Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Brno čeká dva tisíce půlmaratonců

behej.com | 11.04.2014 | přečteno: 2107×

Brno běžecky táhne. Tento víkend si více než tisícovka běžců zakrouží na Masarykově okruhu a hned ten další se koná v jihomoravské metropoli půlmaraton proložený desítkou. A bude opět plno, pořadatelé odhadují velikost startovní pole na dva tisíce, dvojnásobek loňska.

Už jen týden zbývá do jedinečného silničního závodu se startem a cílem v historickém centru Brna a už teď mají organizátoři jasno – přiláká minimálně dvojnásobek běžců, než loňský první ročník. Brněnský půlmaraton odstartuje v sobotu 19. 4. v 11 hodin a běžet ho mohou jak jednotlivci sami za sebe, tak štafety. “Závodníci se mohou zapojit se do štafetového půlmaratonu, nebo třeba sestavit tým, kde každý poběží celou trasu a do celkového výsledku se započítají výkony tří nejlepších“ připomíná Aleš Čtvrtníček z organizačního výboru.

Pořadatelé nezapomněli ani na ty nejmenší a přichystali pro ně už od devíti hodin otevřený dětský a juniorský běh na vzdálenost 2.110 m (kategorie 11–14 let) a 1.055 m (děti ve věku 6–10 let). Letos se také organizátoři rozhodli trochu zaexperimentovat a pomohli s přípravou na závod třem vybraným běžcům, kteří absolvovali zátěžové testy a profesionální přípravu pod dohledem trenéra. Dostali také běžeckou obuv, oblečení a výživu. Patří mezi ně i Jana Smrčková, která absolvovala půlmaraton loni poprvé ve 49 letech. “Uběhla jsem ho za 1:47, to jsem překvapila i sama sebe. V dubnu chci tenhle čas určitě̌ překonat,” říká sympatická běžkyně.

Závodníci i letos poběží místy, kam se jindy dostanou jen těžko. Trasa vede z náměstí Svobody ulicí Masarykovou přes Nové Sady k hale Rondo. Odtud závodníky zavede k Velodromu a areálu brněnského Výstaviště. Proběhnou kolem tramvajového depa a po ulicí Hlinky se dostanou v protisměru na už známou trasu, po které se vydají zpět na náměstí Svobody. Tady závod končí pro účastníky Desítky, ti, kteří mají v plánu půlmaraton, čekají tyto okruhy dva. Celá trať je oficiálně změřena v souladu s pravidly atletiky, schválenou metodikou IAAF/AIMS pro měření tratí mimo dráhu a její délka odpovídá délce půlmaratonu, tedy 21 097,5 m. “Jistě to ocení ti, kteří si nechtějí závod jen užít, ale také si třeba zaběhnout oficiálně uznatelný osobní výkon,” podotýká Aleš Čtvrtníček a dodává, že během celého závodu bude o běžce dobře postaráno: “Na trati půlmaratonu připravíme pět občerstvovacích stanic, na poloviční distanci dvě. Každý závodník také samozřejmě dostane občerstvení v cíli a může počítat se zázemím a převlékárnou.”

Běžci se mohou registrovat ještě na místě v den závodu, pokud to ale stihnou prostřednictvím on-line formuláře do 13. 4., zaplatí výhodnější startovné. Jen pro štafety už tímto datem registrace končí. Se závodem by měli počítat i ti, kteří se na něj nechystají, ale budou mít namířeno do centra Brna. Vyžádá si totiž výrazná dopravní omezení. Na pozoru by se ale na některých místech měli mít i samotní běžci. “Jde hlavně o křížení ulic Nové Sady/Hybešova a Poříčí/Křížová, kde budou provoz řídit policisté v součinnosti s organizátory a pracovníky Dopravního podniku města Brna,” upozorňuje Aleš Čtvrtníček.

Další důležité informace a aktuality najdete na www.pulmaratonbrno.cz a facebookových stránkách www.facebook.com/pulmaratonbrno

tisková zpráva

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 11.04.2014 16:52:33

Brno běžecky táhne. Tento víkend si více než tisícovka běžců zakrouží na Masarykově okruhu a hned ten další se koná v jihomoravské metropoli půlmaraton proložený desítkou. A bude opět plno, pořadatelé odhadují velikost startovní pole na dva tisíce, dvojnásobek loňska.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.