Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Trail na Králickém Sněžníku se zkracuje. Vyslyšíte jeho výzvu?

Trail na Králickém Sněžníku se zkracuje. Vyslyšíte jeho výzvu?
foto: Ladislav Adámek

Mizuno Trail Running Cup | 04.06.2017 | přečteno: 4225×

I popáté můžete zažít premiéru. Nevěříte? Nádherný běžecký trail na Dolní Moravě upravuje trasu a stává se Kralickým půlmaratonem. Letošní seriál Kilpi Trail Running Cupu svým třetím podnikem míří do hor. Příští sobotu 10. června, start 11:00.

„Chceme naši sérii profilovat do horských půlmaratonů. Proto jsme mírně zkrátili zdejší třicítku, která už byla za krátký čas existence velmi oblíbená. Ale všechny nejlepší pasáže trati v národním parku zůstaly zachovány, nemusíte mít strach,“ vysvětluje Martin Dvořák, ředitel KTRC. Namísto zhruba 8kilometrového stoupání traverzem po lesní cestě přes sjezdovku U Slona čeká běžce kratší, zato náročnější výšlap opačným směrem do B sjezdovky k chatě Slaměnce. Tudy se běžel před dvěma lety po sněhu první ročník Běhu do oblak.

Tam se napojí na původní trasu, vedoucí kosodřevinovými porosty a rašeliništi přes kořeny a skalky po hřebeni a nabízející dechberoucí výhledy. Pod závěrečným stoupáním na vrchol Králického Sněžníku (1 424 m) ohne prudce dolů do údolí řeky Moravy. Tak aby se nahoře nerušila právě hnízdící linduška horská. A pak se ještě lehce zkrátí závěrečný seběh sjezdovkou. Převýšení zůstává stejné téměř tisíc metrů, podíváte se do výšky až nad 1 300 metrů ve třetím nejvyšším horstvu země. V akci budou tři občerstvovací stanice, přesto je povinností mít u sebe mobil pro případ potíží. KTRC má za partnera Modrý kód, záchranářský seriál Primy, takže žádný strach.

Poprvé je v nabídce také kratší pětka pro všechny. Ta vede právě po původní mapě ke Slonovi a zpět a zvládne ji opravdu každý. Teď na trase Trailu Praha se ukázaly v pohodě missky, takže při čekání na nejvysportova­nějšího člena rodiny se na ni klidně můžete vydat i s dětmi. A návštěvu parádní Stezky v oblacích pak dáte všichni společně.

Z elitních běžců potvrdil účast Ondřej Fejfar, loňský účastník světové série skyrunnerů a vítěz posledního Trailu Praha. A protože se jedná o domácí terén Roberta Krupičky, krále nedávné kvalifikace vrchařů o mistrovství Evropy, dá se očekávat, že opět bude chtít ukázat, kdo je (nejen) ve zdejších horách pánem. A vezme s sebou od sousední Bukové hory partičku zdejších skvělých běžců i lyžařů. Pravidleně jezdí i zdatní horští běžci z Polska, nebo Ukrajiny. Každopádně vítěz stanoví nový traťový rekord.

„Prudký výběh na začátek určitě změní charakter závodu. Běží se hodně vysoko, ale kyslíku tam zbývá ještě dost. Po těžkém seběhu od Vilemínky čeká hodně dlouhá rovina podél řeky. Můžeš běžet na čas, ale nesmíš se zrušit, i když to teď bude o něco kratší. Poslední kopec do sjezdovky ještě pěkně zabolí, nohy budou i teď slušně zrajbovaný,“ uvažuje Krupička. Účastníky čeká tradičně bohatý závodnický servis včetně medailí, fotografií, certifikátů, výsledků v sms, jídla a pití v cíli a sprchy v luxusním wellnes hotelu Vista. Partneři seriálu chystají taktéž zajímavou produkci. Kilpi prodává zboží s výraznými slevy, Subaru představí flotilu vozů k otestování, Birell nabídne pitný režim atd.

Vyhlašují se věkové kategorie a pak také soutěž dvojic pro muže, ženy i mixy – každý musí samozřejmě zvládnout komplet 21 km. „Jsme dostupní pro každého, zážitkoví, ale pořád sportovní závod, který představuje výzvu a až po jejím naplnění selfíčka na facebooku,“ usmívá se Dvořák.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MTRC muž 31.05.2017 11:29:05

I popáté můžete zažít premiéru. Nevěříte? Nádherný běžecký trail na Dolní Moravě upravuje trasu a stává se Kralickým půlmaratonem. Letošní seriál Kilpi Trail Running Cupu svým třetím podnikem míří do hor. Příští sobotu 10. června, start 11:00.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.