Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hlavní závodní sezonu zahájí o víkendu Rohálovská desítka

Hlavní závodní sezonu zahájí o víkendu Rohálovská desítka
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková | 20.02.2012 | přečteno: 4288×

Poslední únorový víkend slibuje oteplení, tedy ideální podmínky pro kvalitní závodní výkony. Letošním prvním velkým závodem bude Rohálovská desítka, maraton si můžete zaběhnout v Moravských Budějovicích a na atletiku se zajděte podívat do pražské Stromovky na halové mistrovství ČR.

Zlínský kraj

Hlavní sezónu běhů odstartuje v sobotu Rohálovská desítka , jeden z nejpopulárnějších běžeckých závodů na Moravě. Loni se jí zúčastnilo přes čtyři stovky závodníků. Ti nejprve absolvují okruhy obcí, pak běží přes kopec do sousedních Tučap na obrátku a stejnou cestou zpět. Přihlásit se na 19. ročník je možné pouze v den závodu od 9:00 do 11:15 v místní tělocvičně, kde bude probíhat prezentace na hlavní závod. Děti závodí na okruzích kolem kulturního domu.

Vysočina

Na trať nejdelší se můžete postavit v Moravských Budějovicích, na okruhu 5 275 metrů po mírně zvlněné trati se tu se běží Moravskobudějovický maraton. Běží se i půlmaraton a také lidový běh na jednom okruhu.

Středočeský kraj

Koná se také Běh na Čerčanský chlum, další podnik ze série Běhy do kopců v Praze a okolí 2012. Na délce 4,5 kilometru čekejte 255 metrů převýšení. Můžete se těšit na tombolu a pořadatel vzkazuje: Sněžnice jsou povoleny.

Praha

Na břehu Vltavy v Praze Braníku se už zase běhá VŠ Liga, na výběr je opět 5 nebo 10 kilometrů. Zkuste jako test aktuální výkonnosti – trať je rovinatá a oficiálně změřená. Organizátoři vzkazují: „Běháme pro radost a trénink každý měsíc na stejné trati, závodíme se svými časy z minula. Udržujeme se v kondici a zlepšujeme se. A vy?“

Výkony tuzemské atletické špičky můžete sledovat o víkendu ve Stromovce. V hale Otakara Jandery se koná halové mistrovství České republiky mužů a žen. V sobotu se běží 3 000 metrů, v neděli je na programu patnáctistovka.

Moravskoslezský kraj

V sobotu bude zakončen Lysacup, etapový zimní závod v běhu do vrchu na Lysou horu v Beskydech. Součástí finále bude slavnostní vyhlášení výsledků, posezení a kulturní program.

Karlovarský kraj

Klub orientačního běhu Baník Sokolov zve ke 12. ročníku běhu O vítězství v únoru. Přijďte k němu na Koupaliště Sokolov, poběží se až 9,5 kilometru (ženy a dorost kratší).


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 23.02.2012 12:48:00

Poslední únorový víkend slibuje oteplení, tedy ideální podmínky pro kvalitní závodní výkony. Letos prvním velkým závodem bude Rohálovská desítka, maraton si můžete zaběhnout v Moravských Budějovicích a na atletiku se zajděte podívat do pražské Stromovky na halové mistrovství ČR.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.