Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ZDRAVÍ: Bolest kolena může signalizovat slabé ledviny

ZDRAVÍ: Bolest kolena může signalizovat slabé ledviny
foto: Ludmila Polišenská

Lucie Dorazilová | 01.02.2014 | přečteno: 81995×

Únor je měsícem, ve kterém podle celostní medicíny nejvíce strádají ledviny. Bolesti zad, na kterých se nejvíce podepsal oslabený močový měchýř z ledna, doznívají a přesouvají se do křížové oblasti. Důsledkem špatné funkce ledvin jsou bolesti kolen z vnitřní strany. Proto ne vždy svalujte vinu za bolavé koleno na nadměrný trénink!

Mohou nastat i potíže s močením, narušená je funkce pohlavních orgánů, objeví se problémy spojené s nedostatečným vylučováním toxických látek z těla.

Právě ledviny jsou klíčovým orgánem při detoxikaci organismu. Proto v únoru, kdy jsou přirozeně oslabeny, je musíme šetřit tím, že se budeme vyhýbat škodlivému jídlu a pití (uzeniny, cukr, káva s mlékem, sladké pití, alkohol). Je potřebné dodržovat pitný režim, ve kterém by měla převládat čistá voda.

Nejvíce v činnosti jsou ledviny mezi 17:00–19:00 hod. Velmi potřebné je vyloučit vše, co jim škodí: tuky, cukr, sůl, limonády, chemikálie, kávu, alkohol, chlad, stresy. Vydatně pít, spíš vlažné či teplé nápoje. Pivo nebo víno jen omezeně a spíše po 21:00.

Dostatečně odpočívejte a můžete zařadit i večerní koupele a koupele nohou (přidejte sůl podle nálady a vůni, která se vám líbí).

Podle celostní medicíny, resp. jejího výkladu symboliky nemocí, odrážejí ledviny jako párový orgán úroveň upřímnosti ve vztazích. Každá potlačená či nepřiznaná emoce vzniklá ve vztahu s nejbližšími lidmi v nich přiškrtí tok životní energie. Pokud tento stav trvá delší dobu, může dojít i k poškození ledvin. Komunikujte se svými blízkými. A mluvte otevřeně a upřímně!

Autorka je bývalou reprezentantkou ve skoku do dálky. V současnosti provozuje soukromou praxi Vnímej své tělo v Olomouci.

Komentáře (Celkem 9)

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední

morgouse žena 01.02.2014 13:44:16

Únor je měsícem, ve kterém podle celostní medicíny nejvíce strádají ledviny. Bolesti zad, na kterých se nejvíce podepsal oslabený močový měchýř z ledna, doznívají a přesouvají se do křížové oblasti. Důsledkem špatné funkce ledvin jsou bolesti kolen z vnitřní strany. Proto ne vždy svalujte vinu za bolavé koleno na nadměrný trénink!
Odkaz na článek

avatar

Praha - Radlice

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:06 (2007)
půlmaraton: 1:51:22 (2005)
maraton: 3:53:22 (2008)

Jitka žena 01.02.2014 17:40:23

To jsou ale bláboly…

avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 01.02.2014 18:45:16

>> Jitka, 01. 02. 2014 17:40:23 tak to jsou hodně silná slova, netroufla bych si o čínské medicíně hovořit jako o blábolu.

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Praha

Celkem 26222 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 01.02.2014 18:59:06

K Číně mám celkem blízko. :-)) Ale článek se mi taky moc nezdá. Proč zrovna v únoru a proč hodiny 17–19? Každej jsme jinej. A někdo má posun klidně i o několik hodin. S řadou věcí pochopitelně souhlasím, i když to je už klasika, omezit tuky, kafe, alkohol atd. atd. Trochu mi to připomíná články z časopisů pro ženy. Obecně známé věci a jinak nic. Nebo spojení (ledviny – koleno) o nichž by se dalo diskutovat.

avatar

Celkem 517 km
Minulý měsíc 0 km

Lazarus muž 01.02.2014 19:39:57

To je skvělý, takže jestli mě začnou bolet kolena, netřeba se omezovat s běháním. Stačí když nebudu chlastat mezi 17:00 – 19:00 hod :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 01.02.2014 22:09:39

posplietanych mnoho veci dokopy, z ktorych niektore su zname bezne fakty, ale ta zmotanica mi pripada ze napsi clanok rychlo mas na to 5 a pol minuty.

