Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kilpi cup pokračuje padesátkou v Krkonoších. A bude to divočina...

Kilpi cup pokračuje padesátkou v Krkonoších. A bude to divočina...
foto: KTRC

Mirek Píštěk | 31.07.2017 | přečteno: 4509×

Za týden a něco to začne. Bude to rychlé, dlouhé a náročné. Trasa se opět trochu pozměnila, to je hlavním důvodem, proč 5. srpna přijet a zaběhnout si KTRC Krkonošskou 50. Tento velenáročný trail zavede běžce do zákoutí a krás největšího pohoří Česka. Každý tu romantiku vnímá jinak, někdo se těší na prudká stoupání a rychlé trailové seběhy, jiní zase na lesní pěšinky, zurčící potůčky a stíny lesů.

Hlavní závod na 50 km má převýšení 2 400 metrů a limit na zdolání činí deset hodin. Proto startuje už v 8 ráno, stejně jako půlmaraton, který zvládne 1 600 metrů. Závodní kancelář bude otevřena už v pátek od 17 do 21 hodin a v sobotu od 6 hodin. Velký závod má bodový koeficient 1,5 do průběžného pořadí KTRC, za kratší trať se tu výjimečně sbírají taktéž body s obvyklou hodnotou.

Jedním z krásných míst na nejdelší trati je Patejdlova bouda – Labský důl. Tato chata, respektive zařízení Univerzity Karlovy, leží ve výšce 970 m. n. m a slibuje krásné výhledy. Samozřejmě za předpokladu, že počasí bude optimální. Loni se běželo skvěle – nebylo přílišné vedro, ani nebyla zima, že by každý klepal kosu. Na druhou stranu v takových kopcích se počasí mění z hodiny na hodinu, takže předpovědi počasí berte asi jen jako orientační.

Přestože celkové stoupání bude kolem 2 400 metrů, nemělo by se tak prudce padat a stoupat jako loni. Některé části, které byly loni opravdu náročné a byly hned po startu, jsou vynechány. Těšit se lze na divočinu – na 31. km proběhneme kolem Patejdlovy boudy a klikatými lesními cestičkami budeme pozvolna klesat podél Labe, které pramení jen pár set výškových metrů nad námi. Následně se na dvou kilometrech zvedneme o téměř 500 výškových metrů – to by měl být kilometr 36 – a budeme si to šněrovat na Medvědín. No, žádná flákárna to tedy nebude. Každopádně ty dechberoucí výhledy za tu dřinu, krev a pot stojí.

Loni dal všem zabrat sjezdovkový krpál. Byl to opravdový nářez. Avizované změny se týkají i této loňské lahůdky. Svah dokola obkroužíme a stoupat budeme pozvolna. Tudíž to bude více běhatelné a zábavnější.

Přihlášeni jsou prozatím účastníci z osmi zemí, včetně dvou zámořských. Start potvrdil lyžařský fenomén Standa Řezáč a očekává se i loňský vítěz Radoslav Groh. Ve startovce jsou navíc další zajímavá jména – Jiří Petr, vítěz Hostýnské osmy, David Novák, český reprezentant ve skyrunningu do 19 let, skyrunner s nadějnými výsledky ze zahraničí Tomáš Buryška, Michal Štantejský, dlouhodobě nejlepší český skialpinista a rodilý „Špindlerák“, o bednu může soupeřit i Aleš Palko letos závodící ve velice dobré formě.

„Krkonošská 50 je můj nejsrdcovější závod v mém "domácím“ prostředí. V Krkonoších trávím většinu volného času. Trasa, kterou jsme konzultovali s KRNAPem i třeba s reprezentantem Ondrou Fejfarem, je pestřejší a jsou na ní překvapivá místa, která zná málokdo, ale proběhne se i úplným centrem Špindlu. Na ohlasy na trasy se už těším. Dále jsme zvýšili počet občerstvovaček a věřím, že s nimi budou závodníci spokojenější," říká za pořádající agenturu SportGroup její majitel Martin Dvořák.

„Organizace Krkonoš je nejsložitější ze všech námi pořádaných akcí. Přeci jenom logistika závodů na 50, 21 a 5 km najednou je složitá a pokud přidáme ještě navíc tři kvalitní koncerty, je to pěkná porce. Máme stabilní tým pořadatelů, bez kterých by to nešlo a kteří mají časový program po minutě již měsíc dopředu. Závod bude, doufám, i nejvyšpekovanější ze všech!“ dodává zkušený pořadatel.

Mapa nejdelší trati (další najdete na FB KTRC):

Ve Skiareálu poběží po celou sobotu Den na Maxximum s Evropou 2, který přinese nejen tradiční běh pro všechny na 5 km, ale i koncerty Dilated, Mirai a především skvělé Lenny. Stihnout ji na 16.30 může být jedním z prvků motivace pro „padesátníky“.

Další prázdninový podnik KTRC, půlmaraton se Stezkou v korunách stromů na Lipně, je v plánu dva týdny poté – 19. srpna. Mezitím si můžete 12. srpna na vyklepání nohou prubnout novinku osvědčeného pořadatelského týmu, Zátopkovu desítku v Houšťce u Staré Boleslavi.

S využitím tiskových podkladů pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MirekCek muž 27.07.2017 14:31:52

Za týden a něco to začne. Bude to rychlé, dlouhé a náročné. Trasa se opět trochu pozměnila, to je hlavním důvodem, proč přijet a zaběhnout si KTRC Krkonošská 50. Tento trail zavede běžce do zákoutí a krás největšího pohoří Česka. Každý tu romantiku vnímá jinak, někdo se těší na prudká stoupání a rychlé trailové seběhy, jiní zase na lesní pěšinky, zurčící potůčky a stíny lesů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.