Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Miřejovice ve znamení rekordů

Miřejovice ve znamení rekordů
foto: Jan Majer

Ivo Domanský | 02.08.2010 | přečteno: 4288×

Nejdřív strohá fakta. Sobotního druhého ročníku Miřejovického půlmaratonu se zúčastnilo (mimo rámcové závody) 162 mužů a žen, takže nárůst proti loňské premiéře byl více než 150procentní. Za teplého počasí byly výrazně překonány traťové rekordy mužů a žen. PŘIDÁNY VÝSLEDKY ZÁVODU

Pod loňský Havelkův čas 1:15:40 se dostali vítěz Addisu, druhý Michálek a třetí Mrázek a přesně totéž se stalo u žen – loni běžela mělnická Laura Matulová 1:38:03, letos tento čas zlepšily vítězka Churáňová, druhá Topinková i třetí Krausová.

SUVERÉN Z ETIOPIE

Čas vítěze 1:07:59, dosažený bez přímé konfrontace s rovnocennými soupeři, napovídá, že tento etiopský závodník – třebaže nepříliš známý – není žádný „nazdárek“. Vedl už na prvním kilometru před dvojicí Wallenfels – Mrázek, za nimi běželi Michálek, Klika, Mašita, J. Veber a M. Sojka. Už na pětce měl ale Addisu k dobru více než minutu, na obrátce skoro tři a v cíli téměř šest!

Na druhé místo se po obrátce posunul mělnický Michal Michálek a toto umístění mu bohatě stačilo k zisku titulu krajského přeborníka Středočeského kraje. Michálkovu tempu ve druhé půlce závodu už nestačil ani nejčastěji tipovaný favorit Jan Mrázek. Wallenfelse nakonec udolal také nejrychlejší čtyřicátník Antonín Klika z Berouna, šestý finišoval bývalý závodní chodec Jirka Mašita.

„Po dlouhé době to byl první závod, s nímž jsem byl spokojen,“ hodnotil svůj výkon v cíli stručně nový krajský mistr. „Trať byla dobře označená a také k občerstvení nemám připomínky.“

Miřejovický půlmaraton považuje za veterány teprve padesátileté běžce, takže tuto kategorii vyhrál kladenský maratonec Jan Flídr, nejrychlejším mezi několika málo šedesátníky byl Otakar Kučera z Přeštic, který se právě v den závodu dožil polokulatého jubilea – v sobotu mu bylo 65 let!

Velkou radost pořadatelům udělala svou přihláškou letošní maratonská mistryně republiky Radka Churaňová. Letos 33letá Pražačka nezávodí příliš často – na prvním místě je u ní rodina – ale když už přijde, málokdy odchází poražena. Její nový traťový rekord má hodnotu 1:26:37, druhá Monika Topinková byla o sedm a třetí Jaroslava Krausová dokonce o téměř devět minut pomalejší.

Jedinou oficiální kategorii veteránek vyhrála velezkušená Zlata Lukášková (AC Falcon Rokycany).

„Nemám teď moc času jezdit na závody, v zaměstnání mám hodně práce a asi bych od nadřízených ani nedostala dovolenou, proto jsem vynechala i Zátopkův zlatý týden,“ objasnila svoji letošní neúčast v Plzni příslušnice Armády ČR.

LONI A LETOS

Přestože loňskou premiéru Miřejovické „půlky“ zkalil stín zbloudění několika běžců vinou nepřesného značení na nejdůležitějším místě, většina účastníků to tehdy velkoryse přešla mlčením. Bylo jim jasné, že iniciátor celé akce a šéf Maraton klubu Miřejovice Pepa Burian přesto udělal všechno, co bylo v jeho silách a možná ještě cosi navíc. Hned při loňském vyhlašování vítězů slíbil, že se z chyb on i ostatní členové organizačního výboru poučí. Určitě se nějaké nedostatky vyskytly i letos (nikoho netěší až 40minutové čekání ve frontě u prezentace), ale to hlavní – dobré značení a zpracování výsledkové listiny včetně celkových výsledků krajského přeboru a Dolnovltavského poháru (běhy ve Veltrusech, Dřínově a Miřejovicích) – bylo letos o třídu lepší.

Poměrně velký zájem byl také o Černohorský pivní půlmaraton a lidový běh, jehož se aktivně zúčastnili běžci velmi různého věku.

I s doprovodnými akcemi tedy v Miřejovicích letos sportovaly dvě stovky lidí. Přitom jde pouze o místní část obce Nová Ves u Mělníka, kde celkový počet trvale hlášených obyvatel nepřekračuje osmdesát osob. Takže v Miřejovicích dosáhli ještě jednoho rekordu: Na jednoho obyvatele tam v den závodu připadali více než dva běžci!


VÝSLEDKY ZÁVODU

Anketa

Hodnoťte Miřejovický půlmaraton známkami jako ve škole

1
 
45 hl.
2
 
13 hl.
3
 
3 hl.
4
 
1 hl.
5
 
1 hl.
Celkem hlasovalo 63 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 01.08.2010 08:30:42

Nejdřív strohá fakta: sobotního druhého ročníku Miřejovického půlmaratonu se zúčastnilo (mimo rámcové závody) 162 mužů a žen, takže nárůst proti loňské premiéře byl více než 150 procentní. Za teplého počasí byly výrazně překonány traťové rekordy mužů a žen.
Odkaz na článek

avatar

Praha, Jičín

Celkem 3779 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2009)
půlmaraton: 1:34:41 (2011)
maraton: 3:32:34 (2009)

Sandera muž 02.08.2010 09:23:59

avatar

Praha, Ostrava

Celkem 669 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:38 (2010)
půlmaraton: 2:00:03 (2010)
maraton: 5:12:07 (2010)

choliv muž 03.08.2010 12:51:50

Miřejovický půlmaraton hodnotím na jedničku, značení trati, občerstvovací stanice, možnost úschovy batohů apod., to vše bylo z mého pohledu na tak „malý“ závod na vysoké úrovni a byl jsem velmi příjemně překvapen. Snad jedině delší čekání ve frontě při prezentaci je taková menší kaňka, ale i ta se dala přežít. Příští rok přijedu zase.

Motto: When you cross that finish line, no matter how slow, no matter how fast, it will change your life forever!
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.