Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rosolová běží k mamince. Pak hned na Tretru za olympijským limitem

Rosolová běží k mamince. Pak hned na Tretru za olympijským limitem

Tomáš Nohejl | 21.05.2012 | přečteno: 6893×

Z maminčiny kuchyně až k olympijskému limitu. Nejlíp v osobním rekordu. A pak ještě překážkovou premiéru. Tak si plánuje týden vrcholící Zlatou tretrou na domácím vítkovickém stadionu halová evropská šampionka, čtvrtkařka Denisa Rosolová, členka manažerské skupiny Vittore teamu.

„Hodně jsem toho natrénovala, hlavně minulý týden, co se týká rychlosti,“ říká. O víkendu si pak zpestřila přípravu startem na silniční exhibici Great City Games v Manchesteru, kde doběhla druhá na 200 metrů v čase 23,53 hned za Sanyou Richardsovou-Rossovou.

„Byla to opravdu zajímavá akce, skvělá pro diváky, kterých přišlo plno. Jen škoda té zimy, bylo deset stupňů,“ vypráví na webu www.vittoreteam.cz. Pořadatelé postavili dlouhatánský rovný čtyřdráhový koridor na sklánějící se ulici. „Mělo se běžet tři sta metrů, to bych snad ani nedoběhla. Cítila jsem se dost unavená. Když jsem stála na ulici, byla na startu dráha nad mojí hlavou. Ale běžela jsem uprostřed, po stranách bylo zábradlí. Takže jsem se nebála, že vypadnu.“ Tak rychle a rovně v Česku ještě nikdo neběžel…

Po dvou náročnějších trénincích v Praze zamířila v úterý na severní Moravu. „Maminka mi bude vařit snídaně, obědy i večeře,“ těší se domů do Orlové. Protože tu není žádná dráha, bude si muset jen odskočit za tréninkem do Ostravy. „A ve čtvrtek se stěhuju do hotelu, abych chytila správný závodní rytmus,“ dodává.

V pátek ráno ji čeká ve městě olympijská akce a pak už se soustředí na závod. „Co od něho očekávám? Chci splnit limit na olympiádu 21,50 a nezlobila bych se ani za osobák. Na Tretře do třetice všeho dobrého,“ připomíná předcházející výkony 50,85 a 50,84. Navíc už 23 let odolává rekord mítinku v podání Táni Kocembové 49,67.

„Ale má snad i pršet, uvidíme. Je tam taky neskutečně rychlá, už zase stará dobrá Sanya (Richardsová-Rossová). Tak bych ji ráda aspoň chvíli prohnala,“ ohlíží se za jednou z hvězd večera, kterou tu loni porazila.

Ta největší, Usain Bolt, vyrazí z bloků deset minut po ní, v 19:55. „Lidi budou takhle určitě fandit i mně, neutečou, těším se. A počkám si na něj na dráze. My jsme totiž jako dvojčata… (oba se narodili ve stejný den 21. 8. 1986, pozn. red.). Já se ale jen asi usměju, nebo mrknu. Ty opičárny si nechám až na někdy do štafety, tam nebývám tolik nervózní, jako když běžím sama za sebe,“ směje se.

Hned v sobotu se pak přesouvá do slovenské Dubnice, kde ji o den později čeká křest na trati 400 metrů překážek. „Prý na tuhle trať mám předpoklady. V tréninku jsem ji zkoušela do osmé překážky, ale rozhoduje se až po ní… Tak nevím, nechám se překvapit.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 24.05.2012 11:33:28

Z maminčiny kuchyně až k olympijskému limitu. Nejlíp v osobním rekordu. A pak ještě překážkovou premiéru. Tak si plánuje týden vrcholící Zlatou tretrou na domácím vítkovickém stadionu halová evropská šampionka, čtvrtkařka Denisa Rosolová, členka manažerské skupiny Vittore teamu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.