Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Axmann zdolal výběh Králického Sněžníku a zpět jako první

Axmann zdolal výběh Králického Sněžníku a zpět jako první
foto: Ladislav Adámek, STRC

Petr Kostovič | 09.06.2013 | přečteno: 8050×

Druhý díl Salomon Trail Running Cupu, 32km běh na Králický Sněžník a zpět do Dolní Moravy, zvládl nejrychleji olomoucký specialista na extrémní horské běhy Karel Axmann. Časem 2:11:53 porazil o více než minutu Piotra Hercoga ze Salomon Suunto Teamu. Kateřina Matrasová z SK Chrást vyhrála ženskou kategorii v čase 2:28:54.

Axmann se do čela dostal už v prvním asi pětikilometrovém stoupání. Pak jen zlehka navyšoval odstup od skupinky, která se postupně rozpadala. „Škoda, kdyby zůstalo závěrečné stoupání s převýšením tři sta metrů, udělalo by to úplně jiný závod,“ domnívá se vítěz.

Jenže původně plánované stoupání odstřihla od závodu skupinka deseti ochranářů hlídajících hnízdění lindušky horské, zpěvného ptáka z čeledi konipasovitých. Do nejvyšších partií Králičáku linduška vytrvalce nepustila.

„Trať byla krátká, rychlá, běhavá,“ konstatoval pak v cíli lakonicky Axmann, nejrychlejší vytrvalec závodu.

V oblasti strávil celý víkend, jistě mu prospěla poklidná aklimatizace. Navzdory obavám ze slabší účasti přijelo 91 závodníků. Nikdo nezabloudil a všichni doběhli do cíle. Včetně šedesátiletého pardubického Jana Zajíce, který závod uběhl za 4:42 hodiny a patřil mezi ty vytrvalce, kteří si za běhu vychutnali bouřku.

„Ten závod má velký potenciál, chceme jej dělat i dál,“ uvedl po akci šéf organizátorů Martin Dvořák.

Salomon Trail Running Cup 2013 pokračuje 24. srpna na Lipně, na podzim jsou pak na programu zbývající tři závody.

Vydáno s přispěním tiskové zprávy pořadatele.


VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 08.06.2013 20:44:47

Druhý díl Salomon Trail Running Cupu, 32km běh na Králický Sněžník a zpět do Dolní Moravy, zvládl nejrychleji olomoucký Karel Axmann. Časem 2:11:53 porazil o více než minutu Piotra Hercoga ze Salomon Suunto Teamu. Kateřina Matrasová z SK Chrast vyhrála ženskou kategorii v čase 2:28:54.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.