Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Budějovický maraton - příležitost i pro extrémní běžce

Budějovický maraton - příležitost i pro extrémní běžce
foto: archív závodu Mercury budějovický maraton

behy.cz | 29.12.2009 | přečteno: 7844×

Už za necelé čtyři týdny odstartuje třetí ročník českobudějovického Mercury Indoor Marathonu, který se poběží v podzemních prostorech obchodního centra přímo v centru města. Na start se už těší i extrémní běžec Michal Weiss.

Netradiční maraton v podzemí bude pro Weisse dobrou přípravou před únorovým Libyan Challenge 2010, kde bude muset zdolat 205 km nonstop na zádech s povinnou výbavou a nejnutnějšími věcmi pro přežití čtyř dnů v poušti jihozápadní Sahary. Už padesátiletý běžec Michal Weiss se do Libye vrací po třech letech, aby vylepšil své 56. místo.

Weiss má na svém kontě 128 klasických maratonů, v poslední době například absolvoval jeden velmi náročný na Špicberkách, dále pak několik extrémních ultra maratonů a nonstop běhů. Svou sportovní kariéru odstartoval v mládí běžeckými závody různých kategorií i například závody v chůzi na 50 km. V minulosti své běžecké expedice a závody podnikl v lokalitách jako jsou Himaláje, poblíž Annapurny, či v poušti Maroka při slavném Marathonu des Sables. Letos v rámci přípravy absolvoval například přeběh Krušných hor v délce 120 km s 8,5 kg vybavením na zádech.

Na start by se měl postavit i další z české špičky extrémních běžců, ultramaratonec Daniel Orálek, který budějovický závod v lednu 2009 už vyhrál a přijede tedy svůj titul obhajovat. Závodit bude opět i Evžen Ge, Čech s čínskou krví a oblíbeným maskotem vránou Sárou. Kromě Orálka, Weisse a Evžena Ge se v podzemních garážích Mercury centra představí ještě asi stovka dalších běžců z celé republiky a také ze Slovenska.

Budějovický maraton se poběží 23. ledna od 11 hodin v Mercury centru. Na startovní listině je ještě 15 volných míst, která jsou otevřená pro kdokoliv se zájmem o běh. Přihlásit se je možné na emailu petr@xstream.cz, nebo na telefonu 777 706 050.


Převzatá tisková zpráva X Zone media

Více informací také na www.xstreamracing.com

ÚDAJE K ZÁVODU V TERMÍNOVCE