Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Premiéru filmu o Beskydské sedmičce uvidí 7. prosince Ostravice

Premiéru filmu o Beskydské sedmičce uvidí 7. prosince Ostravice
foto: Dokument B7

tisková zpráva | 17.11.2019 | přečteno: 5946×

Po třech letech práce dokončili tři nezávislí filmaři dokumentární film „Beskydská sedmička: 95 kilometrů, které ti změní život.“ Předpremiéra dokumentu se uskuteční 7.12. od 16.00 ve WoodAreně v obci Ostravice.

Režisér Radim Grzybek, kameraman Aleš Nenička a producent Lukáš Havránek společně s produkcí filmu LANDSCAPE Films s.r.o., začali na díle pracovat už v roce 2016. Až v roce 2019 však úspěšná crowdfundingová kampaň na platformě Startovač umožnila jeho dokončení. Ačkoli nikdo z dokumentaristů není členem organizátorského týmu samotného závodu, byla to opakovaná osobní zkušenost, která je přivedla k myšlence natočení celovečerního dokumentu v aktuální stopáži 52 minut.

„Chtěli jsme ukázat krev, pot a slzy tohoto ultramaratonu. A utrpení, sebepřekonání a štěstí, které při podobných výkonech člověk zažívá. Myslíme, že se nám to podařilo a nemůžeme se dočkat, až film promítneme první tisícovce diváků na Ostravici,“ říká producent Lukáš Havránek.

Dokument B7 – Trailer 2020 from AlesNenicka.cz on Vimeo.

Samotný dokument se natáčel ve dvou ročnících: krom letošního ročníku také v deštivém roce 2017, ve kterém celý závod natáčelo dokonce 7 kameramanů. Dokument však v sobě obsahuje záběry i z dalších ročníků. Stěžejní část tvoří rozhovory se samotnými účastníky na trati, i v cíli. K historii závodu se v dokumentu také vyjadřuje organizátorský tým v čele se zakladatelem závodu Liborem Uhrem. Samotné dílo však nevznikalo ze zadání, ani v přímé spolupráci s týmem B7.

„Rozhodli jsme se zachytit příběh a smysl největšího českého horského maratonu, nejkrásnější záběry z Beskyd, skutečné emoce a autentické výpovědi samotných závodníků o jejich motivaci pro podobnou extrémní záležitost,“ komentuje hlavní kameraman Aleš Nenička.

„Jak nás to napadlo? My sami jsme nějaký český film o horském ultra chtěli vidět. Horských závodů totiž přibývá jako roste hub po dešti, ale dokumentárně se běžeckému fenoménu v horách zatím nikdo nevěnoval,“ dodává režisér Radim Grzybek.

DOKUMENT B7 – Pozvánka na 7.12. from AlesNenicka.cz on Vimeo.

Dokumentaristé své dílo budou přihlašovat i na outdoorové a cestovatelské festivaly, na kterých už v minulosti slavili se svými snímky úspěch, např. když Aleš Nenička získal 1.místo na Mezionárodním festivalu outdoorových filmů v kategorii horolezecký film za snímek Sevřené hrdlo na Gerlachu.

Dokument nebude možné koupit na internetu, ani např. na DVD. V roce 2020 bude možné jej určitě zhlédnout jednak v rámci filmových festivalů a dále v rámci promítání v menších kinech primárně ve větších městech ČR, sekundárně pak v menších městech a obcích. Příležitost tedy bude, ale nikde už asi nebude promítání tak velké a s takovou atmosférou jako 7.12. na Ostravici.

Shrnutí:

Kdy: 7.12.2019 od 16.00 (promítání od 17.00)

Kde: WoodArena, areál Na Pile v Ostravici, Ostravice 292

Událost předpremiéry na FB: https://www.facebook.com/…17971098813/

Lístky lze zakoupit zde: https://goout.net/…-zivot/xbkf/?…

FB stránka samotného dokumentu: https://www.facebook.com/dokumentB7/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 17.11.2019 18:29:44

Po třech letech práce dokončili tři nezávislí filmaři dokumentární film „Beskydská sedmička: 95 kilometrů, které ti změní život.“ Předpremiéra dokumentu se uskuteční 7.12. od 16.00 ve WoodAreně v obci Ostravice.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.