Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

KTRC jde do finále premiérou v Českém lese. I v němčině!

KTRC jde do finále premiérou v Českém lese. I v němčině!
foto: KTRC

Mizuno Trail Running Cup | 11.10.2016 | přečteno: 3125×

A ještě jeden nový… Kilpi Trail Running Cup zve na letošní finále do Českého lesa. Příští neděli 23. října. Na osmnáct kilometrů s převýšením 240 metrů po opuštěných osadách česko německého pohraničí s centrem v obci Nemanice.

„Chtěli jsme nabídnout zase úplně nový zážitek,“ vysvětluje ředitel nevětšího tuzemského seriálu terénních běhů Martin Dvořák. Jak se mu to dařilo v předcházejících případech, potvrzují úspěšné závody třeba na Lipně, v Krkonoších, nebo na Dolní Moravě, ale i městských terénech Ostravy či pražského Petřína.

Trasa KTRC v Plzeňském kraji na Domažlicku vede z Nemanic. Odtud přes Novosedly, dále přes bývalé osady Lískovec, Pilu a Mýtnice a hraniční přechod Lučinu se dostane do Bavorského lesa k Untergrafenriedu a Höllu, po traverzu ve výšce 600 metrů pod vrcholem Pod zámečkem pílíte zpět.

Lučina, německy Grafenried, zde stála již od roku 1282, Čechám připadla část vesnice až v roce 1764. Před válkou zde žilo okolo tří stovek obyvatel, po odsunu byla dosídlena, jenže v padesátých letech zde komunisti zřídili hraniční pásmo a lidi znovu vyhnali. A zástavbu demolovali až na domy, kde přebývali pohraničníci. Podobně dopadly i Pila/Seeg a Lískovec/Haselberg…

„Je to trailový povrch, všechno možné. Sice víc asfaltu než jsme zvyklí, ale hodně pestré, kombinované. Počítali jsme s pokročilejším podzimním počasím, doporučujeme terénní boty, ale ne extrémně hrubý vzorek,“ vykládá Dvořák.

Startuje se ve 12.45, limit činí 2 hodiny. Už ve 12 se běží Baby trail a ve 12.10 Junior trail. Připravena je i kratší desetikilometrová verze. Jde stále ještě o důležité body do celkového pořadí letošního ročníku KTRC v deseti věkových kategoriích!

Krom tradičního závodnického servisu s úschovnou batožiny, fotografií, medailí a občerstvení se chystá i autobus z Domažlic (v 10 z autobu­sového nádraží, zpět hned po vyhlášení), kam je velmi dobré spojení hromadnou dopravou. Pokud byste chtěli nechat doma auta a šetřit životní prostředí.

Jinak se jede z Plzně po I/26 směrem na Horšovský Týn a Babylon, pak na Klenčí a Lískovou, na německé straně je nejbližším sídlem Waldmünchen.

A váš doprovod může mezitím, co budete na trati, absolvovat ještě národopisnou procházku zádumčivým krajem se zjizvenou historií, stylově v češtině i němčině. Po níž vás stihne povzbudit na Lučině. Prvních 150 přihlášených získá navíc modré triko KTRC 2016 zdarma!

Nedaleko odtud žije legendární Vlastimil Zwiefelhofer, rekordman Velké kunratické, který poslal na dálku zdravici, neboť ho nepustí pracovní povinnosti, nebo další znamenitý běžec nedávné minulosti Pavel Faschingbauer. Ocitnete se tak v běžecky velmi podnětném regionu!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MTRC muž 11.10.2016 17:08:05

A ještě jeden nový… Kilpi Trail Running Cup zve na letošní finále do Českého lesa. Příští neděli 23. října. Na osmnáct kilometrů s převýšením 240 metrů po opuštěných osadách česko německého pohraničí s centrem v obci Nemanice.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.