Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Maratonec Homoláč vystřídal na trůnu popularity ultra Dana

Maratonec Homoláč vystřídal na trůnu popularity ultra Dana
foto: Martin Symon

behej.com | 02.01.2014 | přečteno: 8525×

Českému vytrvalostnímu běhu již nevládne dlouhovlasý ultraDan Orálek! Poprvé jej na špici popularity mezi domácími fanoušky vystřídal Jirka Homoláč, 23letý borec AK Kroměříž a svěřenec brněnského trenéra Jiřího Sequenta. Dostal od vás 368 hlasů, druhý v pořadí Petr Vabroušek o více než stovku méně. Podporu fanoušků našel i třetí v pořadí, úspěšný vrchař Jan Janů.

Homoláč, kterého v poli běžců poznáte podle oblíbených tmavých brýlí, loni ve Frankfurtu zaběhl český výkon roku v maratonu s hodnotou 2:19:37, byl vítězem STRC Motol a Žebrácké 25, na podnicích série RunCzech neměl mezi krajany konkurenta při půlmaratonech v Praze a Ústí a na pražském maratonu a stal se též absolutním vítězem Českého běžeckého poháru.

„Chci se zlepšit ve všech směrech, zejména na desítce, půlmaratonu a maratonu. Mým cílem je pokusit se o takový čas v maratonu, který by byl lepší než limit na mistrovství Evropy. Dále stlačit čas na 10 000 metrů na dráze co nejvíce pod 30 minut a v půlmaratonu překonat osobní rekord,“ svěřil se v listopadu se svými plány pro rok 2014.

Brněnský Dan Orálek, který s přehledem opanoval všechny dosavadní ročníky hlasování, skončil až čtvrtý a doplatil tak na letošní četné zdravotní problémy, které vyvrcholily odstoupením na prestižním ultraběhu z Atén do Sparty.

Vytrvalkyní loňského roku se stala olympionička Ivana Sekyrová.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 06.01.2014 20:37:59

Českému vytrvalostnímu běhu již nevládne dlouhovlasý ultraDan Orálek! Poprvé jej na špici popularity mezi domácími fanoušky vystřídal Jirka Homoláč, 23letý borec AK Kroměříž a svěřenec brněnského trenéra Jiřího Seuqenta. Dostal od vás 368 hlasů, druhý v pořadí Petr Vabroušek o více než stovku méně. Podporu fanoušků našel i třetí v pořadí, úspešný juiorský vrchař Jan Janů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.