Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Proběhni.se ocení prvního držitele Ceny profesora Jana Pirka

Proběhni.se ocení prvního držitele Ceny profesora Jana Pirka
foto: Proběhni.se

tisková zpráva | 13.12.2019 | přečteno: 4857×

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. A ani to není nutnou podmínkou pro uchazeče Ceny profesora Jana Pirka. Tím se totiž může stát úplně každý, kdo s sebou nese životní příběh se silnou touhou k překonávání zdravotních překážek, ať už svých nebo někoho ze svých blízkých.

Lidský život nabízí mnohá úskalí, se kterými se utkáváme, bojujeme, prohráváme i vítězíme. Překážky všedního života jsou však ničím v porovnání s tím, jak dokáže osud zamotat lidské zdraví. Závažné onemocnění, úraz, to jsou opravdové zkoušky, ve kterých musí uspět řada z nás. A při cestě k vítězství či při nekončícím boji se zákeřnou chorobou nás často inspirují příklady těch, kteří svůj boj nikdy nevzdali. Tyto příběhy nám dodávají sílu, když jí už nemáme, kde brát. Příběhy takovýchto bojovníků jsou nám inspirací.

Charitativní amatérský závod Probehni.se chce již třetím rokem motivovat veřejnost k tomu, aby se zajímala o své zdraví, přistupovala zodpovědně k prevenci a současně prostřednictvím Nadačního fondu České srdce i přispívala na zdravotní osvětu všude tam, kde je potřeba.

I proto se pořadatelé rozhodli vyzdvihnout a ocenit příběhy amatérských sportovců, kteří i přes svůj nelehký životní osud, nezanevřeli na sport a život a sportovní aktivity je nadále motivují k tomu bojovat, nikdy se nevzdávat a inspirovat své okolí. Proto vzniká Cena profesora Jana Pirka, ambasadora závodu. Ocenění odvahy, boje o své zdraví, boje za druhé i za předání životní energie těm, kteří jí nejvíce potřebují. Mezi oceněné se tak mohou zařadit i ti, kteří pomáhají nezištně druhým a ukazují jim cestu k aktivnímu stylu života.

Profesor Jan Pirk je jeden nejznámějších českých kardiochirurgů, muž s věčně pozitivní náladou, kterou je schopný přenést na všechny své pacienty, na stovky těch, kterým zachránil život i stovky těch, kterým ho ještě zachrání. Je to muž, který by si bez sportu a hlavně běhu, nedokázal představit svůj život. I přes to, že v roce 2018 oslavil již své 70. narozeniny, je pravidelným účastníkem běžeckých, cyklistických či běžkařských závodů a symbolem lásky člověka ke sportu. A k životu. Je také hlavním ambasadorem a spoluzakladatelem běžeckého závodu Proběhni.se. Dokonalé spojení. I on inspiruje, dodává odvahu, touhu následovat jeho příkladu.

Nebojte se proto nominovat silný životní příběh, ať už svůj vlastní, či někoho blízkého. I příběh může léčit a pomáhat. A každý takový má smysl. Zkušenost lidí může být lék. Své příběhy posílejte na info@probehni.se. Všechny příběhy posoudí zástupci Nadačního fondu České srdce a pan profesor Pirk, kteří vyberou tři finalisty. Hlasování veřejnosti následně určí absolutního vítěze. I když v tomto klání není vítězů ani poražených. Každý si zaslouží úctu i uznání.

Ocenění předá osobně pan profesor 4. dubna 2020 na Proběhni.se v areálu IKEM. Více se dozvíte na www.probehni.se, kde běží také registrace do závodu.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 13.12.2019 10:36:22

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. A ani to není nutnou podmínkou pro uchazeče Ceny profesora Jana Pirka. Tím se totiž může stát úplně každý, kdo s sebou nese životní příběh se silnou touhou k překonávání zdravotních překážek, ať už svých nebo někoho ze svých blízkých.
Odkaz na článek

avatar

Alen žena 13.12.2019 15:20:13

Zajímavý počin. Taky jsem si zdravotně vážným obdobím v životě prošla a tak cítím, že podělit se o životní příběh může motivovat, povzbudit někoho, kdo si říká, že pro něj je konec světa. A může posílit i samotného aktéra příběhu.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.