Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Český běh žen v Ostravě hlásí 1897 účastnic

Český běh žen v Ostravě hlásí 1897 účastnic
foto: Český běh žen Ostrava

tisková zpráva | 31.05.2017 | přečteno: 4528×

Přesně 1897 žen a dívek proběhlo cílem 5. ročníku Českého běhu žen v Ostravě. Počet účastníků opět vzrostl. Reakce samotných běžkyň potvrzuje, že v Česku ojedinělý závod má nepřekonatelnou atmosféru. Organizátoři už teď ví, že další Český běh žen bude 2. června 2018.

„Ten závod inspiruje ženy, které často nikdy neběhaly, zároveň je na tak vysoké úrovni, že nadchne profesionálky. Tak jak je koncipován přirozeně ukazuje cestu, jak si změnit život. Účastnila jsem se čtyřikrát a vím, o čem si ženy povídají,“ řekla pravidelná účastnice Zdenka Kusáková. Letos se závodu zúčastnily také klientky a pracovnice Charity Ostrava. Petra z azylového domu pro ženy zvládla 2, 5 km trať. Monika, která žije v charitním startovacím bytě, pokořila 5 km. Obě trénovaly samy nebo se sociálními pracovnicemi a podle charity jim odměnou byl nový zážitek v podobě překonávání sama sebe a radost, že to dokázaly.

Český běh žen Ostrava se liší od většiny běžeckých podniků právě tím, že se neorientuje čistě na výsledek. Smyslem závodu je dát šanci všem bez ohledu na výkonost, což oceňují také partneři akce: „Jsem doslova fascinován nepopsatelnou vlnou sounáležitosti a radosti z pospolitosti. Už při příchodu, rozcvičování, povídání si mezi sebou je cítit něco, co jinde nenajdete. Každá závodnice chce zaběhnout svůj osobák, o něco usiluje, ale to, co je žene v před není konkurence a vyhranění se vůči ostatním, ale pospolitost. Nejde o výkon individua, ale společný čin… Aspoň já to tak vnímám velmi silně. Možná je v tom nějaké poselství celé společnosti,“ zamyslel se ředitel závodu.

„Neuvěřitelný sportovní duch, který se nese ulicemi města a ukazuje Ostravu a kraj úplně z jiné perspektivy“, taková je reakce hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka. Podobně Český běh žen hodnotí i ostravský primátor Tomáš Macura: “Sám běhám vytrvalostně a v takové atmosféře, která byla na Českém běhu žen, bych chtěl taky běžet. Měli jsme ale za město skvělý tým, byl druhý. Je to neuvěřitelná podpora změny vnímání Ostravy v očích zbytku republiky“.

Pro organizátory je ale popularita Českého běhu žen zavazující. „Po pěti letech naše nadšení z předávané radosti neustále roste. Český běh žen Ostrava považujeme za úspěch v mnoha ohledech. Ale už teď víme, že chceme některé věci dále měnit a posouvat. Jak směrem k účastnicím závodu, tak divákům i všem partnerům akce, kteří jsou se svým nasazením součástí našeho týmu, nejen někdo zvenčí. Za což jim patří velký dík,“ dodává manažerka akce Šárka Mokrá.

Absolutní vítězkou na 10 km trase se stala Jana Kunčická z Ostravy, která jí zvládla v čase 00:39:18. Pět kilometrů nejrychleji zvládla také Ostravanka Štěpánka Vaňková s časem 00:19:17. Nejlepším výkon pak na 2,5km předvedla Zuzana Šenková z Krmelína. Ve stejně dlouhém závodě v severské chůzi pak byla nejrychlejší Petra Kaniová z Hlučína.

Letos se hlavních běžeckých závodů zúčastnilo 1897 žen a dívek. Závod dětí s rodiči pak přilákal další tisícovku zájemců. Podle odhadů organizátorů se na místě sešlo celkem 37 tisíc lidí, kteří využili atrakcí ve sponzorské vesničce a další zábavu, kterou nabídl program. Na stupně vítězů se postavilo 53 žen, které získaly originální trofeje ze skla, polyesteru a keramiky z dílny renomovaných sklářů a sochařů Josefa Divína a Jaroslava Koléška.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 31.05.2017 14:59:10

Přesně 1897 žen a dívek proběhlo cílem 5. ročníku Českého běhu žen v Ostravě. Počet účastníků opět vzrostl. Reakce samotných běžkyň potvrzuje, že v Česku ojedinělý závod má nepřekonatelnou atmosféru. Organizátoři už teď ví, že další Český běh žen bude 2. června 2018.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.