Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mašina z Babic umí! Radek Brunner skončil druhý na Spartathlonu

Mašina z Babic umí! Radek Brunner skončil druhý na Spartathlonu
foto: archiv

behej.com | 30.09.2017 | přečteno: 20623×

Radek Brunner končí v letošním Spartathlonu jako druhý! Se svým řeckým soupeřem Nikolaosem Sideridisem svedli neskutečný duel – „na dohled“ si byli přes sto kilometrů, na pět kilometrů dokonce Radek Řekovi přenechal druhou příčku, aby si ji vzápětí vzal zpět a už si ji udržel do cíle!!! Vyhrál skvěle připravený Litevec Aleksandr Sorokin v úžasném čase 22:03:22, pátém nejrychlejším v historii, když lépe běžela jen řecká legenda Yiannis Kouros. Radkovi naměřili čas 22:48:39, který by mu loni v pohodě stačil na vítězství. I tak je to nejlepší umístění českého běžce v historii tohoto velenáročného závodu na 246,8 km z Atén do Sparty.
SLEDUJTE PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY NA NAŠEM FB , ONLINE VÝSLEDKY

Pro Radka to byl třetí Spartathlon v posledních třech letech. Oproti loňsku, kdy skončil třetí, se zlepšil o hodinu a čtvrt a jeho letošní výkon je neoficiálně osmým nejlepším časem v historii závodu. V součtu tří nejlepších z letoška se jednalo o nelepší ročník Spartathlonu a také nejnapínavější – zatímco Sorokin šel do čela prakticky hned od začátku, za ním se odehrávalo drama, jehož největším hrdinou byl právě 43letý vytrvalec z SK Babice.

Jen pár hodin po doběhu se podělil se svými fanoušky o dojmy: „Asi se mi dneska něco povedlo. Ale vypadá to, že se sem budu muset ještě jednou vrátit, abych se pokusil zkompletovat sbírku. Tenhle závod byl z říše snů. Řecký soupeř mi to nechtěl dát zadarmo a rvali jsme se o každý metr. Dělat si po 235 km trháky?!? Co to jako je?!? A skalpy mista světa Ishikawi a vicemista světa Bialobrezského z letošní 24hodinovky v Belfastu?!? Hmm… A jako třešnička ten čas? Pod 23 hodin tu běžela jen ultramaratonská elita – Yiannis Kouros, Scott Jurek, Ivan Cudin, no a letos Sorokin a nějakej Brunner. Loni jsem doběhl za rozbřesku, letos byla ještě tma jak v pekle. Myslím, že jsem to nepodělal. Jsem tak rozbitý jak snad ještě nikdy. Asi budu spát,“ napsal na svém Facebooku.

„Jestli jsem loni jel na Spartathlon s tím, že jsem mu obětoval hodně, tak letos to bylo ještě o dost víc. Nové tréninkové postupy, příprava strategie a různých variant, jak se závod může vyvíjet… Vzhledem k loňskému výsledku by bylo nefér tvrdit, že si to jedu užívat a výsledek neočekávám. Na to jsem netrénoval. Trénoval jsem na to, abych se zlepšil. Přirozeně. A o to se pokusím,“ uvedl před letošním startem.

Vyhrát nedokázal, na to byl letošní vítěz opravdu silný, ale znovu ukázal, že v Česku nemá konkurenci. Dokázal běžet i hlavou – nenechal se strhnout rychlým tempem, které nasadil Sorokin a kterému se dlouho snažil vzdorovat třeba Čech Jan Ďuk. Brunner se trpělivě prokousával průběžných pořadím a do hor už vbíhal jako druhý. K ránu sice na čas podlehl skvěle běžícímu Řekovi, ovšem nevzdal se a znovuzabojoval o druhou příčku a povedlo se. Řek už na nový atak neměl síly a poslední stovky metrů už jen šel a zdravil se mohutně s diváky.

Kdo Radka neznáte – většího bojovníka byste nejen v Česku asi nenašli. Přestože trpí Bechtěrevovou nemocí, naučil se s ní žít a sportovat. Možná i ta jej vybavila něčím, co ostatní nemáme – vysokou odolnost. K Bechtěrevovi si přičtěte prasklý meniskus, se kterým tento pražský závodník letos laboroval. Zatímco někteří sportovci mají práh bolesti notně posunutý, Radek jako by jej uměl vypnout zcela…

Abychom nezůstali jen u poklon českému hrdinovi – v první desítce celkového pořadí jsou hned dvě ženy! Šestá skončila Polka Patrycja Bereznowska (24:47:07), desítku uzavírala Maďarka Zsuzsanna Maraz (25:42:33).

