Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na počest Odložila zaběhla Lustigová steepla v národním rekordu

Na počest Odložila zaběhla Lustigová steepla v národním rekordu
foto: Aleš Gräf (www.graf.cz)

Daniela Havránková | 13.06.2011 | přečteno: 6899×

Národní rekord Marcely Lustigové na steeplu, rekord mítinku v podání Zuzany Hejnové na 400 metrů překážek či nové osobní maximum Jakuba Holuši na 1 500 m viděli diváci dnešního mezinárodního Memoriálu Josefa Odložila v Praze. Mimo běžecký sektor formu potvrdily i další české hvězdy Špotáková a Bába.

Vrchol atletického mítinku přišel až v posledním závodě mítinku. Na trati 3 000 metrů překážek běžela skvěle Marcela Lustigová. Časem 9:41,73 si zajistila účast na nadcházejícím atletickém mistrovství světa v Tegu.

Zároveň vylepšila svůj dosavadní národní rekord. „Bylo to rozběhnuté rychle, v tempu 3:03 na kilometr. Držela jsem se proto vzadu. Pár Afričanek tempo přepálilo a já je mohla v druhé části závodu předbíhat. Hlídala jsem si mezičasy a pokusila se o dostatečné zrychlení v závěru, což se podařilo,“ sdělila v cíli spokojená Lustigová.

Jakub Holuša si v hlavním memoriálovém běhu na 1 500 metrů vytvořil nové osobní maximum s hodnotou 3:38,10. Tímto časem však na nominační kritéria pro Tegu nedosáhl. V posledních pěti dnech startoval na třech mítincích, ve čtvrtek v Oslo a v sobotu v Göteborgu, takže se na jeho výkonu podepsala únava.

„Pohyboval jsem se stále v popředí pole, ale ke konci už docházely síly,“ dodal Holuša k dnešnímu závodu. Nyní se zaměří na splnění limitu na půlce.

Hvězdou druhé největší domácí atletické akce byla světová rekordmanka Barbora Špotáková, která za mocné podpory publika předvedla své letošní maximum v délce 65,77 metrů. Pro vítězství v rekordu mítinku si zaběhla Zuzana Hejnová na trati 400 metrů překážek, které přelétla za 54,44. Stejný triumf se podařil Jaroslavu Bábovi ve výškařském sektoru, když posunul rekord memoriálu na 231 cm.

ON-LINE VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 13.06.2011 22:14:02

Národní rekord Marcely Lustigové na stýplu, rekord mítinku v podání Zuzany Hejnové na 400 metrů překážek či nové osobní maximum Jakuba Holuši na 1500 m viděli diváci dnešního mezinárodního Memoriálu Josefa Odložila v Praze. Mimo běžecký sektor formu potvrdili i další české hvězdy Špotáková a Bába.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.