Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ústecký půlmaraton je vyprodán, pozměněná trasa povede opět chemičkou

Ústecký půlmaraton je vyprodán, pozměněná trasa povede opět chemičkou
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 04.09.2012 | přečteno: 6891×

Téměř dvojnásobně navýšil oproti loňsku kapacitu Volkswagen Ústecký 1/2Maraton, závod, který je součástí běžecké ligy RunCzech.com. Zájem o start na severu Čech byl však takový, že ani to nestačilo. Pořadatelé oznámili, že všech 2 300 startovních čísel pro půlmaraton a závod na deset kilometrů bylo vyprodáno. Závod mění trasu, zachovává však průběh chemičkou, prostředím, v němž se odehrává děj Páralova románu Milenci a vrazi.

Ústecký půlmaraton byl po loňské úspěšné premiéře zvolen čtenáři behej.com závodem podzimu 2011.

Jeho trasa letos opět provede běžce místní chemičkou. Dozná však několika změn.

„Chemičkou poběží vytrvalci opačným směrem, tedy z kopce, chemickou továrnou povede trasa v obou okruzích a tuto světovou raritu si tedy budou moci vychutnat i běžci účastnící se závodu na deset kilometrů,“ říká Zoran Bartek z pořádající tempo team prague s.r.o., která organizuje i ostatní závody seriálu RunCzech.com. Průběh chemičkou s objekty ve stylu prvorepublikové industriální architektury je v běžeckém závodním světě unikátní záležitostí. Ve Spolchemii se odehrává i děj Páralova románu Milenci a vrazi

Na střekovské straně řeky Labe se oproti loňsku nepoběží zpět do centra po cyklostezce, ale po paralelně vedoucí ulici Střekovské nábřeží. Pořadatelé tím umožní bezpečnější předbíhání a předejdou možným pádům.

„Tu změnu vítám. Na cyklostezce bylo loni v prvním okruhu dost husto,“ uvedl ke změněné trase jeden z účastníků běhu z ústeckého klubu EC Lokomotiva Mumie.

Trasa doznala i dalších změn. Ve směru z centra k hradu Střekov poběží vytrvalci po širší ulici Železničářská, obrátka je oproti loňsku posunuta o výrazný kus zpět k restauraci Labská bašta. Chybí tedy domy nezastavěný a tedy „mrtvý“ úsek za viaduktem vedoucí ke zdymadlu. Chybějící metry běžci „natočí“ ve druhém okruhu v centru.

Celkově by měla být trať rychlejší, dlažebních kostek je na ní minimálně, asfalt má drtivou převahu.

Vítězem závodu byl v loňském roce keňský běžec Philemon Limo, jeho cílový čas 1:00:57 zařadil ústecký závod mezi světovými půlmaratony na 26. příčku, čas ženské vítězky, Limovy krajanky Agnes Kiprop 1:09:11 znamenal loni v kategorii žen dokonce 20. půlmaratonskou příčku na světě.

Letos se v Ústí představí vytrvalci z 29 zemí. Podle posledních informací pořadatelů by neměli mezi nimi neměli chybět ani elitní běžci ze vzdáleného Japonska. O jejich startu se jedná.

Volkswagen Ústecký 1/2Maraton startuje v neděli 16. září v poledne. Stále ještě zbývají volná startovní čísla na Rodinný běh na 3 km. Je určen pro děti a dospělé a jeho kapacita byla stanovena na 1000 účastníků. Startuje hodinu a čtvrt před hlavním závodem. Registrace probíhají do otevření závodního expa v propagačním stánku Volkswagen Ústeckého 1/2Maratonu. Najdete jej v Ústí v OC Forum, u vchodu do nákupního centra v prostoru u kavárny Julius Meinl.


WEB ZÁVODU

MAPA ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 04.09.2012 16:40:55

Téměř dvojnásobně navýšil oproti loňsku kapacitu Volkswagen Ústecký 1/2Maraton, závod, který je součástí běžecké ligy RunCzech.com. Zájem o start na severu Čech byl však takový, že ani to nestačilo. Pořadatelé oznámili, že všech 2 300 startovních čísel pro půlmaraton a závod na deset kilometrů bylo vyprodáno, zbývají jen volná čísla pro lidový běh, jehož kapacita byla stanovena na 1 000 účastníků.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.