Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Dvě běžkyně získaly titul vytrvalkyně roku, obě láká maraton

Dvě běžkyně získaly titul vytrvalkyně roku, obě láká maraton
foto: archív behej.com

Petr Kostovič | 09.04.2015 | přečteno: 7981×

Mistryně republiky v půlmaratonu Petra Pastorová a rekordmanka z Běchovic Eva Vrabcová-Nývltová získaly nejvíce čtenářských hlasů v naší anketě o vytrvalkyni roku. Dělilo je jen pár hlasů, proto jsme se rozhodli vyhlásit vytrvalkyněmi loňského roku obě.

Obě láká maraton. Ostravská Petra Pastorová si jej v minulosti vyzkoušela velmi úspěšně již několikrát, letos by chtěla běžet maraton v rámci květnového závodu běžecké ligy RunCzech. Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová zatím sní o prvním startu. O výsledcích ankety se dozvěděla při jednom z posledních mezinárodních závodů zimní sezony v běhu na lyžích, který se konal v Norsku.

„Rozhodně si vážím výsledku z Běchovic. Je to slavný velký závod a já se zařadila po bok vítězek, jako je třeba Péťa Kamínková, které si moc vážím a je to pro mě skvělá atletka. Navíc jsem vylepšila český a do té doby i celkový rekord trati a to je pro mě obrovský úspěch,“ hodnotí své běžecké výkony Vrabcová-Nývltová.

„Běh je pro mě zejména radost a nedílná součást tréninku a života. Určitě by to bez běhání v zimě nešlo. Bohužel mi to ale spousta lidí nevěří a atletiku mi ‚omlátili‘ o hlavu. Nicméně sama vím, že jsem žádný speciální běžecký trénink neměla a proto řeči, které jsem naopak slyšela, že mi atletika uškodila, rozhodně neberu. Naopak, běhání mi pomáhá i psychicky. A jestli mi to v zimě pomohlo? Těžko říct, protože moji zimní sezonu hodně ovlivnilo zdraví. Nicméně bez běhu bych na tom určitě byla hůř.“

„Běžeckých závodů se rozhodně nevzdám! Navíc jsem navázala spolupráci s firmou adidas. Být podporovaná jako atletka? O tom se mi ani nesnilo. Určitě bych chtěla startovat na některém závodu série RunTour a na atletickém mistrovství republiky,“ plánuje Vrabcová-Nývltová. „Teď po lyžařské sezoně se musím rozhodnout, jak a kde chci pokračovat. Jestli dále reprezentace nebo něco jiného. V tuhle chvíli je variant spousta. Ale běhat budu na 1000%, pokud zdraví dovolí. Mým snem je maraton."

Petra Pastorová již má z maratonu zlatou medaili z mistrovství republiky. Loni jej však vynechala. Kterých svých běžeckých výsledků dosažených v loňském roce si váží?

„Velmi si cením titulu mistryně České republiky v půlmaratonu, který jsem zaběhla v Pardubicích. Také na půlmaratonu ligy RunCzech v Olomouci jsem zaběhla pěkný čas, byl to pro mě velmi hezký závod. Vážím si i svého běžeckého výkonu na Rohálovské desítce a na patnáctce při Memoriálu Karla Raise v Lounech. Díky bratrovi jsem vyzkoušela horské maratony, poprvé běžela v noci při Beskydské 7. I tyto zážitky jsou pro mě cenné,“ ohlíží se za rokem 2014 Petra Pastorová

Výsledky ankety ji mírně zaskočily, protože neběžela mistrovství republiky v maratonu a v druhé polovině roku 2014 se ze závodních tratí vytratila. Přestože loni květnový pražský maraton neběžela, letos by nechtěla chybět.

„Láká mě hodně závodů, ráda prožívám tu skvělou atmosféru, potkávám lidi do běhu zapálené. Mám ráda všechny závody, ale lépe mi to běhá na dlouhých tratích na silnici. Mou srdeční vzdáleností je maraton, takže chci běžet pražský RunCzech maraton. Věřím, že i mé zdraví si myslí to samé,“ usmívá se Pastorová. Sama by svůj hlas v anketě dala Evě Vrabcové-Nývltové, jejíž běžecké výsledky považuje za hodně kvalitní. „Fandím ale všem, kteří se během baví,“ dodává Pastorová.

Výsledky hlasování čtenářů behej.com v anketě o vytrvalkyni roku 2014:

  • Petra Pastorová 341 hlasů
  • Eva Vrabcová-Nývltová 338
  • Ivana Sekyrová 216
  • Kristiina Mäki 143
  • Anežka Drahotová 107
  • Petra Kamínková 76
  • Kateřina Kriegelová 34
  • Monika Preibischová 21
  • Lucie Sekanová 13

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 09.04.2015 09:55:25

Mistryně republiky v půlmaratonu Petra Pastorová a rekordmanka z Běchovic Eva Vrabcová-Nývltová získaly nejvíce čtenářských hlasů v naší anketě o vytrvalkyni roku. Dělilo je jen pár hlasů, proto jsme se rozhodli vyhlásit vytrvalkyněmi loňského roku obě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.