Vítěz v cíli letošního Spartathlonu

V pátek ráno odstartoval z Atén závod, který se bez nadsázky dá nazvat běžeckou olympiádou – řecký Spartathlon. Spolu s běžci z celého světa se do 246 km vzdálené Sparty pustila i jedenáctka Čechů a všichni dokončili!!! Ještě nikdy v historii závodu neměla Česká republika tolik finišerů! Šest členů repre týmu dnes zaznamenalo první doběh na této legendární ultravytrvalec­ké trati.

Češi v cíli (čas doběhu):

2 Brunner Radek 187 Czech Republic Male 30/09/2017 04:49:37

12 Hokeš Martin 284 Czech Republic Male 30/09/2017 07:52:29

22 Tomášek Roman 282 Czech Republic Male 30/09/2017 09:27:49

37 Vondrak Zbynek 331 Czech Republic Male 30/09/2017 11:03:08

48 Marek Pavel 286 Czech Republic Male 30/09/2017 12:19:46

58 Válek Petr 180 Czech Republic Male 30/09/2017 12:45:59

66 Ďuk Jan 392 Czech Republic Male 30/09/2017 13:09:00

73 Cinciala Michal 208 Czech Republic Male 30/09/2017 13:28:24

77 Bohdal Jaroslav 220 Czech Republic Male 30/09/2017 13:35:51

102 Gecová Tereza 285 Czech Republic Female 30/09/2017 14:46:00

141 Velička Ondřej 281 Czech Republic Male 30/09/2017 15:49:40

Moderní historie Spartathlonu se začala psát v roce 1982, kdy příslušník britské RAF John Foden se čtyřmi kolegy z RAF chtěli vyzkoušet, jestli je možné aby vzdálenost mezi Aténami a Spartou člověk urazil za 36 hodin, jak popisuje historik Hérodotos. Foden to dokázal, stejně tak i jeho kolega John Mc Carthy, který dorazil dokonce o půl hodiny před ním. A vytrvalecká legenda se zrodila…

Od startu prvního oficálního ročníku se v cíli objevilo celkem 15 Čechů, z toho někteří opakovaně. Nejrychlejší byl loni Radek Brunner, který obsadil 3. místo, druhý nejlepší výkon zaběhl Dan Orálek v roce 2011, kdy skončil pátý.

„Spartathlon je hodně náročná záležitost, takže si myslím, že i přes řadu favoritů to nikdo nemá jisté a naopak někdo může hodně překvapit, což by mohlo platit pro Radka Brunnera i Ondru Veličku. Ve startovce jsou skvělí Poláci (Bialobrzeski – 2. místo na MS, Bereznowska – mistryně světa) i Japonci (Ishikawa – letošní mistr světa). Mezi favority patří i Maďaři Rudolf Tamás a Silvia Lubics. Startovat bude i druhý na loňském Spartathlonu Ital Bonfiglio a vítěz z roku 2013 Joao Oliviera,“ odhaduje šance jednotlivých závodníků dvojnásobný spartathlonský finisher Dan Orálek.

Start závodu je již tento pátek 29. září v šest hodin ráno našeho času. Průběh závodu můžete sledovat na pořadatelském webu. Další informace o české výpravě najdete také na jejím webu nebo facebooku. Zde si také můžete tipovat pořadí Čechů v cíli a vyhrát jednu z 2l pivních plechovek ze speciální edice Czech Spartathlon Team 2017.

Všechny české závodníky jsme poprosili o krátkou odpověď na dvě otázky. Vydáváme všechny, které stačily dorazit do vydání tohoto článku. Pokud nějaké dorazí ještě později, do článku doplníme.


Tereza Gecová, 34 let, Spartathlon ještě neběžela, za 24 hodin uběhla 191,328 km.

