Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Newyorský maraton pohledem amerického kreslíře Niemanna

Newyorský maraton pohledem amerického kreslíře Niemanna
foto: Christoph Niemann

Daniela Havránková | 25.11.2011 | přečteno: 3847×

Známý kreslíř The New York Times Christoph Niemann se rozhodl svůj první závod na klasickou vzdálenost 42,2 kilometru uběhnout se skicářem v ruce. Začátkem listopadu se připojil k padesátitisí­covému davu účastníků letošního newyorského maratonu a svou originální reportáž publikoval na svém blogu Abstract Sunday. Díky sociální síti Twitter dokonce v reálném čase!

„Sakra! Mám pocit, že jsem minul banány,“ připojil komentář k obrázku, který vytvořil na konci 14. míle, tedy zhruba na 22,5 kilometru.

Hladový prvomaratonec Niemann pak následně vyzval své čtenáře, aby mu zmíněné žluté ovoce donesli na trať. A opravdu se toho po několika kilometrech dočkal!

Ve čtvrti Bronx pak banány vítězoslavně našel na klasické občerstvovačce.

Kreslenou reportáž si Niemann zkusil už v létě o dovolené v Benátkách. Pak přišel na nápad „prokreslit se“ i velkou běžeckou událostí.

Na svou maratonskou premiéru se připravil nejen fyzicky. Kromě skicářů se vybavil malým batohem, kartonem coby podložkou, barvami, fixy a tužkami, fotoaparátem a chytrým telefonem. A kreslení za běhu si před závodem dobře nacvičil.

První obrázky vznikly už brzy ráno. Je na nich Niemannovo probuzení, vstávání, cesta na start městem, předstartovní dění.

Na samotné trati ho pak zaujaly rozličné momentky, které neváhal zachytit svým osobitým stylem, včetně celé své „banánové story“.

„Kdybych jenom běžel, neměl bych čas na kreslení. Kdykoliv jsem tedy dostal nápad, zpomalil jsem. Měl jsem totiž strach, že bych ho zapomněl,“ vysvětlil pak na serveru Gothamist, proč běh v závodě často prokládal chůzí.

Poslední skicu udělal při svém průběhu cílem.

Christoph Niemann trať závodu urazil za 6 hodin a 11 minut. O čas naměřený v cíli tu však tolik nejde. Mnohem cennějším výsledkem je série jeho šestačtyřiceti humorných kreseb, které ukazují, jak viděl svůj první maraton.

BLOG CHRISTOPHA NIEMANNA

VIDEO – CHRISTOPH NIEMANN V AKCI NA ING NEW YORK CITY MARATHON

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 25.11.2011 08:01:33

Známý kreslíř The New York Times Christoph Niemann se rozhodl svůj první závod na klasickou vzdálenost 42,2 kilometru uběhnout se skicářem v ruce. Začátkem listopadu se připojil k padesátitisí­covému davu účastníků letošního newyorského maratonu a svou originální reportáž publikoval na svém blogu Abstract Sunday. Díky sociální síti Twitter dokonce v reálném čase!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.