Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jen vyběhnout: Vyhrazeno pro ženy

Jen vyběhnout:  Vyhrazeno pro ženy
foto: Craft

behej.com | 14.12.2009 | přečteno: 12162×

V našem seriálu tentokrát muži dostali volno a o vyjádření jsme požádali výhradně ženy. Naše další otázka byla totiž inspirována postesknutím jedné z běžkyň, že běháním se sice zbavila přebytečných kil, ale současně došlo k úbytku v místech, kde to nebylo úplně žádoucí. Takže dnešní otázka položená běžkyním zní: Zmenší se mi běháním prsa? Mohu s tím něco dělat?

Lenka: Tak za prvé si myslím, že kde nic není, ani běh nebere. :-) No a za druhé – už zcela seriózně – pokud se běháním hubne, hubne se na celém těle, a tedy i přes prsa. Jenže když si k běhání žena přidá i posilování (kliky a podobně), svaly „zhubnutou tukovou vrstvu“ tak nějak nahradí, takže opticky nemá běh na velikost prsou vliv. 

Peggy: Zrovna teď řeším, že jsou mi podprsenky nějaké veliké a to mám hruď po tatínkovi. :-)

Jarka: Tak tohle je věčné téma. O tomhle bychom se mohli hádat dost dlouho. Víceméně je to pravda, ale to je čistě můj názor. Ono to ale spíš souvisí s hubnutím než s běháním.

Hanka: K prsům se vyjadřovat nemůžu, mám jich dostatečně. :o) Pokud by měla některá běžkyně opravdový problém, že jí ňadra ubývají, existuje na noze jeden akupunkturní bod, kterým lze ňadra zvětšovat. :o)

Anna: Ono nejde o běhání, jde pouze o změnu váhy. Jelikož život bývá krutý a nespravedlivý, člověk zkrátka nehubne jen tam, kde by rád, ale ztrácí tuk po celém těle. No a jelikož prsa jsou z velké části tuk, mají prostě při hubnutí tendenci mizet. Tak to prostě je, bylo a zjevně vždycky bude. Nevím o tom, že by se kvůli běhání samotnému, kdy člověk nehubne, někomu prsa zmenšovala. Problém je podle mého názoru spíš v tom, že poprsí může díky běhu tak trochu „povolit“ a proto je fakt nutnost používat kvalitní sportovní podprsenku. Většina žen, aspoň tedy těch, ke kterým příroda nebyla úplně skoupá, si na to ale beztak přijde po pár výbězích sama, že s obyčejnou podprsenkou se moc dobře neběhá. Respektive je to asi takové, jako kdyby člověk chtěl běhat v pantoflích. Ono to jde, ale příjemné a pohodlné to není. Koupě podprsenky je kapitola sama pro sebe. Díky bohu to není tak složité jako s botami, ačkoli investice to může být téměř srovnatelná. A taktéž se vyplatí.
Dovedu si představit, že ženy, ke kterým byla příroda mimořádně štědrá, mohou mít díky poprsí sakra problém.


A co zkušenosti vás čtenářek? Opravdu má běh vliv na velikost prsou? Navrhly byste ještě nějaké další téma, které muži neřeší a řešit nemusí? V čem ještě to mají ženy při běhání těžší?

Komentáře (Celkem 4)

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha

Celkem 53203 km
Minulý měsíc 100 km
10 km: 0:47:15 (2010)
půlmaraton: 1:46:26 (2010)
maraton: 3:46:35 (2012)

mapo žena 14.12.2009 08:48:34

Co ty ženský furt řešej, menší prsa-lepší „aerodynamický“ tvar ne? A kdo se s tím má tahat, že jo, jen ať to ubejvá všude. Holt budou muset běhat jen tak trošku, aby ubejvaly taky jen tak trošku, když jim to vadí.
Co se týče váhy, tak já jsem neubyla vůbec za těch skoro 5 let, co běhám, ale zmenšila jsem se o 2 velikosti.
Jen pište, pište, aspoň se zasměju.

Motto: ------------------ vytrvale jako smrt
avatar

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:21 (2010)
půlmaraton: 2:07:00

Majka1 žena 14.12.2009 09:25:06

Gravitace je gravitace, hmota od pasu nahoru se léty zvolna posunula pod pas. Těžiště se přesunulo taky níž. Nahoru to už nevyženu, tak aspoň shodím co dole přebývá. A vůbec, co pořádně nedrží ať tam radši není, ne? Jak Dobromila Rettigová správně podotkla: „Už jsem se vdala, tak na co se trápit?“

Motto: Bože, dej mi víc trpělivosti, ale prosím tě hned!
avatar

Lichnov u NJ

Celkem 3101 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2011)
půlmaraton: 1:54:30 (2014)

Dejzinka žena 14.12.2009 20:02:55

No taky mi mizí…mně to ani nevadí, ale manžel tuhle jenom povzdechnul:-) Beru to jako cenu za to, že mi úměrně mizí i mírně nadměrečné pozadí. A při běhu si vidím před nohy na zem!

Motto: Já to nevzdám!
avatar

Blažena žena 14.01.2010 20:19:05

Já mám poprsí větší a mám velké potíže s běháním.Buďte rádi, že Vám mizí.Koupila jsem si podprsenku od Craftu…je skvělá, super drží, ale s přístupem firmy spokojená nejsem a potřebovala bych ještě další kusy. Poraďte kdo má zkušenosti,
kde ještě koupit jinou značku, hodně držící.

administrator 03.04.2010 13:33:08

V našem seriálu tentokrát muži dostali volno a o vyjádření jsme požádali výhradně ženy. Naše další otázka byla totiž inspirována postesknutím jedné z běžkyň, že běháním se sice zbavila přebytečných kil, ale současně došlo k úbytku v místech, kde to nebylo úplně žádoucí. Takže dnešní otázka položená běžkyním zní: Zmenší se mi běháním prsa? Mohu s tím něco dělat?


Odkaz na článek
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.