Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jihočeský Silva Nortica Run odkrývá organizační zákulisí

Jihočeský Silva Nortica Run odkrývá organizační zákulisí
foto: Radek Narovec

Petr Kostovič | 09.05.2012 | přečteno: 11188×

Superlativy jsou ošidné. Přesto je Silva Nortica Run jednoznačně největším trailovým závodem v České republice. A možná i nejkrásnějším. Zaplatí se náklady na závod s více než pěti stovkami účastníků ze startovného? Co dělají pořadatelé, když běžci v noci před startem nabírají síly spánkem? Do zákulisí příprav jsme necelé dva týdny před akcí nahlédli v rozhovoru s ředitelkou závodu Pavlínou Hanušovou.

Pavlíno, jaký je aktuální stav přihlášených?

Máme přihlášeno přibližně 520 běžců. Kapacita závodu je tak naplněna. Rádi bychom však přihlášené účastníky upozornili na to, že je třeba do 25. května uhradit startovní poplatek, jinak budeme bohužel muset po tomto datu jejich registrace stornovat.

Dokázala bys říci, v čem jsou zvláštnosti Silvy Norticy oproti jiným závodům?

Vytvořili jsme jej proto, aby lidé měli možnost posunout se z kratších běhů dál na ultramaratonskou vzdálenost. Připadá nám, že to není něco tak nemožného, jak by se mohlo zdát. Že i ultramaraton o délce 103 kilometrů je „doběhnutelný“, dosažitelný. Chtěli jsme přitom, aby šlo o běžecký závod, ne turistickou atrakci, turistický pochod, na němž je limit pro dokončení třeba 24 hodin. Je to běh, ne chodecký závod. Výjimečné je i to, že jde o stokilometrový závod během dne, přičemž většina ostatních takto dlouhých běhů se koná částečně v noci. I trať je tedy postavena tak, aby se lidé měli při běhu na co dívat.

Oproti minulým létům jste učinili změny v trasách jednotlivých závodů. Jaké změny to jsou a čím byly vynuceny?

Skončila naše spolupráce s rakouskými partnery, proto jsme trasy přestavěli tak, aby v celé délce vedly po české straně. Mají přitom stejný charakter jako v minulém roce, profilově jsou však náročnější. Všichni běžci si užijí krásy Novohradských hor. Trasy vedou místními sídly, lesními úseky, smíšeným terénem. Největší změny doznala trasa půlmaratonu. Není výhradně silniční jako bývala, ale kombinovaná. Nejdelší trať ultramaratonu tvoří 103 kilometry dlouhý okruh. Dříve šlo o jeden velký okruh, na nějž se přidávaly na příslušných vzdálenostech od cíle postupně jednotlivé závody. Letos je start a cíl všech závodů na jednom místě, v Horní Stropnici. Start na náměstí, cíl ve sportovní hale.

Obsáhnout pořadatelsky 103 kilometry dlouhý okruh je určitě náročné v mnoha ohledech a fyzicky a psychicky náročné pro účastníky. Jaké je například zdravotní zabezpečení?

Pořadatelský servis zajišťují dobrovolné hasičské sbory z obcí Horní Stropnice a Benešov nad Černou. Řada jejich příslušníků má i záchranářské kurzy, všechna občerstvovací stanoviště jsou napojena na náš dispečink, takže v případě jakýchkoli problémů má běžec možnost oslovit obsluhu občerstvovacích stanic a oni kontaktují dispečink nebo přímo záchrannou službu. Na dvou místech trati máme profesionální službu záchranáře a lékaře se sanitním vozem.

Co když běžci takzvaně „dojde“ někde v terénu? Neodhadne síly nebo podcení aktuální zdravotní stav.

Za startovním polem pojedou dva cyklisté uzavírající trať. V případě potíží mu pomohou či zavolají pomoc. Když běžci dojdou síly a nemůže běžet či jít, dispečer pošle po obdržení takové informace na to místo sběrné vozidlo.

To však znamená mít sebou mobilní telefon.

Běžci jej nemusí mít, ale je to samozřejmě lepší, protože na zadní straně startovního čísla je uvedeno telefonní číslo dispečinku, na který se běžec může obrátit. Jinak, nedokáže-li se sám přemístit k nejbližší stanici, počká na cyklisty uzavírající trať.

Jak je trasa značena?