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„To asi ano, ale víte… Spartathlon. Výjimečný, možná už jen tím, že to bude zatím můj nejdelší běh, jak kilometry, tak i dobou, kterou budu trávit na trati. Možná také proto, že jsem byla na přednášce o Sparťanských vojácích a bylo to velmi inspirující. Víte, každý ultra běžec chce běžet Spartathlon, je to náš ultrácký sen.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Vzhledem k bebíčkům, úrazům, které mě teď pronásledovaly, jsem se dostala do formy až na začátku léta, měla jsem štěstí na chvilkovou spolupráci s trenérem Petrem Solničkou, ale protože jsem "neřízená střela“, začala jsem trénovat opět sama se sebou. Běh pro mě není oběť, běhám ráda. Možná jediná oběť je čas a také rande, na které chci jít, to už totiž nestíhám (smích). Ale vážně, příprava začala emailem, který dorazil, že jedu na Spartathlon. Začala jsem trénovat a chvilku před Belfastem mě chytlo lýtko, asi pozůstatek po zimním úrazu, takže další léčení a dlouhý čas bez běhu. Pak Belfast, kde jsem stála na začátku i konci závodu zcela zdravá, to je největší štěstí běžce a pak to začalo: dělala jsem si radost a víkend co víkend jsem vyrazila někam do hor běhat a výletovat. V týdnu po práci běhat a běhat, a když jsem nejela nikam na horský výlet, běhala jsem doma po okolí Brna. Také jsem zapojila noční běhání a vlastně pořád běhala, občas plavala, a když jsem chtěla změnu, vyrazila jsem do lesa na kole."


Jaroslav Bohdal, 41 let, Spartathlon neběžel, za 24 hodin uběhl 227,384 km

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Spartathlon letos poběžím poprvé. Je pro mě výjimečný tím, že navazuje na starověké tradice vojenských poštovních doručovatelů. Každý účastník tohoto závodu si může na vlastní kůži vyzkoušet, co během své slavné cesty po svých prožíval bájný Feidippidés, jak bojoval s vedrem, stoupáními v peloponéských horách a s noční tmou. Je to výjimečná výzva. Opravdová prověrka fyzické i duševní kondice.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Na závod se připravuji od letošního ledna. Mým testem byla účast na letošním Mistrovství světa v běhu na 24h v Belfastu, kde jsem si výkonem 227,3 km vylepšil osobní rekord na 24 h o 6,2 km. Jinak se můj trénink od jiných běžeckých sezon příliš nelišil. Moje měsíční běžecká kilometráž činila obvyklých 580 až 660 kilometrů (většinou přes 600 kilometrů), protože při tomto režimu jsem připraven běžet ultramaraton kdykoli, i v případě, že se rozhodnu pro účast na nějakém extrémně dlouhém běhu na poslední chvíli. Jsem velmi časově vytížen z profesních důvodů, a proto musím přípravě na ultramaratonské běhy obětovat spánek. Po pěti až šesti hodinách spánku vstávám mezi pátou a šestou hodinou ranní, abych stihl uběhnout 20 až 30 kilometrů a poté jdu do práce.V přestávkách nebo večer po skončení pracovní doby se věnuji shybům na hrazdě nebo jinému způsobu posilování.“


Radek Brunner, 43 let, dvakrát Spartathlon doběhl, loni celkově třetí

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Spartathlon je pro mě ikonou ultramaratonu. Ultramaratonská olympiáda. Možná jsou jiné závody, které mají hezčí trasu, lepší organizaci. Ale to, jaký je Spartathlon, to se musí zažít. Vysvětlovat to nemá cenu, samotná atmosféra z pohledu účastníka je něco, co zůstane navždy zaryto v srdci.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Jestli jsem loni jel na Spartathlon s tím, že jsem mu obětoval hodně, tak letos to bylo ještě o dost víc. Nové tréninkové postupy, příprava strategie a různých variant, jak se závod může vyvíjet… Myslím na ten závod každý den, každou hodinu. A teď v posledních dnech už v podstatě nonstop. Ale nemyslím, že by to všechno byla oběť. Beru to spíš jako investici. A investice by se měla zhodnocovat. Podařilo se mi dobře odtrénovat, není se na co vymlouvat. Vzhledem k loňskému výsledku by bylo nefér tvrdit, že si to jedu užívat a výsledek neočekávám. Na to jsem netrénoval. Trénoval jsem na to, abych se zlepšil. Přirozeně. A o to se pokusím.“


Michal Činčiala, 44 let, tři účasti na Spartathlonu, ani jednou nedokončil, za 24 hodin uběhl 218,220 km

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Výjimečný je asi tím, že se zde mohu jako hobík setkat na startu s úplnou elitou ultramaratonu. Současně je pro mne po předchozích selháních zatím neuskutečněným snem, který je třeba konečně proměnit v cílovou pásku.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Trénink je kontinuální proces, nic speciálního na Spartathlon jsem neabsolvoval. Měsíční náběh jsem měl průměrně 800 kilometrů.“


