového seriálu!

O víkendu pohár pokračuje hned trojicí závodů a zakončen bude 17.listopadu stejnojmenným závodem v Praze. Zamíchá se ještě pořadí na špici obou kategorií? Nezapomeňte, že věcné ceny jsou připraveny i pro náhodně vybrané soutěžící pod stupni vítězů!

Do poháru již alespoň symbolickým jedním startem zasáhlo 975 mužů a 540 žen. Věkový průměr u mužů je 34 let, zatímco u žen 30 let. Nejvíce startů si připsali Ladislav Dvořák, BK Ostrava Dubina, ročník 1962 (5) a Jana Klimešová z USK Praha, ročník 1970 (4).


Pozn.: Do průběžných výsledků jsme zahrnuli ty závodníky a závodnice, kteří se zúčastnili alespoň dvou závodů. Pořadí je dáno průměrným koeficientem odstupu za vítězem v jednotlivých závodech. Vítěz má vždy 100%, další hodnotu nižší podle odstupu za časem vítěze. Pro získání ceny je nutné absolvovat nejméně čtyři díly seriálu, do konečného pořadí se budou počítat čtyři nejlepší výsledky.

CENY DO POHÁRU VĚNOVALA FIRMA TERM CZ, VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR MIZUNO.