V současné době je značení pevné, na trase jsou rozmístěny před křižovatkami značky buď s tečkou, tedy „Pokračuj rovně“ či šipkou označující směr běhu a za křižovatkou je další značka potvrzující správný směr. Značky odpovídají velikostí těm používaným pro cyklostezky a umístěny jsou na zinkovaných sloupcích.

Kolik pořadatelů se podílí na přípravách v závěrečné fázi a kolik v den závodu?

Den před startem je to zhruba 25 lidí. Hlavním podílem jejich práce je kontrola trati, zjištění, zda někdo neporušil značení, což se v minulosti bohužel stávalo. Přestože jde o oficiální značení, na něž byla poskytnuta dotace z fondů Evropské unie. Dále komunikují s dopravní policií, která zabezpečuje dopravní omezení, probíhá i koordinace s hasičskými sbory, neboť v průběhu pátečního večera se připravují i občerstvovací stanoviště. V den závodu je to pak více než stovka lidí. Dobrovolní hasiči, studenti a nejužší organizační tým. V to nepočítám externí služby, třeba zdravotníky. V pohotovosti musí být tito lidé kolem šestnácti hodin.

Jak pro tebe začíná den závodu?

Vstáváme kolem půl čtvrté ráno. V 5:30 startuje ultramaraton a na nás čekají povinnosti při stavbě startovacího koridoru. Vstávají i časoměřiči a nezávisle na nás i hasiči, kteří se přesouvají na občerstvovací stanoviště. První z nich musí být připraveno již v době startu. Současně otevíráme prezentaci pro maraton a půlmaraton. Často se na nás obracejí účastníci ultramaratonu s otázkou, proč neumožňujeme prezentaci v den závodu. Důvod, proč to tak není, je dán tím, že organizační tým je v době před startem ultramaratonu enormně vytížený zajištěním trasy po celé její délce a prezentaci pro jednotlivce nejsme schopni zajistit.

Co děláš, když odstartuje ultramaraton?

Nejdřív účastníkům závidím, že mohou běžet a já ne :). Pak kontroluji, jestli funguje vše, co má. Zda již jsou postaveny občerstvovací stanice, jestli je otevřena prezentace pro půlmaraton a maraton a funguje-li sběrné vozidlo. Velice důležitý je traťový dispečink, u něhož se shromažďují veškeré informace a který zajišťuje komunikaci mezi jednotlivými pořadatelskými složkami. Od osmi hodin se připravujeme na start maratonu.

Práce na stanovištích asi nekončí proběhnutím posledního závodníka.

Zlikvidovat se musí odpad kolem občerstvovacích stanic. U každé z nich je třeba projít úsek v délce asi čtyř kilometrů a posbírat odpadky. Vše pěkně po svých, protože polovina stanic je v místech, kam se auto nedostane.

To vše je samo o sobě dosti náročné. Stává se, že vám situaci navíc zkomplikují běžci? Třeba svou nedisciplinova­ností?

Měli by co nejlépe odhadnout své síly, momentální kondici, zdravotní stav a nepodcenit trať. Není ostudou skončit na 60. kilometru takto náročné tratě, ale přitom na řádné stanici a říci hasičům: „Hele, já už nemůžu dál,“ než aby zdecimovaného člověka v místě nepřístupném pro mobilní techniku sbírali cyklisté uzavírající trať a řešili pak co s ním. Včasným rozhodnutím běžec chrání i ostatní účastníky závodu.

Určitě toto nebývá jediná komplikace.

Lidé se ptají na to, jestli může s běžcem jet doprovod na kole či mohou-li jet po trase s dětským terénním vozítkem. Bohužel ne. Tratě jsou koncipovány tak, aby byly atraktivní pro běžce, ale jsou tam i místa, která jsou pro někoho jiného než běžce neschůdná či nesjízdná. Jde třeba o seběh parkánovou zdí bývalého opevnění v městě Nové Hrady, kde jsou schody, na něž navazuje velmi úzká pěšina. I cyklisté uzavírající trať tento úsek objíždí jinudy. Navíc je třeba si uvědomit, že ultramaratonec je v poslední fázi tak unaven, že má takzvaně „tunelové vidění“ a nic už kolem sebe nevnímá, že je v transu a je rád, že vidí alespoň značky. Pak může lehce dojít ke kolizi s cyklistou.

V současné době už také neumožňujeme převod startovních čísel. To platilo do konce dubna. Tým připravující závod se dva týdny před startem postupně stěhuje na Nové Hrady, kde je horší internetové připojení, horší komunikace, výpadky signálu, jsou objednaná startovní čísla a trička, data předáváme časoměřičům, máme již v tu dobu objednaný veškerý servis, který je dimenzovaný na počet účastníků. Řešit každou jednotlivou registraci znamená mít zvýšené náklady.