Jan Ďuk, 36 let, Spartathlon ještě neběžel, 100 km umí za 7:37:40

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Spartathlon je pro mne velká výzva, dá se říci, že je to sen pro každého, kdo běhá dlouhé tratě, je to legenda…“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Na závod se připravuji vlastně od začátku roku, je to vrchol běžecké sezony. Co jsem obětoval, to by vám dobře řeklo mé okolí. Ta cesta (příprava) byla fajn.“


Martin Hokeš, 40 let, dvě účasti na Spartathlonu, jednou (2016) doběhl za 32:56:45

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Pro mne je Spartathlon výjimečný tím, jak se mi na něm nedaří podat odpovídající výkon. V roce 2015 jsem dokončil až po časovém limitu a o rok později jsem pro zranění musel znovu zapomenout na boj o čelnější pozice. Spartathlon je nejkvalitněji obsazeným dlouhým silničním ultra-během na světě a jeho historickému významu se nemůže jiný závod rovnat. Proto jsem ho chtěl běžet poprvé. V dalších startech mi šlo a jde o to dokázat dobře zaběhnout nejen na okruhu, ale i při tomto typu závodu, tj. běhu odněkud někam.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Od začátku roku 2015 se cíleně připravuji vždy na dva závody do roka a jedním z nich je Spartathlon. Za největší oběť považuji dovolenou na aklimatizaci. Volno bych radši trávil na výletech s kamarády v lese než v rozpáleném Řecku. Také jsem musel najít zalíbení v regeneračních procedurách. Snažím se, aby mým zápalem pro ultra-běžecký sport netrpělo okolí. Až se mi to přestane dařit, vrátím se k četbě klasické španělské literatury.“


Pavel Marek, 49 let, loni doběhl Spartathlon za 33:10:15

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Spartathlon je legenda. Se zatajeným dechem jsem o něm četl v běžeckých knížkách a představoval si, jaké by to asi bylo, kdybych se jednou postavil na start. Tenhle sen se mi letos vyplní už podruhé, a zas to bude obrovský zážitek. Atmosféra tohohle závodu je výjimečná, Řekové Spartathlonem žijí. Snad také proto se zde každoročně schází světová ultrašpička. A změřit síly s elitou, nebo je alespoň vidět na startu, je lákavé. Už loni jsem věděl, že za rok se vrátím, protože ten pocit při doběhu k soše krále Leonida chci zažít znovu.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Po loňském ročníku jsem chtěl zkusit svůj trénink změnit. Některé změny ale nebyly úplně šťastné, a proto jsem se s drobnými úpravami vrátil k osvědčeným tréninkovým metodám. To pro mě znamená několik týdnů před závodem zvýšit objemy naběhaných kilometrů na 1,5 – dvojnásobek. Za srpen jsem naběhal cca 700 km a v tréninku jsem se snažil trochu zrychlit. A ještě jsem trochu trénoval jídlo a pití při dlouhých bězích, protože to mi nikdy moc nešlo. Poslední dva týdny spíš odpočívám a hodně spím. A promýšlím varianty, kdyby to náhodou zrovna neběželo podle představ. A jsem trochu nervózní, ale moc se těším.“


Roman Tomášek, 42 let, Spartathlon neběžel, za 24 hodin uběhl 202 km

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Účast na Spartathlonu je pro mě splnění jednoho velkého běžeckého snu, zkouška vlastních limitů a také je to obrovská čest být členem českého týmu, party vynikajících běžců a skvělých kamarádů.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Příprava na Spartathlon probíhala téměř celý rok. Zaměřil jsem se v tréninku na delší běhy (do 30 km), v létě běhal za horka. Testoval boty, oblečení a další výbavu. Od začátku roku jsem běžel dva 100km běhy, jednu 24hodinovku a pár dalších běhů nad 50 km. Závodu jsem obětoval téměř každý den jednu, dvě hodinky z ranního spánku (úsměv).“


