Lískovecký ultra 6h - březen nebo duben 2010
Brno
hugo
10.03.2010 11:04:56
Ajo, to mi nedocvaklo, tak to abych přihlásil i ženu :D
Praha
Štefan
10.03.2010 11:18:47
[quote=vl001][quote=hugo]Tempokalkulátor je super, akorát mě začátek
i konec přijde dost scifi :D. Pokud tam bude někdo lítat rychlostí 2:54 na
kolo, tak nás reakreační běžce smete z dráhy a na druhé straně 29 min na
kolo – to je podstatně horší než ty maminy s kočárkama co tam
normálně korzují
.[/quote] Tak si mamina dá číslo na kočárek a má tempo
spočítané i se zastávkou na pískovišti, no. Buď trochu tolerantní
k širokému startovnímu poli :)[/quote] Měl jsem některých závodech
chvíle, kdy jsem považoval předběhnutí maminky s kočárkem za
úspěch :)
Praha
mapo
10.03.2010 14:59:59
Zase až taková legrace to nebude, převýšení celkem značně, když uvážím počet kol a taky nepříliš teplé počasí, doufám že nebude souvisle pršet. Chci se zeptat Petra Kaňovského-bude při trati nějaké kryté místo (aby tam nepršelo), na které si budeme moci odložit věci na přioblečení (nebo naopak po svlečení) a vlastní občerstvení?
Brno
Petr Kaňovský
10.03.2010 16:39:45
[quote=mapo]Chci se zeptat Petra Kaňovského-bude při trati nějaké kryté místo (aby tam nepršelo), na které si budeme moci odložit věci na přioblečení (nebo naopak po svlečení) a vlastní občerstvení?[/quote] Časoměřič bude mít stan, ale nevím, nakolik ho bude možné využít pro potřeby závodníků (spíše ne). Pokud se jedná o občerstvení, tak nevím, zda se jim podaří něco zajistit, ale byl bych v tomto skeptičtější. Pokud někdo ze závodníků doveze stan, tak by to bylo ideální, jinak doporučuji si přivézt igelitové pytle nebo si věci uschovat v autě a v případě potřeby převlečení odběhnout cca. 100 metrů na parkoviště a pak se vrátit zpět.
Praha
mapo
10.03.2010 17:31:14
to Petr K-díky za info, zařídím se podle toho.
Brno
Petr Kaňovský
10.03.2010 22:16:39
Koukám, že se dnes přihlásil portugalský běžec, i když jsem celkem zvědav, jestli se na startu opravdu objeví a jak se o závodu dozvěděl.
Brno
hugo
11.03.2010 03:55:11
Tak v Brně sněží, možná se nakonec fakt poběží na sněhu :D
Brno
Petr Kaňovský
11.03.2010 07:06:56
[quote=hugo]Tak v Brně sněží, možná se nakonec fakt poběží na sněhu :D[/quote] Bohužel to tak vypadá, aktuální fotka je na http://www.kanovsky.cz/…ckyultra.php?…
Brno
Petr Kaňovský
11.03.2010 08:46:47
[quote=mapo]Co nějaký písek nebo inert na posyp (klidně budu sypat, když nezabloudíme po cestě, tak dorazíme dřív) – ať jsme připravený skoro na fšecko =([/quote] Ano, budeme se snažit to řešit, i když z toho radost nemám, protože je to další komplikace pro organizázory i běžce. Uvidíme také, jaké bude počasí zítra a jaká bude předpověď na sobotu. Dnes se na tom dalo běžet dobře (zkoušel jsem v 7 ráno 3 kola), ale pokud by to mírně roztálo a pak zmrzlo, tak by to bylo horší.
Brno
Petr Kaňovský
11.03.2010 09:09:33
[quote=mapo]to Petr K-poběží se z „kopce“ nebo do „kopce“?…kdyby byl led, tak by to bylo lepší „do kopce“.[/quote] Profil je na http://www.kanovsky.cz/…h-profil.gif poběží se ve směru, jak je vyznačeno (start ale není na nule, ale někde kolem 350, pak se jde k 800 a odtud na 350). Opačný směr by mohl být nebezpečný kvůli tomu krátkému ale prudkému poklesu na začátku, který navíc přechází v zatáčku.
Brno
Petr Kaňovský
11.03.2010 09:11:45
Jinak jsem dostal před chvílí tuto zprávu od spoluorganizátora/účastníka: Pokud sníh zůstane tak, jak je, je to ideální měkký povrch-tartan, a přitom umožňující šoupání bot po podkladě.