Když už jsme u těch nákladů. Hodně běžců předpokládá, že startovné u závodů je dosti vysoké na to, aby pokrylo náklady na jeho organizaci. Jak je to v případě Silvy Norticy?

Náklady na jednoho běžce několikanásobně převyšují částku, kterou běžec zaplatí, ať je to 300 nebo 700 Kč. Samofinancova­telnost závodu je krásná idea, ale například jen umístění jedné zinkované značky na trase stojí zhruba 4 500 korun a je jich tam kolem dvou set. Na druhou stranou, nejde o jednorázové náklady na jeden závod, značky jsou využívány celoročně turisty, případně cyklisty. Jedno vozidlo se záchranářskou posádkou přijde na den závodu na přibližně 10 000 korun, pokud nedojde k výjezdu. Případný výjezd pak stojí závod další peníze. Pro den závodu musíme také zajistit nákup a rozvoz čtyř metráků ovoce a další potraviny. Třeba chléb a tvrdé sýry, protože ultramaratonci rozhodně nemohou běžet 100 kilometrů, přitom jíst jen ovoce a pít vodu.

Další komplikací přinášející zvýšené náklady je třeba časomíra. U městských závodů se to řeší nataženou elektropřípojkou, ale u trailu je třeba zajistit měření vzdáleného traťového bodu bateriemi. Celý tým pak při přípravách najezdí kolem osmi tisíc kilometrů a naftu je třeba také z něčeho zaplatit. Jsou to jen jednotlivé příklady, z nichž je možné si udělat rámcovou představu o nákladech na uspořádání závodu.

Součástí závodu jsou i doprovodné akce. Jsou nějaké, na něž byste chtěli běžce speciálně pozvat?

Určitě na seminář, který se koná v předvečer závodu a představí některé zahraniční ultramaratony. Měl by být inspirací pro účast v dalších bězích podobných Silvě Nortice. Účastníci 55 kilometrů dlouhého závodu na Islandu, běhu na Krétě, Alpského maratonu, Badwater Ultramarathonu a Spartathlonu budou hovořit o těchto závodech. Vystoupí například Dan Orálek či Sam Straka. Kapacita semináře je 50 účastníků. Hlavně bychom však chtěli popřát běžcům pevné zdraví, hodně sil do závodu a co nejkrásnější zážitek z běhu v krásné přírodě Novohradských hor.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 48)

Nalezené položky: 49 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední

PetrK muž 21.05.2012 12:10:02

Superlativy jsou ošidné. Přesto je Silva Nortica Run jednoznačně největším trailovým závodem v České republice. A možná i nejkrásnějším. Zaplatí se náklady na závod s více než pěti stovkami účastníků ze startovného? Co dělají pořadatelé, když běžci v noci před startem nabírají síly spánkem? Do zákulisí příprav jsme necelé dva týdny před akcí nahlédli v rozhovoru s ředitelkou závodu Pavlínou Hanušovou.
Odkaz na článek

avatar

silvarun muž 21.05.2012 14:36:28

Registrace na závod je uzavřena. Je vyprodáno. Těšíme se na viděnou na startu.

avatar

Praha

Celkem 2226 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:33:47 (2014)
půlmaraton: 1:15:37 (2014)
maraton: 2:40:40 (2013)

jirka v. muž 21.05.2012 14:40:08

Nemohu si nerýpnout, ale tohle fakt není fér argument, proč je organizace závodu drahá. Proboha, to jako jenom značení stojí 900000??? Opravdu jsou ty zinkové cedule potřeba?

Typická ukázka, jak fungují evropské dotace…

avatar

silvarun muž 21.05.2012 14:59:29

Po zkušenostech s jiným typem značení jsme nakonec zvolili tuto sice drahou, ale pro běžce jasnou a přehlednou variantu. Značení navíc využívají i jiné organizace i jednotlivci pro pořádání svých akcí, trénování a výlety (v letošním roce např. Vodohospodářská padesátka atp.). Takže ono to s využitím těch dotací asi nebude tak zlé -))).

avatar

Strunkovice nad Blanicí

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

kotec muž 21.05.2012 16:44:57

Poběží se závod 103 km i příští rok? Nebo bude vše úplně jinak? Rád bych to zkusil…

Motto: Každý, kdo běží maraton pod 3.13 je horší než já a nemá na to. Já sem ten nejlepší.....
avatar

Praha - Modřany

10 km: 0:44:43 (1996)
maraton: 3:59:58 (1996)

olaf, muž 21.05.2012 17:47:35

Značení tratě téměř za milion na běžeckém závodě? Tak to je tedy hódně drsný.

