Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Podzimní desítka v Brně rozdělovala body do Mizuno cupu

Podzimní desítka v Brně rozdělovala body do Mizuno cupu
foto: Mizuno Running Cup/Ladislav Adámek

tisková zpráva | 18.10.2014 | přečteno: 4455×

Mizuno Running Cup má za sebou šestý a předposlední díl – Podzimní desítku v Brně. Ta v hlavním závodě přilákala přes čtyři sta běžců, z nichž nejrychleji se s tratí vypořádali Jan Kohut (RELAX-FIT.CZ TEAM, 34:10) a Lucie Maršánová (TJ Nové Město na Moravě, 40:49). Celkem do Brna přijelo sedm stovek fandů běhu. VÝSLEDKY , FOTOGRAFIE

Téměř sedm stovek účastníků přivábila premiéra brněnské trasy Mizuno Running Cup 2014 v Mariánském údolí v Líšni. Hlavní desítku ovládl Jan Kohut, který tak přenesl kontinuitu vítězství posledních dvou let z dosud sedmikilometrové trati na výstavišti. Mezi ženami byla nejlepší dráhařka Lucie Maršánová, běhající extraligu.

Nádherné počasí podtrhlo pořadatelské snahy, mířící do zdejšího areálu Eldorádo. Pětikilometrový okruh vedl většinově po asfaltu, podržel tak závod v seriálu silničních běhů. Jen asi kilometr přeskočil na zpevněnou cestu s kratičkým blátivým úsekem. Nebezpečí klouzajícího mostu přikryl koberec.

Na špici se v prvním kole držela trojice, ve druhém už ve zhruba půlminutových intervalech osamocené běžecké jednotky. V čele blanenský Jan Kohut (Relax-Fit.cz team), za ním ultravytrvalec Dan Orálek a třetí Jiří Petr. Desátý byl šedesátník Miloš Smrčka, který předstihl mj. i člena širší triatlonové reprezentace Františka Kubínka.

„Perfektní podmínky, krásná trať i počasí,“ pochvaloval si nejlepší běžec. „Užil jsem si to, ani jsem nemusel běžet naplno, jak mi to krásně šlo,“ usmíval se. „Já si hlídal pozici, v rámci kvalitního tréninku na blížící se stovku jsem to nechtěl hrotit,“ dodal Dan Orálek.

V poli mužů byla vpředu zcela jasná žena Lucie Maršánová z Nového Města na Moravě, specialistka na dráhu. „Moc se mi tady líbilo,“ říkala. Její náskok byl takový, že si stihla i odskočit… V souboji o druhou příčku předstihla 18letá Karolína Zádrapová bývalou olympioničku v běhu na lyžích, o 24 let starší Ivetu Fořtovou (tehdy Zelingerovou). Za ní skončila výtečná veteránka a maratonkyně ještě o dalších devět let starší Ivana Martincová.

V soutěži čtyřčlenných týmů, v nichž aspoň jedna musela být žena, vyhrála Diadora ve složení Jiří Petr, Vít Ryška, Lukáš Soural a Tereza Ďurdiaková. Nechyběly ani tradiční bohatě obsazené dětské závody.

Desátý ročník Mizuno Running Cup 2014 vyvrcholí už v sobotu na 9 km trati východočeských Běchovic mezi Hronovem a Náchodem.

Kompletní výsledky najdete na www.mizuno-running-cup.cz, nebo www.sportovniservis.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 18.10.2014 16:23:54

Mizuno Running Cup má za sebou šestý a předposlední díl – Podzimní desítku v Brně. Ta v hlavním závodě přilákala přes čtyři sta běžců, z nichž nejrychleji se s tratí vypořádali Jan Kohut (RELAX-FIT.CZ TEAM, 34:10) a Lucie Maršánová (TJ Nové Město na Moravě, 40:49). Celkem do Brna přijelo sedm stovek fandů běhu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.