Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bára Havlíčková vrchařskou mistryní Evropy v kategorii U20

Bára Havlíčková vrchařskou mistryní Evropy v kategorii U20
foto: European Mountain Running Championships

Radek Narovec | 07.07.2019 | přečteno: 5779×

Česko si veze ze Švýcarska zlatou medaili! Zasloužila se o to běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková, která na ME v běhu do vrchu nenašla přemožitelku v kategorii do 20 let. Šestikilometrovou trasu s převýšením 440 m zdolala v čase 32:20,4 a s obřím náskokem 51 vteřin na druhou v pořadí Italku Angelu Mattevi. Juniorkám se vůbec dařilo – Alena Matějáková dokončila na 13. příčce, Gabriela Veigertová byla dvacátá. Tým vybojoval skvělé 4. místo, k bronzu chyběl jediný bod!

Početná česká výprava měla slušné ambice. Junioři a juniorky běželi trať 5,9 km z Rifelalpu na Riffelberg s nějakými 400 metry převýšení. V juniorech držel prapor týmu především zkušený Borek Požár, který doběhl na 20. místě. Další členové družstva byli Roman Pazdera 26. místo, Benjamín Vrbovský 32. místo a 39. dokončil David Bílek. Jejich tým skončil šestý.

Zlatá Bára si vyběhla kromě zlata i tříkilový sýr od hlavního sponzora závodu a v cíli i přes velké vysílení zářila štěstím: „První tři kilometry mi byla taková zima! Ale to nejtěžší na dnešním závodu byla vysoká nadmořská výška, protože trénuji v sedmi stech metrech nad mořem a tady pod Matterhornem to je o něčem jiném. Jsem moc vděčná všem fanouškům podél tratě, vytvořili skvělou atmosféru,“ uvedla 19letá závodnice z Vimperka, která loni vybojovala své první republikové tituly v běhu a lyžích a má za sebou již několik reprezentačních startů, včetně účasti na zimní olympiádě v Pchjongčchangu.

Hlavní trať žen a mužů měla start v Zermattu a po zhruba 4,5 kilometrech se napojila na trať mládežníků. Celkové převýšení bylo lehce přes 1000 metrů. Už samotný start výše než Sněžka mohl být pro Čechy problém. Trať ale byla pro všechny stejná, a tak nebylo na co se vymlouvat.

V ženách se dařilo Lucii Maršánové na 14. místě, kterou doplnily Tereza Hrochová a Pavla Matyášová-Schorná na 19., respektive 23. místě. Adéla Stránská doběhla 38. a byla velmi zklamaná, závod jí vůbec nevyšel.

„Je to velké zklamání, zvlášť když neběžíte jen za sebe, ale reprezentujete,“ uvedla na FB Holek Stránských. „Takové jsou však kopce, občas je člověk nahoře, občas dole. Nohy bolí, cestou jsem měla i křeče.“

Nejlepší český vrchař posledních let, Jan Janů, doběhl 21., v závěsu za ním pak byli Dominik Sádlo 28., náhradník Tomáš Lichý 32. a Vítek Pavlišta obsadil 44. místo. Týmu patřila sedmá příčka, o jednu horší než ženám. Nutno podotknout, že konkurence v mužích a ženách byla opravdu nabitá!

Výsledky: https://www.datasport.com/live/ranking/?…

Fotografie: https://www.behej.com/…hampionships

Radek Narovec a Tomáš Buryška

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 07.07.2019 12:32:46

Česko si veze ze Švýcarska zlatou medaili! Zasloužila se o to běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková, která na ME v běhu do vrchu nenašla přemožitelku v kategorii do 20 let. Šestikilometrovou Trasu s převýšením 440 m zdolala v čase 32:20,4 a obřím náskokem 51 vteřin na druhou v pořadí Italku Angelu Mattevi. Juniorkám se vůbec dařilo – Alena Matějáková dokončila na 13. příčce, Gabriela Veigertová byla dvacátá.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.