Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kondice a zdravá záda, aneb ze židle k běhání

Kondice a zdravá záda, aneb ze židle k běhání
foto: Corefit.cz

komerční prezentace | 02.10.2013 | přečteno: 7590×

Je to pro vás samozřejmé? Díky sedavému životnímu stylu se ze zdravého pohybu staly dovednosti, které se často potřebujeme znovu učit. Pracujete-li za stolem, tady je cvičení, které vám pomůže předcházet a čelit bolestem páteře – jen v několika minutách u stolu.

Zdraví, kondice, postava ale vyžadují trochu víc. Tělo potřebujeme vždy trénovat v pohybech, na které je stavěné – klouby ohýbat „správným“ směrem, svaly namáhat v jejich „správné“ funkci. Stačí se podívat, jak se hýbou malé děti. Tělo pracuje jako funkční celek, přizpůsobilo se praktickým pohybům, ve kterých se vždy objevují základní pohybové vzorce – dřep, předklon, tlak, tah a krok. Dětem to jde samo, u dospělých se ale většinou projevují špatné návyky. Nejčastěji v držení těla, dýchání, v aktivitě svalů břicha a pánevního dna nebo ve „tvaru“ pohybu.

Ke zlepšení vedou dobře volené funkční cviky propojené s pohybovou korekcí. Potřebujeme především kvalitu cvičení – co nejlepší provedení cviků, cvičení věnovat pozornost, protože co má tělo správně vykonávat, musí hlava nejdřív pochopit. „Správné“ cviky a způsob jejich provedení nejsou otázkou názoru ani módních trendů, ale anatomie, biomechaniky a praktické psychologie. Pokud ale víte, jak na to, je to překvapivě jednoduché.

Jednoduché cviky, jednoduchý trénink. Do cvičení potřebujeme vtáhnout hlavu, chceme atraktivní cviky, které dávají smysl – mají návaznost v praktických činnostech. Pro zdraví a pro výkonnost funguje nejlépe stejný základ cviků. Cvičíme stále to samé a pokaždé trochu jinak, měníme obtížnost, zátěž nebo tempo cvičení.

CoreFitu propojujeme rehabilitaci s kondičním tréninkem. Soustředíme se na realitu. Naším cílem je pohybové zdraví i výkonnost ve sportu či v práci a trénink přizpůsobený reálným podmínkám. Nezapomínáme ani na zábavu a odreagování nebo postavu „do plavek“. S minimálními nároky na čas, prostor či vybavení – stačí 3×30 minut týdně, 2×2 metry prostoru, CoreFit® Bag, kettlebell a váha vlastního těla.

Používejte, co funguje, používejte to správně. Naučte se cvičit účinně a vezměte své zdraví i výkonnost do vlastních rukou.

UCELENÝ MATERIÁL O FUNKČNÍM TRÉNINKU COREFIT VČETNĚ SÉRIE CVIČENÍ MŮŽETE ZAKOUPIT V ONLINE TRAFICE ZA 49 KČ