Motto: dalkovepochody.cz - informační servis dálkových pochodů
avatar

silvarun muž 21.05.2012 21:56:32

>> kotec, 21. 05. 2012 16:44:57

Ano. 103 i 90 .Tratě se již nebudou měnit. Proto jsou vyznačeny pevným značením.

avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 154008,06 km
Minulý měsíc 822 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 21.05.2012 21:57:46

Značení tratě téměř za milion na běžeckém závodě? Tak to je tedy hódně drsný. ** >> **olaf,, 21. 05. 2012 17:47:35

Tak to se nemůže nikdo divit, že nezbudou peníze na přeregistraci, když to stojí skoro milión :-)

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 22.05.2012 07:21:53

Fakt docela zírám. Píše se, že značení je pořízeno z dotací, tedy předpokládám ne ze startovného. Z toho by to stejně nevyšlo. Konečně se najde někdo šikovný, kdo dokáže peníze z EU dotací dát na alespoň trochu užitečnou a pro nás běžce prospěšnou věc a neutopí je do černých děr a daňových rájů, přesto se vzepne vlna odporu a to právě od těch, kterým to má sloužit, tedy nás běžců. Již slyším a dovedu si představit ty komentáře a kritiky, kdyby byla trať značena třeba jen fáborky nebo značkami na zemi, že jich bylo málo, že se ztratily, že je někdo strhal, že se bloudilo. Kruci, pokud již musíte a budete mít pocit potřeby, kritizujte pořadatele závodu, ale za něco, co nezvládne, co odflákne, co opomine. Kritika za to, že něco udělá dobře, že si na to dokáže opatřit peníze, které ve společnosti na tyto účely chronicky nejsou mi připadá …, nevím rychle, jak to říci slušně …

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 22.05.2012 08:01:26

>> sam, 22. 05. 2012 07:21:53

Na jedne strane to muzes srovnat s opravou budisovskeho zamku a mluvit o uzitecne utracenych penezich. Ale na strane druhe si dokonce i nekteri lide uvedomuji (a dokonce i nekteri z tech, kterym je to prospesne), ze ty penize nespadly z nebe nebo snad dokonce „z Bruselu“, ale ze byly sebrany tomu prodejci sportovniho vybaveni odvedle, tomu prodejci obcerstveni tamhle pres ulici a me spolu s moji doktorkou z platu. To neni zadna nevdecnost, to je neustala snaha pripominat zakladni fakt, ze neexistuji obedy zadarmo, a je jedno, kdo se nechava hostit.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 22.05.2012 08:28:15

>> EdCable, 22. 05. 2012 08:01:26

Samozřejmě máš pravdu, že peníze nepadají z nebe a vzhledem k tomu, že od roku 1990 podnikám a živím se tedy sám bez asistence státu nebo snad dokonce EU, znám hodnotu peněz. Dokonce i těch, které z mých kapes na uživení toho systému plynou.:-) Mám rovněž poměrně jasný názor na hodnověrnost ekonomické prospěšnosti EU a celého toho systému řízeného z Bruselu. Přesto, nebo právě proto si říkám, že pokud z těch miliard, které EU prošustruje zcela zbytečně a na absolutní hlouposti, vyhází je oknem nebo si z nich někteří konkrétní namastí kapsy, se alespoň zlomek podaří „urvat“ na pro mně smysluplný a pochopitelný účel, jsem tomu rád.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 22.05.2012 08:34:03

Kilometr za 8.000,– Kč? 8-O

Krásný příklad efektivního využití evropských dotací.

Na vyznačení 100 km trati při Merida bike maratonu v Jedovnicích nám stačilo 500 plastových oranžových šipek po 10,–/ks, 4 ks izolepy po 40,–/ks. Dva dny značení ve dvou lidech, jen v den závodu jsme trať objeli na motorce a provedli doznačení. Další den likvidace značení a vyčištění lesa. Náklady do 20.000,– včetně finančních náhrad, vydatných svačin a pohonných hmot.

