Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vítězství Kourka na Vokolo Priglu satisfakcí za Běchovice

Vítězství Kourka na Vokolo Priglu satisfakcí za Běchovice
foto: Monika Hlaváčová

Petr Kostovič | 12.10.2013 | přečteno: 8528×

Souboj Kourka s Homoláčem ozdobil podařený čtvrtý ročník závodu Triexpert Vokolo Priglu, běhu na 14,1 km. Vítězně z něj vyšel Lukáš Kourek, který finišoval v čase 44:16. O sekundu udolal Jiřího Homoláče a připsal si tak po vítězství při premiéře v roce 2010 druhé prvenství mezi českými muži.

V ženách prodala skvělou formu posledních týdnů Slovenka Katarína Berešová. Cílem proběhla v čase 50:22, s více než dvouminutovým náskokem před druhou Pavlou Zahálkovou. Celkovým vítězem se stal časem 43:38 Keňan Julius Kiprono Lagat z maďarského Benedek týmu.

„Věděl jsem, že Lukáš má rychlý závěr. Mou šancí bylo tedy utéci mu v průběhu závodu. Několikrát jsem se o to pokusil, nastupoval mu a v závěru jsem se asi 400 metrů před cílem vydal do dlouhého finiše. Bohužel to nevyšlo,“ říkal v cíli trochu zklamaně Homoláč.

„Mám toho plné zuby. Hodně sil mi ubralo nerovnoměrné tempo, jak Jirka zkoušel opakovaně nastupovat. Věřil jsem však tomu, že když mi neuteče o více než 50 metrů, ve finiši rozhodnou moje rychlé nohy,“ smál se po závodě Lukáš Kourek. Právě nohy jej však v posledních týdnech trápily. Zlobily ho achilovky a kvůli tomu se mu nevyvedly ani mistrovské Běchovice, na nichž byl mezi českými běžci „až“ pátý. V posledních dvou týdnech se však zdraví zlepšilo a Kourek si tak běchovickou bolístku zahojil na brněnské přehradě. Pomohla mu i detailní znalost trasy, v týdnu před závodem si ji byl celou proběhnout.

„Keňan Lagat? Ten běžel svůj závod. Hned první kilometr dal myslím za 2:42,“ mávl rukou nad výkonem celkového vítěze Homoláč.

„Je to výjimečný závod s výbornou organizací. Od prezentace až po výsledky, vše fungovalo jako na drátku. V terénu byly cestičky vymetené od listí, stejně tak i voda z kaluží. Lidé zůstávali po závodě, neodjížděli hned pryč, jak to často bývá zvykem,“ chválil organizaci a atmosféru závodu Josef Smetana, jeden z letošních účastníků, jinak trenér spolupracující s redakcí behej.com.

Specifičností Vokolo Priglu je start ve vlnách s tříminutovým odstupem. Pořadí se pak sestavuje podle reálných časů. „Zaujalo mě i zvláštní pojetí týmové soutěže. Pořadí se nesestavuje prostým součtem časů, jednotliví členové týmu musí doběhnout v rozmezí třiceti sekund. Je tedy třeba vzájemně přizpůsobit tempo. Vytrvalci běží společně, podporuje to týmového ducha,“ poznamenal Smetana.

Jaké to je běžet Vokolo Priglu si letos vyzkoušelo 1 630 běžců a běžkyň, z toho 1 158 mužů a 472 žen.


ONLINE VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 12.10.2013 14:05:27

Souboj Kourka s Homoláčem ozdobil podařený čtvrtý ročník závodu Triexpert Vokolo Priglu, běhu na 14,1 km. Vítězně z něj vyšel Lukáš Kourek, který ve finiši o sekundu udolal Jiřího Homoláče a připsal si tak po vítězství při premiéře v roce 2010 druhé prvenství mezi českými muži. V ženách prodala skvělou formu posledních týdnů Slovenka Katarína Berešová. Cílem proběhla v čase 50:22, s více než dvouminutovým náskokem před druhou Pavlou Zahálkovou. Celkovým vítězem se stal časem 43:38 Keňan Julius Kiprono Lagat z maďarského Benedek týmu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.