Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mí Češi mi rozumějí, vzkazuje Keňan Limo. A chystá se znovu do Prahy

Mí Češi mi rozumějí, vzkazuje Keňan Limo. A chystá se znovu do Prahy
foto: archív behej.com (Philemon Limo)

Tomáš Nohejl | 18.01.2012 | přečteno: 2992×

Philemon Limo a Lydia Cheromeiová, největší hvězdy loňských běhů v Česku, se vracejí k obhajobě prvenství na Hervis 1/2Maratonu Praha. Ten se letos běží v sobotu 31. března 2012 jako součást série RunCzech.com. Pořadatelé z Prague International Marathonu dnes potvrdili start elitních keňských běžců.

„Do Česka se rád vracím, vždyť jsem v Praze zaběhl svůj nejlepší půlmaratonský výkon,“ říká Limo, který dále vyhrál Metro Běh pro muže na 10 km v Praze i podzimní premiéru Volkswagen Ústeckého 1/2Maratonu. Údajně běhá teprve čtvrtý rok, přesto dokázal ve svých 26 letech atakovat výtečné časy. Desítku v Nairobi zvládl za 27:36,94. A právě půlmaratón v Praze běžel za 59:30, což dokázal jako první běžec na českém území vůbec.

„Možná sem jednou přivezu celou rodinu,“ dodala 34letá Cheromeiová, matka šestileté dcery Faith, která tu loni překonala traťový rekord Hervis 1/2Maratonu Praha (1:07:33) a v Praze běžela vítězně i svůj nejlepší maraton (2:22:34). Už ve třinácti vyhrála juniorské mistrovství světa v krosu, v roce 2004 získala stříbro na světovém šampionátu v půlmaratonu a vyhrála i amsterdamský maraton.

„Jsme potěšeni účastí tak skvělých běžců. To, že se k nám vracejí, potvrzuje, že se jim u nás líbí,“ oceňuje Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru Prague International Marathonu.

Zájem o Hervis 1/2Maraton Praha je mezi běžci obrovský. Více než dva měsíce před startem už je vyprodáno přes osmdesát procent z 11 000 star­tovních čísel.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 30.01.2012 11:53:02

Philemon Limo a Lydia Cheromeiová, největší hvězdy loňských běhů v Česku, se vracejí k obhajobě prvenství na Hervis 1/2Maratonu Praha. Ten se letos běží v sobotu 31. března 2012 jako součást série RunCzech.com. Pořadatelé z Prague International Marathonu dnes potvrdili start elitních keňských běžců.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.