Celkově jsme pokryli veškeré náklady ze startovného (tehdy kolem pětistovky. Počet startujících do tisíce. Na trati celkem tři týmy LZS.

Ale do 900.000,– Kč bychom se pravděpodobně vešli i s trvalých značením.

avatar

Praha

Celkem 26227 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 22.05.2012 10:04:19

Včera jsem chtěl napsat příspěvek a pak jsem radši čekal, kdo se ozve přede mnou.

Každá společnost se rozhoduje, na co dá společné peníze (tj. práci každého z nás, která je převedena na nějaké papírky). A vhodnost vydaných peněz bude každý z nás hodnotit jinak. Uvedu příklad. Pokud se postaví ZOO za milion, někomu to bude připadat jako výborná věc (pomůže se zvířatům, budu tam chodit s dětmi) a jiný to bude považovat za zcela vyhozené peníze (už ZOO v jiném městě máme a zvířata jsou tam ve vězení).

Další hledisko je, jak se ty peníze využijí pro život lidí. Třeba o tomografu za deset milionů snad nebude diskutovat nikdo, zdraví může selhat každému. Naopak okrasná socha na zapadlém vršku (nevím o takové – to je příklad) jsou prostě vyhozené peníze, na ten vršek zajde tak hajnej 1× za rok.

Zde se postavilo značení, které bude sloužit možná řadu let spoustě lidí. Podobně jako ti kritici jsem se tvářil před lety na značení Pražské 50 (kolo). Taky stálo spoustu peněz a navíc většinou vede souběžně s jinými turistickými značkami. A navíc při závodě po něm stejně nikdo nekouká. Ale pro moc lidí to je příjemná trasa na víkend, můžou si ten závod zkusit „nanečisto“ – ty značky se už „svojí prací“ dávno zaplatily.

Pokud tedy bude někde trvalý okruh, tak za pár let budeme rádi, že je a ty peníze se nám „vrátěj“. Vždyť po tom okruhu budou lidi moct chodit, běhat a jezdit 200 dní v roce, ne jen ten jeden při Silvě.

avatar

Praha

Celkem 26227 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 22.05.2012 10:14:43

>> olaf,, 21. 05. 2012 17:47:35

Olafe, já vím že milion je velké číslo, ale to je 10000 za kilometr. To už bys mohl kritizovat Klub českých turistů, který „sežere“ podstatně víc milionů na značení turistických tras. A ty určitě znáš aspoň pár těch šílenců, co to dělaj skoro zadarmo a ve svém volném čase a zeptej se jich, kolik stojí jedna šipka a kolik vyznačení kilometru nové trasy. A turistické značení snad tady nikdo kritizovat nebude.

avatar

10 km: 0:51:00 (2009)
půlmaraton: 1:39:22 (2010)
maraton: 4:11:44 (2010)

jans muž 22.05.2012 10:23:59

>> EvženGe, 22. 05. 2012 10:14:43

To jako fakt stojí značení KČT podstatně víc, než 10000,– za kilometr? To mi přijde neuvěřitelné.

avatar

Praha

Celkem 26227 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 22.05.2012 10:39:12

>> jans, 22. 05. 2012 10:23:59

Ty částky nyní vůbec nevím, ale před pár lety si kamarádi značkaři stěžovali, že jen „pitomej“ sloupek se značkami a instalací (zabetonování na rozcestí) vyjde na několik tisíc. Jinak to ale bude určitě rozdíl vyznačit kilometr po cestě v lese a v horách se spoustou rozcestí.

avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 22.05.2012 11:05:10

Trochu z jiného soudku. Moc se mi líbila idea přeshraničního běhu. Loni jsem běžela a dost mne překvapilo, že běželo tak málo Rakušanů, letos už je závod jen na českém území. Tak přemýšlím proč? Příliš řehtal úřední šiml, nebo došlo z rakouské strany k nějakému rozčarování, třeba z množství podivných individií, pobíhajících a trousících kelímky po vypulírováném rakouském venkově?

avatar

10 km: 0:51:00 (2009)
půlmaraton: 1:39:22 (2010)
maraton: 4:11:44 (2010)

jans muž 22.05.2012 11:05:16

>> EvženGe, 22. 05. 2012 10:39:12

Sloupek chápu, ale sloupek snad není každý kilometr. většinou jsou to jenom tři barevný pruhy na stromě, kamenu. Jestli průměrně stojí kilometr podstatně víc než 10000,–, tak mi to přijde trochu šílené.