Brno
dao
11.03.2010 09:13:08
Zítra má být nad nulou a polojasno. Sníh sleze. (teda pokud se v počasí nespletli)
Praha - Letňany
StepanBohm
11.03.2010 09:23:21
[quote=dao]Zítra má být nad nulou a polojasno. Sníh sleze. (teda pokud se v počasí nespletli)[/quote] Sníh sleze, problém bude ale až to v noci umrzne :/
Praha
mapo
11.03.2010 09:23:28
jak tak čtu, tak to máte zkrátka všechno „vymakaný“ :D jsem jen opatrná, no…teď mně čeká 2 dny „gaučing“ a v sobotu ahoj.
PS: sníh mně vůbec nevadí, ani pod nohama ani shora, led jo, ten případný „posyp“ mějte radši v záloze.
Praha - Letňany
StepanBohm
11.03.2010 09:24:38
[quote=kanovsky][quote=mapo]Co nějaký písek nebo inert na posyp (klidně budu sypat, když nezabloudíme po cestě, tak dorazíme dřív) – ať jsme připravený skoro na fšecko =([/quote] Ano, budeme se snažit to řešit, i když z toho radost nemám, protože je to další komplikace pro organizázory i běžce. Uvidíme také, jaké bude počasí zítra a jaká bude předpověď na sobotu. Dnes se na tom dalo běžet dobře (zkoušel jsem v 7 ráno 3 kola), ale pokud by to mírně roztálo a pak zmrzlo, tak by to bylo horší.[/quote] Budu v Brně už od pátku (nějak odpoledne) kdyby byla potřeba pomoc s posypem (nebo i s jinejma přípravama) tak se rád přidam.
Brno
Petr Kaňovský
11.03.2010 09:30:21
[quote=StepanBohm]Budu v Brně už od pátku (nějak odpoledne) kdyby byla potřeba pomoc s posypem (nebo i s jinejma přípravama) tak se rád přidam.[/quote] Děkuji moc za nabídku, nejvíce práce bude v sobotu ráno, jednak s případným posypem a dále s přesunem stolů a židlí ze ZŠ. Sraz pomocníků máme v sobotu v 7:30 na okruhu (v té době dojede i časomíra a ozvučení).
V pátek 12.3. jsem v 18:00 naplánoval společnou obhlídku trati. Kdo má zájem, může přijít se podívat nebo proběhnout.
Brno
vl001
11.03.2010 14:59:38
[quote=StepanBohm][quote=dao]Zítra má být nad nulou a polojasno. Sníh sleze. (teda pokud se v počasí nespletli)[/quote] Sníh sleze, problém bude ale až to v noci umrzne :/[/quote] V noci už mrznout nemá. Okruh možná bude mokrý, ale sníh snad opravdu nevydrží, důvěřujme předpovědi :)
Brno
Petr Kaňovský
12.03.2010 07:48:29
Sníh zatím zůstal, ale ještě neklouže. Zkusil jsem nyní ráno 2 kola v normálních Mizunách a dal první za 4:09 a druhé za 3:47, což je vzhledem k mé aktuální běžecké antiformě dobré tempo. Každopádně uvidíme, jaké počasí bude odpoledne a večer to posoudíme se zájemci, kteří příjdou v 18:00. Samozřejmě je možné mi poslat vaše postřehy i mailem, pokud se tam dostanete v jinou denní dobu.
Brno
vl001
12.03.2010 09:49:50
Okruh jsem vyzkoušel včera kolem 17hodiny při teplotě vzduchu –0,5 stupně. Na cestě sníh prakticky nebyl s výjimkou dvou kusů trati, kde je zřejmě dosypávaná zemína a ta místa promrzají. Vlhko však bylo, na okruhu jsou dvě místa, kde se tvoří významnější kaluže. Já si vezmu druhé boty na přezutí, při mé antiformě mě pár minut zpoždění nerozhází, stejně budu velkou část závodu pochodovat a ostatním zavazet :P Hodilo by se zamést pár metrů před prudší zatáčkou, je tam roznesena kůra od okolních stromků. Já to však zamést nestihnu, vezu ráno mladší dceru na zápas ;) Dnešní sníh roztaje už během dopoledne a zítra ráno nás přivítá mokro a chladno. Nic pro mne, teplomilce :) Jo a bacha na Petra, má formu. Já běžel kolo nejrychleji za 4:24 :D
Praha
Štefan
12.03.2010 10:44:53
[quote=mapo]…teď mně čeká 2 dny „gaučing“ …[/quote] Vidím Martinko, že máme stejné ladění na závod :D . Je to až nečekaně příjemné.
