Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PIM Women's Challenge zná své vyvolené

PIM Women's Challenge zná své vyvolené
foto: Prague International Marathon (ilustrační snímek)

Miroslav Kratochvíl | 01.02.2011 | přečteno: 5125×

PIM Women's Challenge si klade za cíl podpořit ženy v jejich rozhodnutí začít běhat a poskytnout jim užitečné rady pro trénink. Projekt je pro všechny ženy, bez ohledu na jejich věk a fyzickou kondici. Stejně jako loni se přihlásilo několik set zájemkyň, ale do druhého kola byla vybrána jen dvanáctka žen a dívek. Ty budou soutěžit v tom, kdo se nejvíc přiblíží osobním cílům.

Ženy byly vybírány z celého výkonnostního a věkového spektra, od naprostých začátečnic s ambicí dokončit ve zdraví svůj první velký závod, až po ostřílené závodnice, jejichž cíle jsou mnohem náročnější.

Jednou z vybraných účastnic je dvaapadesátiletá Ilona Bajerová. Začala běhat těsně před padesátkou. Svůj první závod i první maraton zaběhla v roce 2009, ale naplno závodit začala až v roce 2010, kdy si uvědomila, že její běžecká příprava musí dostat pevný řád a svůj smysl má i regenerace.

„Je mi jasné, že jsem omezená věkem i svou mohutnější konstitucí. Na druhé straně vím, že řízeným tréninkem mohu ještě něco vylepšit a nějaké vteřinky vybojovat vůlí a zarputilostí. Ráda bych zaběhla pražský maraton v čase 3:45. Někdy v budoucnosti bych si ráda vyzkoušela ultramaraton,“ dodává Ilona.

Ani další z žen, čtyřicetiletá matka tří dětí Stanislava Schvachová, není zcela bez běžeckých zkušeností: "Před dvěma lety jsem s dětmi objevila orientační běh, který nám přímo učaroval. Doposud jsem však pravidelně netrénovala, a protože bych chtěla podávat lepší výkony, chci se teď v rámci projektu PIM Women’s Challenge pokusit zlepšit svou fyzickou kondici a zaběhnout Hervis 1/2 maraton v čase 2:20. Nevím, jestli je to reálné, nebo zůstane jen u snu. V budoucnu bych ráda zkusila i maraton. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.“

Následující týdny a měsíce budou pro vybrané účastnice náročné na čas i energii. Čekají je kondiční testy, soustředění, setkání s trenéry a výživovými poradci. Každá z nich získá individuální tréninkový plán a bude mít možnost průběžně jej konzultovat se svým osobním koučem. Kromě plnění tréninkových povinností si povedou tréninkové deníky a bude se účastnit pravidelných setkání.


Seznam běžkyň, vybraných do druhé úrovně:

Ilona Bajerová

Kateřina Dolejší

Lamya Kourdi

Jana Křivánková

Petronela Lacková

Petra Menclová

Hana Navrátilová

Eva Shaw

Stanislava Schvachová

Pavlína Šimonová

Eva Švihovská

Alena Vacková


WEBOVÉ STRÁNKY PIM WOMEN'S CHALLENGE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mirekk muž 04.02.2011 09:01:57

PIM Women's Challenge si klade za cíl podpořit ženy v jejich rozhodnutí začít běhat a poskytnout jim užitečné rady pro trénink. Projekt je pro všechny ženy, bez ohledu na jejich věk a fyzickou kondici. Stejně jako loni se přihlásilo několik set zájemkyň, ale do druhého kola byla vybrána jen dvanáctka žen a dívek. Ty budou soutěžit v tom, kdo se nejvíc přiblíží osobním cílům.
<a href=‚/clanek/7017-pim-women-s-challenge-zna-sve-vyvolene‘ title=‚PIM Women‘s Challenge zná své vyvolené'>Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.