>> sam, 22. 05. 2012 07:21:53

No a co, že je to z Evropských dotací a ne ze startovného? Nějak nechápu tuhle argumentaci. To potom vlastně souhlasíš s Hihik, který píše, že je to další ukázka toho, jak fungují evropské dotace, že evropské peníze ⇒ ničí peníze ⇒ nesmyslně utratíme. Připomnělo mi to tuhle kauzu s rozhlednama.

avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 22.05.2012 11:18:17

>> jans, 22. 05. 2012 11:05:16

… No a co, že je to z Evropských dotací a ne ze startovného? Nějak nechápu tuhle argumentaci…

Připadá mi, že jsem se vyjádřil jasně. Víc nebo podrobněji se mi to v tuto chvíli vysvětlovat fakt nechce.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Praha

Celkem 26227 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 22.05.2012 11:46:53

>> jans, 22. 05. 2012 11:05:16

Přečti si můj příspěvek JEŠTĚ jednou a hlavně prvních pět slov. :-)

avatar

Liberec

Celkem 3461 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 4:01:31 (2012)

ozogan muž 22.05.2012 12:15:20

Na vše může být vždy pohled z různých stran. Ty peníze by se třeba mohly využít někde jinde, třeba i rozumněji. Těžko ale posuzovat co je rozumný, co je důležitější. Tak to neřeším.

Zaujala mě ale jiná věc. Ultra se startuje o půl šesté ráno, limit je 14,5 hodin, takže doběh pokud to správně počítám je možný v rámci pravidel až v osm hodin večer. Že s takovým časem nestihnu vyhlášení výsledků je mi jasný. Jenže pokud to správně chápu, tak součástí vyhlašování bude snad i něco jako tombola startovních čísel? No, tak to mám smůlu, to tam nebudu, nevyzvednutá výhra závodníka co je stále ještě na trati totiž propadá ve prospěch organizátora.

Motto: Moje běhání (ZMĚNA): http://www.1600km.cz/
avatar

pbs muž 22.05.2012 12:44:02

taky nějak nechápu, k čemu někdo využije stálé značení, když se trasa důsledně vyhýbá zajímavým vrcholům poblíž trasy (např. Kraví hora), velká část trasy je po silnici, tam už značené cyklotrasy jsou, v lese jsou značky KČT, vyhozené peníze… taky je škoda, že už trasa nevede přes Rakousko, těmi kopečky se aspoň trochu kompenzovalo, že to nebylo v terénu (slovo ultratrail se na tento typ závodu opravdu nehodí), letos si půjdu radši zaběhat někam jinam…

avatar

Brno

Celkem 5681 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:36:10 (2009)
maraton: 3:28:59 (2007)

vl001 muž 22.05.2012 19:49:23

>> sam, 22. 05. 2012 07:21:53

Co je na tom proboha dobře? Je to prostě nesmysl. Pokud je to pro „nás běžce“, tak to jsem neběžec. Pro mne to není.

avatar

Brno

Celkem 19190 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:32:28 (2008)
maraton: 3:23:45 (2008)

Pavel S. muž 22.05.2012 21:07:19

Tak jsem si schválně počkal na názor příbuzné, která pracuje ve stavební firmě jako rozpočtářka. Nad částkou 4500,– Kč za jednu směrovku se rozesmála a nebyla k utišení. Nejdražší nabídku od dodavatele na DOPRAVNÍ!!! (vše min 2× větší) značku dostala ve výši 3800,– Kč. A to se jednalo o řádově jednotky kusů v rámci např. několika přechodů pro chodce.

Uvedené značení viděla osobně a dnes ho ocenila na max. 2000,– Kč. Při v článku uvedeném počtu 200 ks by navíc považovala za osobní neúspěch, kdyby z dodavatele nevyrazila slevu aspoň 15%. To vše za předpokladu vlastního financování – pokud by toto proběhlo formou dotace, ať už z EU, či formou sponzoringu od kohokoliv, pak chápe, že přístup k výsledné ceně může být úplně jiný. Na nevyřčené otázky nechť si každý odpoví sám.