Petr Válek, 43 let, loni Spartathlon doběhl za 31:46:44

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Spartathlon je závod s nejslavnějším příběhem, s velmi dlouhou tradicí a obrovskou prestiží v Řecku a mezi ultramaratonci. Řekové berou Spartathlon jako součást národní kultury, ultramaratonci zase jako svou olympiádu. Pozvánku dostanou od pořadatelů jen ti, kteří splnili dané výkonnostní limity, ať už tvrdší a přímé, anebo mírnější a dodatečné (losování). Feidippidés pravda běžel krajinou, která je dnes často zastavěná továrnami, dálnicemi a ne příliš zajímavými úseky, ale závod je organizačně dobře zajištěný. Řekové jsou na svůj závod velmi hrdí. Naprosto výjimečný je konec ve Spartě; ta pozornost, která se vám dostává na Peloponésu v každém městečku či vesnici, je hodně příjemná. Také je dobré zmínit, že pořadatelé běžce hostí celých šest dní, ačkoliv závod samotný trvá max. 36 hodin. Z těchto důvodů je pro mne Spartathlon naprosto výjimečný.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Připravuji se na celou sezonu od listopadu do března, v dubnu až září pak mám závody, mezi kterými regeneruji a připravuji se na další. Na Spartathlon jsem se cíleně připravoval během léta 10 týdnů. Průměrně jsem naběhal 145 km/týden, o víkendu dva dlouhé běhy 2×30+, občas noční běh (letos to bylo krásné Ultrabaroko) a v týdnu rychlejší tempový běh podle pocitu. Více nejsem schopen časově zvládnout. Oběť mému běhání přináší moje rodina, nikoliv já, protože mne běhání baví a dělá mi radost.“


Ondřej Velička, 34 let, Spartathlon doběhl v roce 2015 a 2016, loni za 31:38:47

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Spartathlon je výjimečný svoji atmosférou a jedinečný tím, že se k němu váže historická událost, kdy byl posel Feidippidés vyslán do Sparty pro pomoc. Svým způsobem je každý na startu posel a to je pro pro tento závod jedinečné. A cílovou rovinku bych přál zažít každému běžci, je to neskutečný zážitek, jeden z nejsilnějších momentů v mém životě.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Na Spartathlon jedu už potřetí, takže vím, do čeho jdu. Nijak zvlášť jsem se letos na závod nepřipravoval, v tréninku jsem se zaměřoval hlavně na stovku ve Winschotenu v Nizozemsku před třema týdny. Poslední dny už moc netrénuji, snažím se spíše odpočívat a hodně spát, i když se mi to nedaří tak, jak bych si představoval.“


Zbyněk Vondrák, 42 let, Spartathlon nikdy neběžel, 100 km umí za 8:14:19

Čím je pro vás zrovna Spartathlon tak vyjimečný? Je asi spousta závodů s hezčí trasou, lepší organizací atd…

„Do Řecka jedu poprvé, ale co mám informace, tak málokde se o závodníky starají celý týden, tak jako zde. A trasa? Běží se přes místa spojená s historií, sportem i během obecně. Opět platí, že podobné se jen těžko hledá.“

Jakým způsobem a jak dlouho jste na závod trénovali, případně co jste museli závodu obětovat?

„Cíleně jsem se na závod připravoval od své dodatečné nominace (původně jsem byl 3. náhradník), tedy asi pět měsíců. Trochu jsem omezil dlouhé tréninky a místo nich běhal více dlouhých závodů ze seriálu Ultracup pořádaným ČAU – Českou asociací ultramaratonců.“

S použitím informací ze www.spartathlon.cz.

Komentáře (Celkem 22)

Nalezené položky: 23 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 27.09.2017 15:41:23

V pátek ráno odstartuje závod, který se bez nadsázky dá nazvat běžeckou olympiádou – řecký Spartathlon. Spolu s běžci z celého světa vystartuje do boje o čest políbit nohu sochy krále Leonidase v téměř 250 km vzdálené Spartě i 11 Čechů. Největší očekávání mezi fanoušky vzbuzuje Radek Brunner, který loni skončil třetí v čase 24:07:29. Podaří se mu letos fantastický loňský výkon ještě překonat? A co druhý skvělý Čech Ondra Velička?
Odkaz na článek

avatar

Praha 5

Celkem 35500 km
Minulý měsíc 53 km
10 km: 0:39:53 (2011)
půlmaraton: 1:28:21 (2014)
maraton: 3:07:53 (2017)

MilosPanco muž 27.09.2017 16:11:14

Přeji všem účastníkům příjemné běžecké počasí a splnění nebo překonání jejich očekávání.

avatar

Brno

10 km: 0:43:52 (2014)
půlmaraton: 1:38:23 (2013)
maraton: 3:32:42 (2015)
avatar

10 km: 0:45:34 (2018)
maraton: 4:33:45 (2017)

Liberius muž 29.09.2017 18:13:39

Zatím hodně dobré umístění, snad Radek Brunner udrží pozici „na bedně“.