pojem celostna medicina je teda zaujimavy, neviem co tym autorka mysly ale ak to ma predstavovat kopirovanie cinskej mediciny, tak je to pre europanov dost slaby odvar. Treba si uvedomit ze energeticke zdravie znalosti meridanov casovych rytmov a vsetko ostatne vyborne poznala veedicka civilizacia ktora zila na uzemi europy a severnej azie pred tisickami rokov a vedomosti boli znicene mocnymi tohto sveta a takmer vsetko sa nam stratilo, ovsem na uzemi ruska sa mnohe vedomostiu zachovali rovnako aj na uzemi dneseho nemecka a svajciarska. Pred 5–7 tisic rokmi prebehol proces vzdelavanie nizsich rasovych skupin a vsetky poznatky o zdravi boli prisposobne pre zltu a sedu rasu ktora ma menje meridianoc a jednoduchsi energeticky system a bolo im to odovzdane, to je to ako vznikla jednak cinska mnedicina bylinky a akupunktura meridiany akupresura a aj bojove umenia a systemy cviceni specialne pre zltu rasu a ina varianta sa hodila cez Himalaje pre oblast Indie Tibetu a podobne. Dnes ked nasej civilizacii zdgenerovanej vadla mocnym tohto sveta, pride nieco z ciny a Indie tak sa otmu klaniame a snazime sa to pouzit ale pre nas tie zjednodusene veci nemusia fungovat vobec alebo nie dostatocne dobre, mame to energetickcy zlozitejsie a tomu cinankovia nemozu rozumiet.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 02.02.2014 10:15:59

Mě DČM (dogmatická čínská medicína) taky moc nebere. Ale mezi zraněním vnitřní částí kolene a ledvinami (obecně mezi orgány) lze najít cestu přes nervové vstupy/výstupy daného obratle: http://www.salveo.cz/…3-pater-zena a taky mezi svaly a obratli http://en.wikipedia.org/…aneous_nerve Pak by bylo třeba se ptát, zda za svalové dysbalance, které bývají příčinou funkčních poruch s projevy ve vnitřní části kolene, nezodpovídají svaly inervované ze stejného obratle jako ledviny.

Dalším možným spojením slabých ledvin může být špatná funkce nadledvin: pokud tělo vodu zadržuje, tak hyper. To by působilo svalovou tenzi, bojové držení těla, katabolismus, odvápňování kostí, …

Určitě existují i jiné mechanismy mířící do problémů s koleny. Škoda, že si zastánci DČM nedají práci se západním vysvětlením svých dogmat.

Motto: No toto!
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

Klára H. žena 02.02.2014 15:54:39

Zdravím, vůbec nechci reagovat na článek, nýbrž pouze na souvislost kolene a ledviny. Například podle reflexní terapie je mezi kolenem a ledvinou naprosto jednoznačná souvislost. Takových párových orgánů je v těle poměrně hodně. Končí u nich nervová zakončení a problém s jedním orgánem ovlivňuje hodně zásadně ten druhý. Nepřímou souvislost s ledvinami má i to, že při nedostatečné funkci ledvin se usazují balastní látky a to především v mezikloubních štěrbinách velkých kloubů. Proto při prvních známkách potíží s klouby je dost vhodné začít okamžitě s léčbou ledvin. (Ideální a vyzkoušený je ledvinový čaj podle herbáře Janči a Zentricha)

A právě potíže kolen značí z valné většiny potíže právě s ledvinou a to podle křížového pravidla – levé koleno pravá ledvina a opačně. To se týká bolesti v oblasti vnitřích menisků. Pokud je problém v oblasti vnějšího menisku, pak je párovým orgánem žlučník a problém s látkovou výměnou.

To vše se samo netýká bolesti kolen po úrazu. Jedná se o bolesti samy od sebe a tyto se dají i velmi dobře diagnostikovat sám doma. Při stisknutí reflexní plošky ledviny přestane koleno bolet nebo se bolest znatelně zmírní a to samé platí o žlučníku.

avatar

Sloviensko

rudo muž 02.02.2014 21:11:11

podla ocistnych expertov sa ladviny cistia ak 7 dni je nic ine iba cerveny melon, nikede sa odporuca aj rozhryst semiacka a niekde aj jest tu bileu duzinu pripande sa to cele da rozMixivat

v starych ruskych recpetoch sa okrem melonu jedol aj cierny chleba, ale taky druh chleba uz dnes sa neda kupit takze sa zostava len pri melone, samozrejme je vyhodne sa nacasovat s melonovou sezonou

ladvinova ocista sa odporuca az po ocistach criev, ocistach pecene aa klbov, tusim az ako 4 v poradi, takze sa da zacat pekne teraz a ked pridu melony bude clovek na to priraveny

pri tych inych ocistach sa samozrjme znacne znizi prijem zivocisnych tukov a zivocisnych bilekovin a aj soli, takze ladvinam sa ulavi tak ci tak.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Plzeň - Chotíkov

Celkem 1669 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:10:04 (2007)

Lubos J muž 10.02.2014 23:18:34

Je hezké, když lidé chtějí předat svoje znalosti. Ale naše civilizace je přeci o kritickém náhledu = je to opravdu tak? Asijský (vynechme filozofický základ) mistr, si nejprve svoji pozici „vysloužil“ praktickou službou.

Prosím o recenzi článků. Může se stát, že někdo uvěří, protože „je to přeci psané na interentu“, tak to musí být pravda. Když mě bolí koleno, tak mám špatné vylučování (nebo nejsem upřímný).

Už jste si vyměnili po sezóně boty?

Podobné cesty inervace (vliv periferních nervů z podobných páteřních zdrojů) přeci neznamenají příčinné souvislosti. Takže tvrzení v článku je někdy možné, ale často je to také úplně jinak.

Omlouvám se za příspěvek po řadě let.

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.