Ideálně s nulovými náklady vyřešil značení s nadsázku Jarda Kocourek v dobách, kdy pořádal v Brně Letní běžecký pohár (nyní Triexpert Cup). Před závodem měl vždy krátký proslov a nezapomněl zdůraznit : " Kdo je tady poprvé a nezná trať, ať běží za Danem Orálkem ". :-D

Nicméně na Silvu se těším a doufám, že při tom půlmaratonu nezabloudím ;-) .

avatar

Litvínov

Celkem 4289 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:40 (2011)
půlmaraton: 1:51:45 (2011)
maraton: 4:32:22 (2011)

mira.bery muž 22.05.2012 21:11:25

třeba ty peníze mohli dát Rátovi :-D bohužel je dnes taková doba a ty peníze mohli (tak jak to chodí) jít jinam. jak je to u nás v litvínově – soukromej hotel z evropských dotací. jinak tady brečíte na nesprávném hrobě – blbej kdo dává a blbější kdo nebere. tady je to opravdu pro lidi, i když poněkud drahé a frfláním tady to opravdu nezměníte..

avatar

Praha - Modřany

10 km: 0:44:43 (1996)
maraton: 3:59:58 (1996)

olaf, muž 22.05.2012 21:23:04

>> EvženGe, 22. 05. 2012 10:39:12

>> jans, 22. 05. 2012 10:23:59

Na cenu na 1 km značení se zkusím zeptat. Mám ale pocit že to KČT na 1 km značení vůbec nepřepočítává. Zvlášť se financují směrovky, kde se zpravidla křižuje více tras a zvlášť turistické značky jako takové.

Co jsem našel na internetu:

Obnova turistického značení v roce 2012

K 1. 1. 2012 eviduje KČT 41 065 km pěších tras, 33 910 km cyklotras, 3206 km lyžařských tras, 2491 km hipotras a 56,5 km tras pro vozíčkáře. Každoročně obnovujeme třetinu pěšího značení a polovinu cykloznačení. Máme celkem 1431 značkařů pro pěší trasy a 418 cykloznačkařů. Náklady na údržbu značení všech turistických tras, o které se KČT stará, dosahují výše 14,5 mil. Kč a poskytuje je Ministerstvo pro místní rozvoj a krajské úřady. Většina z této částky padne na nákup potřebného značkařského materiálu, nástěnných map pro veřejnost a na cestovní náklady a náhrady značkařům. Ti svoji práci dělají ve svém volném čase a bez nároku na mzdu. Máme spočítáno, že kdybychom jim platili jen průměrnou mzdu za tuto práci (přes 65 000 odpraco­vaných hodin), potřebovali bychom dalších cca 10,5 mil. Kč. Dle průzkumů, které jsme před několika léty prováděli, utratí turisté pohybující se po našich značených trasách jen za služby (stravování, ubytování, jízdné, vstupy atd.) něco mezi 3,5 až 4 miliardami korun. Další stamiliony pak dají za své vybavení (oblečení, kola atd.). To je tedy náš přínos pro stát, kraje, podnikatele: potřebujeme 14,5 mil Kč ročně, přinese to přes 4 mld. korun.

Čili za pouhých 14,5 milionu KČT každý rok kompletně obnoví cca 30 000 km tras !

Motto: dalkovepochody.cz - informační servis dálkových pochodů
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 23.05.2012 09:11:08

Tak mám pocit, že si tu někteří řeší svou frustraci z toho, že kolem sebe vidí rozhazování a nesmyslné utrácení opravdu ve velkém a nevidí přitom, že by se moc měnilo a samozřejmě jsou velmi málo nebo vůbec schopni s tím něco dělat.

Škoda jen, že se obouvají do těch, kteří minimálně pro ty, kdo na závody Silva Nortica Run jezdí, něco reálně a dobře dělají.

Připadá mi to jako kapka v moři nějakých možná 900000,–Kč (cca 35000 Euro) ve srovnání s miliardami, které se provaří v tom socialistickém centrálizovaném kotlíku zvaném Brusel.

Nebo si snad vy rozčílení myslíte, že miliardy, které se vrazily do Řecka také spadly z nebe ? Myslíte, že to jsou správně investované prostředky, když Řecku evidentně není pomoci a navíc se zde chystá miniálně rozsahem mnohem větší průšvih ve Španělsku, následně asi v Itálii a dominovým efektem v dalších zemích EU.

Myslíte, že opravdu je správný systém, kdy se ohromné prostředky nejprve vyberou od zemí EU, aby je pak „stádo“ úředníků v Bruselu s malou nebo dokonce žádnou kvalifikací rozdělovalo zpět v domnění, že jen oni to dokáží nejlépe ?

