Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PRAŽSKÝ MARATON: Juniorský maraton zná finalisty

PRAŽSKÝ MARATON: Juniorský maraton zná finalisty
foto: Veronika Brychcínová

Veronika Brychcínová | 06.05.2010 | přečteno: 6464×

V neděli se hned za elitní běžce zařadí na start Volkswagen Maratonu Praha skupina studentů k prvnímu úseku finálového štafetového běhu v rámci Garnier Juniorského maratonu. Měsíční série čtrnácti semifinálových klání po celé České republice určila štafety, jejichž finišmeni se poperou o šanci protnout cílovou pásku jako první.

Letos byly v rámci tohoto závodu uděleny tři divoké karty a devět týmů na finálové soupisce jsou oproti loňsku nováčky.

Na startu nebudou chybět první tři týmy z loňského roku, které podle pravidel postupují v následujícím roce automaticky. Pro automatický postup je nutná účast týmu v semifinálovém kole. Tentokrát se toto pravidlo týká Gymnázia Jilemnice, Sportovního gymnázia Pardubice a Gymnázia Jihlava. Všechny týmy nejenže splnily podmínku účasti v semifinále, ale také se v rámci něho umístily na prvním místě.

Školami s největším počtem týmů v semifinále jsou v tomto roce Gymnázium a střední odborná škola Jilemnice a pražské Gymnázium Jana Nerudy. Obě postavily do závodu čtyři týmy.

Za účastí středoškoláků stojí vždy práce učitele, který tým musí sestavit. Řada učitelů také prokázala svůj pozitivní přístup v průběhu závodu, kdy učitelé byli svým žákům podporou nejen v místě předávky, ale v nejednom případě také přímo na trati v roli vodiče. „To se stávalo docela často. Učitelé běželi v mnoha městech se svými žáky třetinu nebo i polovinu trati,“ komentuje přístup učitelů Dagmar Pavlíčková z organizačního týmu PIM, která závod organizačně zajišťovala ve všech čtrnácti semifinálových kolech.

Tradičně jsou v rámci Garnier Juniorského maratonu udělovány divoké karty. Tentokrát se karta dostala na zahraniční tým Gymnázium Bělehrad, Sportovní Gymnázium Jilemnice a Gymnázium Olympijských nadějí České Budějovice.

Studenti Garnier Juniorského maratonu jsou v rámci Sport Maratonského Expa zváni na páteční tiskovou konferenci s elitními atlety, kde část konference bude věnována právě dotazům od studentů. V rámci této veřejně přístupné tiskové konference bude promítán videospot z pražského semifinále Garnier Juniorského maratonu. Je možné se pak přidat k výběhu s top atlety ve Stromovce.

O dva dny později se pak někteří finalisté z řad studentů postaví spolu s těmito elitními atlety na start na Staroměstském náměstí k prvnímu čtyřkilometrovému úseku na maratonské trati. Ta byla prvním týmem v loňském roce deseti studenty zdolána za 2:35:11 a posledním týmem pak za 3:47:44. Pokud byste chtěli studentům na trati fandit, poznáte je mimo jiné také díky startovnímu číslu s typickým zeleným pruhem. Přejeme hodně štěstí.

Týmy na finálové soupisce:

Církevní gymnázium Plzeň

SOŠ Pedagogická Karlovy Vary

Gymnázium Teplice

Sportovní Gymnázium Jilemnice A

Gymnázium F.X.Šaldy Liberec

Gymnázium Trutnov

Sportovní gymnázium Pardubice

Gymnázium Pardubice

Slezské gymnázium Opava

Gymnázium Šumperk

Arcibiskupské gymnázium Kroměříž

Gymnázium kap. Jaroše Brno

Gymnázium a SOŠ Vimperk

Sportovní gymnázium Kladno

Gymnázium V. Hraběte Hořovice

Gymnázium Jihlava

Gymnázium Žďár nad Sázavou

Gymnázium Arabská

SPŠ Stavební J. Gočára Praha

Gymnázium J. Nerudy Praha

Gymnázium Bělehrad

Sportovní gymnázium Jilemnice B

Gymnázium Olympijských nadějí České Budějovice

Kompletní výsledky semifinálových kol najdete na www.pim.cz/jmc


ČTĚTE VÍCE O VOLKSWAGEN MARATONU PRAHA

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

vbrychci 06.05.2010 00:14:15

V neděli se hned za elitní běžce zařadí na start Volkswagen Maratonu Praha skupina studentů k prvnímu úseku finálového štafetového běhu v rámci Garnier Juniorského maratonu. Měsíční série čtrnácti semifinálových klání po celé České republice určila štafety, jejichž finišmeni se poperou o šanci protnout cílovou pásku jako první.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.