avatar

Brno

10 km: 0:43:52 (2014)
půlmaraton: 1:38:23 (2013)
maraton: 3:32:42 (2015)

martinbilik muž 29.09.2017 20:01:41

Radek druhý na 160. km, skvěle :-)

avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 29.09.2017 20:10:48

Díky za odkaz na online sledování. Za Radkem je to na CP 46 pěkně nabyté, je to asi fakt boj a poradí se může presypat během pár desítek km.

avatar

Celkem 32903,09 km
Minulý měsíc 245,4 km
10 km: 0:42:16 (2022)
půlmaraton: 1:36:05 (2015)
maraton: 5:04:06 (2014)

Berenique žena 29.09.2017 20:43:53

Myslíte že se dá ještě dohnat ten první? Radek se netajil ambicemi na výhru.8-O :-)

Motto: "Enjoy nature and live."
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 29.09.2017 21:01:18

>> Berenique, 29. 09. 2017 20:43:53

Noooooo, je to ještě tak daleko, že „se dá“ cokoli. Jak píše Milan.

T

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 29.09.2017 21:40:55

>> Berenique, 29. 09. 2017 20:43:53

Je to vic jak 80km do cile, noc… jeste to muze byt uplne jinak. Ja mam o hodinu vic, tak jdu spat a jsem zvedava, jak to bude vypadat rano.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 30.09.2017 05:44:26

Tak Radek byl v cíli o více jak hodinu a čtvrt dříve, než loni, a přesto to na vítězství nestačilo. Nicméně fantasticky, gratulace!

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 30.09.2017 06:02:21

Připojuji se ke gratulacim, je to úžasný výkon. 44 minut za vítězným Rusem a jen o 9 minut před třetím Řekem. Japonci utekla bedna o pouhých 22 minut. Úžasně vyrovnaný závod.

avatar

Praha 5

Celkem 35500 km
Minulý měsíc 53 km
10 km: 0:39:53 (2011)
půlmaraton: 1:28:21 (2014)
maraton: 3:07:53 (2017)

MilosPanco muž 30.09.2017 08:09:35

Skvělý výsledek Radka. V cíli už je i Martin Hokeš na výborném 12 místě v čase 25:52:29.

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 30.09.2017 09:31:36

>> MilosPanco, 30. 09. 2017 08:09:35

A právě doběhl i Roman Tomášek, 22.!

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 30.09.2017 11:11:36

Zbyněk Vondrák v cíli, 29 hodin.

Mám trochu obavy o Ondru Veličku, 51 km před cílem byl nastejno se ZbV, ale na CP 20 km před cílem stále není :-( EDIT: 11:39 konečně i Ondra, tak ještě Tereza už to mají všichni 20 do cíle…

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 30.09.2017 11:20:03

Vítězi se omlouvám, je Litevec a díky Evženovi za upozornění.

avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 30.09.2017 11:41:29

>> MartiNo, 30. 09. 2017 11:11:36

neboj už je !!!! Ondra je bojovník, on to dá !!!

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 30.09.2017 11:48:16

>> Pohoda, 30. 09. 2017 11:41:29

I Tereza už :-)

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 30.09.2017 13:43:38

Po lonskem roce opet vynikajici vykon Radka. Ten cas je vynikajici a pridavam se ke gratulantum.

Dobihaji dalsi a dalsi Cesi, tak fandim, at cil vidi vsichni.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Celkem 6058 km
Minulý měsíc 0 km

Dwarf muž 30.09.2017 15:53:49

Ondrááááááá … A jsou tam všichni. Gratulace jak sviňa.

Borci jedni :-)

Motto: Vlka živí nohy.
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 30.09.2017 16:38:25

>> Dwarf, 30. 09. 2017 15:53:49

JO! všichni!, paráda :-D

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 30.09.2017 19:48:46

Velká gratulace všem !!! Nádhera a klobouček !!! :-))

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Tachlovice

Celkem 7759,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:24 (2015)
půlmaraton: 1:23:23 (2015)
maraton: 3:17:32 (2015)

kaz67 muž 30.09.2017 20:42:09

Radkovi gratuluju moc – doufám že je spokojený,

a obdivuji všechny, kteří se dostali do cíle

Motto: hrozně rád běhám
avatar

Celkem 14869,2 km
Minulý měsíc 141 km
10 km: 0:47:20 (2018)
půlmaraton: 1:43:57 (2018)
maraton: 3:51:57 (2013)

tinaB žena 30.09.2017 20:43:32

obrovská gratulace všem

Nalezené položky: 23 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.