Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár Behej.com: Modřické rovinaté okruhy

Ivo Domanský | 26.02.2007 | přečteno: 6374×

Osmý závod letošního Brněnského běžeckého poháru uvidí Modřice, město prakticky spojené s Brnem, dokonce i šalina číslo 2 tady má svoji konečnou. Termínově se sice kryje s pražskou Kbelskou desítkou, Behej.com ale chtělo vyjít vstříc i brněnským závodníkům.

Akci připravují modřičtí Sokolové spolu s městským úřadem a ve shodě s regulemi BBP si na své přijdou nejen dospělí, ale i děti. Závody těch nejmenších začínají u modřické sokolovny (kde je i prezentace) už od půl deváté, ve čtvrt na jedenáct poběží ženy, juniorky a dorostenky spolu s juniory a dorostenci a v 11 hodin pak vyrazí na trať muži a veteráni.

Z časů vítězů minulých ročníků je patrné, že nejde o plnou desítku, reálně zdejší trať, vedoucí po rovině městem v několika okruzích, měří asi 9700 metrů.

„Celá trať se běží prakticky po rovině a na silnici, takže vyhovuje atletickým typům běžců, kteří upřednostňují tempo a rychlost. Jediným problémem na trati může být vítr – pokud fouká. Atmosféra závodu je výborná, stejně jako na ostatních závodech BBP a je běžné, že ve všech kategoriích startuje okolo 350 běžců,“ řekl pravidelný vítěz nejen závodů v okolí Brna Dan Orálek.

Startovné je lidové (30 Kč) a za to dostanete i něco na zub. Loňský vítěz Milan Hrazdíra potřeboval ke zdolání trati rovných 31 minut, ale ani časy přes 50 minut nejsou výjimkou. Z toho je vidět, že Modřický pohár je určen každému běžci bez jakéhokoli omezení.

Do Modřic vás doveze od centrálního brněnského nádraží už vzpomenutá šalina č. 2, milovníci romantiky mohou přijet i vlakem, od železniční stanice Modřice (trať ČD č. 250) k sokolovně je to kolik by Železný oštěpem dohodil…

Ivo Domanský


Oficiální stránka pořadatele

Základní údaje o závodu z Termínovky

Diskuzní téma k závodu na fóru

Pravidla poháru Behej.com

Sponzoring dosud přislíbily tyto firmy:


Estimdrinks, Enervit



V jednání jsou:
adidas
v případě zájmu zapojit se do sponzoringu nás kontaktujte na
behej@behej.com