Ne, já opravdu nejsem přítelem plýtvání penězi. Jen znovu, snad pro lepší pochopení opakuji, když vidím to nesmyslné rozhazování v rámci EU, to totální selhání veškerých ekonomických principů, pak mi přijde docela fér, že se část z těch stejně ztracených peněz použije na cosi, v čem mohu vidět nějaký smysl. Byť by se to komukoli mohlo zdát sebepředraženější.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Turnov

Celkem 9531 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:10 (2012)
půlmaraton: 1:29:27 (2013)
maraton: 3:17:47 (2013)

scott muž 23.05.2012 09:36:25

Nedá mi to, abych na to taky nezareagoval. Částečně se ztotožňuju se Samem. Podívejte se na to ze strany organizátora. Vybral trasu a chce ji dlouhodobě označit. Bude mít tedy nulové náklady na značení trasy v dalších letech a využije se i na jiných akcích. Má možnost zažádat o dotaci z EU. Proč to neudělat? Musí zpracovat poměrně složitou administrativu, která nesmí mít chybu. Pravděpodobně ji zpracovala nějaká specializovaná kancelář, což stálo další peníze. Každopádně nechápu, proč se tu řeší cena za jednu značku, popř. cena za značení na 1km, když absolutně nikdo nemá potuchy, jak rozsáhlé značení to je, srovnává to s malováním značek na stromy atp. Proč se všechno obrací do negativního přístupu? Proč organizátor dostává minusky za to, že se snaží uspořádat krásný závod v krásném prostředí a prostě jen využije nabízené peníze na něco, co má smysl?

Motto: Always look on the bright side of life.
avatar

Brno

Celkem 19190 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:32:28 (2008)
maraton: 3:23:45 (2008)

Pavel S. muž 23.05.2012 09:38:21

>> sam, 23. 05. 2012 09:11:08

Tobě jako běžci přijde fér, když se peníze ztratí na značení běžecké trati. Hostivickým přijde fér, když se díky hejtmanovi peníze ztratí do jejich obce. Řekům přijde fér, když se peníze z EU ztratí do jejich státu.

Vždy najdeš menší či větší skupinu lidí, která díky tomuto systému něco získá, zbytek to platí.

Fakt ti to přijde fér?

avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 23.05.2012 09:44:18

1.EU neumí celkově hospodařit s penězi (bohužel již tradičně, i za rok 2010, částečná citace: Evropský účetní dvůr vyjádřil svůj záporný výrok o legalitě a správnosti plateb vzhledem k tomu, že tyto jsou ve významném rozsahu zatíženy chybami).

2.Ať už je zmíněná cena s DPH či bez, v porovnání s běžným dopravním značením je výrazně vyšší. Což ovšem může být tím, že to není standardní značení a značky musely být dělány na zakázku, tj. ne sériově. Závěr by mohl znít
- cena pravděpodobně odpovídá kvalitě.
- na akci tohoto typu (jak si ostatně myslí velká část přispivatelů do tohoto vlákna) kvalita výrazně převyšuje potřebu uživatelů.

3. Bohužel, mnoho dotací bylo využito (až zneužito) výrazně neúčelněji. Což by ovšem nemělo být pochopeno ve stylu: „ostatní berou víc a neúčelněji, budu brát taky“. Ale rád bych věřil tomu, že organizátoři SNR chtěli vytvořit co nejlepší podmínky pro závod (včetně značení) a jsou natolik schopní, že v rámci fungování dotačních programů EU byli schopní zajistit odpovídající financování. Já bych nejraději většinu dotací a finančních transferů úplně a bez náhrady zrušil. Do doby, než se to podaří, pokud se při tom osobně neobohatili (doufám že ne), organizátory SNR je za využití současného systému k zajištění akce tohoto typu nehodlám kritizovat.

4. Pokud uznáme informace z tiskové zprávy KČT za správné, cena za značení je cca 480kč na 1km. Což v případě kovových rozcestníků bude výrazně více, v případě plastových rozcestníků víceméně odpovídá a v případě barevných značek výrazně méně. V průměru to může být cena Kč480/km. Takže abych odpověděl podobně jako v bodu 2
- cena odpovídá kvalitě
- kvalita odpovídá potřebě uživatelů

5. Informace o útratě cca 3.5–4mld kč na značených trasách může být pravdivá. Výklad, že je tomu tak díky značení tras a tudíž náklad 14.5mil kč přináší přes 3.5mld kč je ovšem, dle mého názoru, silně zavádějící a neodpovídající realitě.

Toliko můj názor k tomuto tématu :-).

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
Nalezené položky: 49 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.