Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Čechy v silné sestavě čeká víkendový světový šampionát na Sněžce

Čechy v silné sestavě čeká víkendový světový šampionát na Sněžce
foto: Ultramaraton Górski

Daniela Havránková | 20.06.2018 | přečteno: 7436×

V neděli držme palce předním českým vrchařům a skyrunnerům, nebo je rovnou jeďte podpořit! Ve velmi sestavě budou bojovat na světovém šampionátu v horském maratonu a nečeká je nic lehčího než výběh z polského Karpacze a dva okruhy vedoucí přes Sněžku. Polská strana Krkonoš je naštěstí podobným závodům nakloněna, a tak se šampionát může uskutečnit na této mimořádně atraktivní trati.

V českém výběru pro akci 15th World Mountain Running Long Distance Championship se sešlo silné družstvo těch nejlepších běžců specialistů. V mužském týmu se na start postaví Robert Krupička, Ondřej Fejfar, Petr Pechek, Jiří Čípa a Milan Janata, ženská sestava bude ve složení Anna Straková, Kateřina Matrasová, Michaela Mertová, Zuzana Krchová a Zuzana Bartasová. Délka tratě z Karpacze se dvěma okruhy přes Sněžku měří celkem 36,2 kilometru s převýšením 2110 metrů.

„Myslím si, že by měla trať našim závodníkům vyhovovat. Kluci na ní několikrát trénovali,“ říká Jindřich Linhart, reprezentační trenér běhu do vrchu. „Jako trenér nejvíc věřím našim nejzkušenějším běžcům, tedy Robertu Krupičkovi a Ondrovi Fejfarovi. Ženy by se podle mého pod taktovkou zkušené Anky Strakové měly umístit do pátého místa. Navíc mám v záloze jeden tajný triumf, ale počkáme si až na závod,“ dodává trochu tajemně.

„Domácí Poláci chtějí vyhrát, Italové chtějí vyhrát, Britové chtějí vyhrát a Američani taky chtějí vyhrát…a ještě Švýcaři chtějí vyhrát!“ vypočítává Fejfar těžkou konkurenci na svém fb profilu. „A my Češi budeme bojovat o co nejlepší umístění a necháme tam srdce,“ hlásí.

Muži přitom jedou obhajovat loňské senzační 3. místo v soutěži družstev z italské Premany, kde individuálně skončil Krupička pátý a Fejfar dvanáctý. Ženy zde doběhly na 6. místě, Mertová patnáctá a Straková sedmnáctá. K dnešnímu dni je přihlášeno v soutěži družstev 17 států. Start mistrovského závodu je v neděli v 9:00 hodin v polském Karpaczi.

V 9:20 pak odtud startuje veřejný závod na 36,2 a 54 km. V distanci ultra se závodníci podívají na Sněžku dokonce třikrát! Přihlášeno je celkem 1700 účastníků a závod byl již rok před startem vyprodaný. „V Polsku je vše možné. Jenom z naší strany závodit na Sněžku ochranáři stále nepovolují,“ konstatuje smutný fakt Linhart.

Více informací najdete na www.3razysniezka.pl

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 20.06.2018 07:48:26

V neděli držme palce předním českým vrchařům a skyrunnerům, nebo je rovnou jeďte podpořit! Ve velmi sestavě budou bojovat na světovém šampionátu v horském maratonu a nečeká je nic lehčího než výběh z polského Karpacze a dva okruhy vedoucí přes Sněžku. Polská strana Krkonoš je naštěstí podobným závodům nakloněna, a tak se šampionát může uskutečnit na této mimořádně atraktivní trati.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.