Brno
Petr Kaňovský
12.03.2010 12:30:00
[quote=vl001]Okruh jsem vyzkoušel včera kolem 17hodiny při teplotě vzduchu –0,5 stupně. Na cestě sníh prakticky nebyl s výjimkou dvou kusů trati, kde je zřejmě dosypávaná zemína a ta místa promrzají. Vlhko však bylo, na okruhu jsou dvě místa, kde se tvoří významnější kaluže. Já si vezmu druhé boty na přezutí, při mé antiformě mě pár minut zpoždění nerozhází, stejně budu velkou část závodu pochodovat a ostatním zavazet :P Hodilo by se zamést pár metrů před prudší zatáčkou, je tam roznesena kůra od okolních stromků. Já to však zamést nestihnu, vezu ráno mladší dceru na zápas ;) Dnešní sníh roztaje už během dopoledne a zítra ráno nás přivítá mokro a chladno. Nic pro mne, teplomilce :) Jo a bacha na Petra, má formu. Já běžel kolo nejrychleji za 4:24 :D[/quote] Ano, dnes jsem volal na zastupitelstvo, na základě čehož došlo k odklizení sněhu, takže nyní je okruh bez sněhu: http://www.kanovsky.cz/…ckyultra.php?…
Nyní ještě bude provedeno odmetení kaluží a zbytků sněhu, takže pokud v noci nenasněží nový sníh, tak to bude v pořádku a i kdyby nasněžil, tak by neměl být namrzlý.
S tou formou se mi to moc nezdá.
Brno
hugo
12.03.2010 19:16:18
[quote=Štefan][quote=mapo]…teď mně čeká 2 dny „gaučing“ …[/quote] Vidím Martinko, že máme stejné ladění na závod :D . Je to až nečekaně příjemné.[/quote] A já vůl šel dnes odpoledne do posilky, teď mě bolí celý hugo. Zítra to asi bude výživné.
Brno
Petr Kaňovský
12.03.2010 19:18:52
Na večerní obhlídku trati došli dva závodníci, z toho s jedním jsem zaběhl dvě kolečka, tempem 4:20/kolo. Bylo to fajn.
Filip
12.03.2010 20:29:22
A obhlídka dopadla jak? Trať pouze mokrá? Jaký tipujete výhled zítřejšího počasí? Těším se zítra na viděnou, ahoj, Filip.
Brno
Petr Kaňovský
12.03.2010 20:33:28
[quote=Filip]A obhlídka dopadla jak? Trať pouze mokrá? Jaký tipujete
výhled zítřejšího počasí? Těším se zítra na viděnou, ahoj,
Filip.[/quote] Ano, sníh není žádný a jen asi na 2 místech byly zbytky
kaluží, které jsem se navíc snažil odpoledne odstranit. Počasí nedokážu
odhadnout, nejsem meterolog.
Filip
12.03.2010 20:37:32
Ok. Díky moc! F.
Brno
Petr Kaňovský
13.03.2010 05:34:37
[quote=StepanBohm]Sníh sleze, problém bude ale až to v noci umrzne :/[/quote] Večer jsem se snažil vymést kaluže, které tam byly a dnes ráno rozbít a pak odmést zbytky ledu, které se přesto vytvořily. Myslím, že aktuálně je trať připravená, mírně kluzko je celkem na cca. 3 metrech z celého 832 metrového okruhu. Výhodou je, že není skoro nikde rovinatý, a proto se voda na něm převážně nedrží. Počasí se mi zdálo také příjemné, dokonce ani nefoukal vítr, což se ovšem může během dne zhoršit.
Amina
13.03.2010 17:10:24
Nějaké fotky zde: http://621.rajce.idnes.cz/…ky_ultra_6h/
Brno
hugo
13.03.2010 18:55:51
Závod byl super, velké díky organizátorům i sponzorům. Já jsem se tam teda totálně odvařil, ale nakonec to nebyla až tak velká ostuda, jak to zhruba v půlce vypadalo :D 56 km je na tu bídu celkem dobré.
Brno
Petr Kaňovský
13.03.2010 19:04:12
Děkuji všem, kdo se na organizaci podíleli, protože to nebylo jednoduché. Poslední věci jsme dostěhovali až nyní, a proto výsledky budou na stránkách závodu až za chvíli. Velké poděkování patří všem běžcům za jejich účast i za shovívavost k různým organizačním nedostatkům. Obdivuhodný výkon podal Dan Orálek, který skutečně zaběhl český rekord, jak avízoval. Na profilu, který v Lískovci byl, to bylo skutečně náročné.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.