Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com: Dolanský přespolní běh

Ivo Domanský | 25.07.2007 | přečteno: 10936×

Historie Dolanského přespolního běhu je zatím velmi krátká, další závod seriálu behej.com (Dolany u Klatov, sobota 28. července) vznikl teprve v loňském roce na podporu běžeckého hnutí na Klatovsku jako náhrada za některé zrušené běhy.

Do startovních listin Dolanského přespoláku se v roce 2006 zapsalo 43 mužů a žen, takže i přes předpokládaný nárůst účasti budou Dolany patřit k nejmenším běhům celého seriálu. Hlavní pořadatel, aktivní běžec Sokola Dolany Karel Voráček, napsal:

"Závod připravuje TJ Sokol Dolany, pomohla i obec. Většinu potřebných věcí obstarávám sám, v den závodu mi samozřejmě pomohou ostatní Sokolové a pochopitelně zapojuji do práce i vlastní rodinu.

Prezentace, šatny, start a cíl je na pěkném dolanském koupališti, kde je také možnost občerstvení v hospůdce za slušné ceny. Všechny kategorie odstartujeme společně v deset dopoledne. Od startu se poběží po silnici, pak kousek lesem, pak znovu stoupáním po silnici a dále kamenitou cestou na vrchol Orlíků, kde začíná vcelku rovinatá a pěkná lesní cesta. Následuje seběh po louce a posléze po polní cestě na silnici, která už zavede závodníky přes místní část Ovčín zpět na koupaliště.

Tady po 4050m končí veteráni nad 70 let a ženy, zbylé kategorie si všechno ještě jednou zopakují. Trať bude dobře značená a na křižovatky postavíme pořadatele." Co ke Karlovým slovům dodat? Základní traťové rekordy vytvořili lokální matadoři Zdeněk Forster (AC Domažlice) 30:57 a Olga Honsová (Nahošín) v čase 17:46, kromě Poháru behej.com je Dolanský kros součástí okresní ligy vytrvalců Klatovska.

Dolany najdete asi 8 km severně od bývalého okresního města Klatovy a 5 km jižně od Švihova, kde si můžete odpoledne po závodě prohlédnout významnou památku – vodní hrad. Jediná rozumná doprava na místo startu je tentokrát osobními vozidly, z centra obce vás dovede ke koupališti, které leží ve směru na Chudenice, zvláštní značení. Romantici to mohou zkusit i spěšným vlakem s odjezdem v 7:02 z Plzně, ale v tomto případě počítejte s pětikilometrovou „procházkou“.

Cestu do Pošumaví doporučujeme – kromě skalních účastníků Poháru behej.com – všem, kteří k běžeckému štěstí nepořebují tisíce anonymních soupeřů na startu a dávají přednost startům v komornějším prostředí.


Základní údaje o závodu z Termínovky

Diskuzní téma k závodu na fóru 

Pravidla poháru Behej.com

Průběžné pořadí poháru


Sponzoring dosud přislíbily tyto firmy:


Estimdrinks, Enervit



V jednání jsou:
adidas
v případě zájmu zapojit se do sponzoringu nás kontaktujte na
behej@behej.com