Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SVĚTLO PRO SVĚT nabízí poslední čísla na pražský Sportisimo 1/2Maraton

SVĚTLO PRO SVĚT nabízí poslední čísla na pražský Sportisimo 1/2Maraton
foto: Světlo pro svět

Čestmír Hrdinka | 12.03.2014 | přečteno: 2735×

Desítka běžců ve žlutých tričkách SVĚTLA PRO SVĚT si užívala atmosféru pečecké desítky, kterou vzali jako přípravu na pražský Sportisimo 1/2Maraton. Bylo to moc fajn. Co vy? Neláká vás půlmaratonská výzva? Čísla jsou ještě k dispozici a máte šanci se registrovat.

Jaro přišlo dříve, a tak se to žluťásky v Pečkách jen hemžilo. Plno jich mělo zelenkavý nádech oficiálního trička běhu Mizuno running cup, ale neztratili se ani ti připomínající žluťáska jižního. Podobně jako on na křídlech, mají z obou stran trička bílé pole s logem organizace pomáhající nevidomým, zrakově a jinak postiženým. A pomáhají na jihu, v Africe – u těch, kteří si nedokážou pomoci sami.

)

Ačkoliv je slepota v Africe až z 80 % odstranitelná nebo ji lze předejít, žijí miliony lidí ve „tmě“. Jednoduše nevědí, že jim lze pomoci nebo na pomoc prostě nemají. Vždyť v Etiopii připadne jeden oční lékař průměrně na 850 tis. lidí, tzn. stejně jako na náš jeden menší kraj. Tito žluťásci se rozhodli běhat se SVĚTLEM PRO SVĚT a závod v Pečkách vzali jako přípravu na na pražský půlmaraton, který startuje za měsíc. Chtějí během vyjádřit podporu projektu Během proti slepotě, který má za cíl pomoc v Africe.

Tento rok si připomínáme dvacetileté výročí genocidy ve Rwandě, kde během sto dní byli zavražděny statisíce místních obyvatel. A právě výtěžek z projektu Během proti slepotě půjde na oční kliniku Kabgayi ve Rwandě. Jedinou kliniku v zemi, kde se provádí složitější oční operace dětí.

Pokud chcete zažít prima lidi, prima atmosféru a ještě k tomu pomoci potřebným, poběžte s námi za měsíc pražský půlmaraton. Jestli ještě nemáte číslo, žádný problém, stále jsou k dispozici. Stačí se zaregistrovat na http://www.svetloprosvet.cz/…al-marathon/

Pozn.red.: Připraveno ve spolupráci se sdružením Světlo pro svět.