Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Behanie Brno

Behanie Brno

Nalezené položky: 7802 První Předchozí | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | Další Poslední
avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.05.2017 20:10:07

>> Petr Kaňovský, 06. 05. 2017 13:18:08

Pokud moc daleko = vzdálenost, já tam pojedu autem, čili Tě můžu v pátek svézt. Budu někde spát… (stan, penzion, ještě nevím).

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.05.2017 21:02:10

Vrchol jarní sezony – Perun SkyMarathon je za mnou :-) Výsledek dejme tomu, co jsem čekal, pocity na trati, hlavně na konci, byly masakr. Takhle na dno jsem si dlouho nešáhl. Ale postupně, pokud to někoho bude zajímat.

Den před závodem nebyl zrovna povedený. Prvních 80 km cesty trvalo autem asi 2 hodiny. Začínám mít pocit, že ještě chvíli, a nikdo z ČR si už ani nebude pamatovat, jaké to bylo po dálnicích opravdu jezdit, a ne stát v kolonách (D1 na Prahu kolem Bíteše je ještě horší)… ale to je jiná pohádka :-). Tak ve 2/3 cesty při probírce v hlavě, co jsem všechno vzal, a co potřebuji, zjišťuji, že spacák, který měl být v kufru, leží v ložnici vedle postele. Naštěstí se mi podařilo v Třinci doběhnout do JYSKu 5 minut před zavíračkou, a koupil jsem si nějakou prošívanou deku (na zimu do bytu se bude hodit, v ložnici netopím :-) ). Obvyklá restaurace naštěstí zavřená nebyl, tak jsem se i najedl. Horší bylo, že když jsem dorazil na parkáč pod Javorovým (odkud se startuje), začalo pršet a plácek, kde obvykle spím ve stanu byl nějaký zarostlý. Tak jsem postavil v dešti stan, zalezl do něj a pak se pod tou dekou, ve které buď bylo vedro, když jsem se přikryl, anebo chladno, když jsem byl přikrytý napůl, převaloval na karimatce, a moc toho nenaspal.

Ráno prší (pro změnu :-) ), čili místo vaření kaše sním malou připravenou bagetu, koláč a banán a dvě hodiny řeším předstartovní blbosti (oblíkání, záchody, cpaní chemie a dalších věcí do kapes) a ani to nestačí, abych byl na startu úplně včas. Jen jsem přišel a ani si nenachystal a nepřevázal boty, už se startovalo.

Začátek klasika… lidi, co mají o 15 kg víc jak já, nebo lidi, co mají 5 kg batoh na zádech, lidi co pořádně neběhají vystřelí dopředu jak střely, a celé se to špuntuje, protože už na zvedající se asfaltové cestě zjišťují, že to není taková sranda, jak to vypadá v hospodě u piva, když se chlubí kamarádům. Ještě, že je sjezdovka široká, a dá se na ní přepalovačům vyhýbat. Dokonce se místy dá i štrikovat a člověk nemusí jít na přímo. I přes to jsem rychlejší jak většina ostatních a jen předcházím… nahoře jsem byl o 3 minuty rychleji jak vloni (jediný ze dvou mezičasů, co jsem si zapamatoval, papírek jsem si ráno v tom „shonu“ nestihl napsat :-D ).

První seběh je už taky klasika, oni jsou totiž někteří přepalovači tak sveřepí, že se na kopec dostanou dřív jak já, a pak už nemůžou kvůli nohám, anebo rovnou neumí běhat z trailového kopce. Takže další špunty, některé ani nejde předběhnout, protože kromě toho, že jsou podle jejich pohybu nebezpeční sobě, tak jsou s hůlkama nebezpeční i okolí. Běhat trialové seběhy na 0,5 metru vzdálenosti je občas loterie, a asi po 45 minutách to odnáší pravé vazy na kotníku. Nestihnu si všimnout díry, vaz se napíná, naštěstí stačím nohu „vypnout“ a rychle dopadnout na druhou, ale škody už jsou napáchány. Není to nic hrozného, ale kotník nebyl až do konce jistý, a ke konci začal i tuhnout. Snažil jsem se po zbytek seběhu přehnaně prošlapávat kotník, abych vazy trochu zahřál a minimalizovat škody, ale i tak to prostě bylo do konce cítit.

První občerstvovačka (podle Stravy náskok na kopci držím), beru jen ionťák, a valím dál. Tady už moc přepalovačů nezbývá, čili to konečně připomíná rozumnný pohyb. Tempo okolních chlapců (holek jsem dneska moc na trati nepotkal :( ) je přijatelné, čili se nikam necpu. Na Gutském pekle (mezivrchol) jsem o 5 minut rychlejší (což ale v reálu nevím) a zatím to rychle ubíhá. Horší je, že v dalším seběhu mě už trochu limituje kotník a v tu chvíli se seběhu korytem potoku trochu bojím a hlavně seběhu pod lanama vedle sjezdovky do Řeky. Ale to teprve přijde, čili běžím dál a snažím se nedělat v seběhu blbosti.

V Řece jsem o 6 minut rychleji, což taky nevím, ale cítím se dobře. Vážnost Perunu se ukáže právě až v Řece. Do té doby je to jen takové škádlení (kromě toho potoka, který mse běží), ale v Řece, kdy se jde prvně prudká sjezdovka, a pak se direkt vedle sjezdovky běží dolů pod lanovkou po cestě, kde je sypká nebo blátivá hlína a volné šutry, láme charaktery, a spousta lidí si tady doslova podělá závod, protože se buď rozsekají, anebo jsou zpátky v Řece tak prošití, že už se do konce trápí. Připomínám, že z Řeky to je ještě 1500 výškových metrů a 25 km, takže je to dost dlouhé trápení. Do sjezdovky valím a předejdu odhadem 30 lidí. Jenže co jsem oproti loňsku nahnal nahoru, jsem dolů ztratil. A to jsem to minulý rok běžel v Hokách :-) Jenže kotník není úplně v pohodě, jednou si i sednu na zadek, když mi to přes šutr na blátě ujede, a nechci to pokoušet. Výsledek je, že mám dole úplně rozsekaný stehna, protože čím víc člověk brzdí, tím je to horší. Nějak to ale po chvilce rozbíhám…

Ve stoupání k Ropici už si troufám zvýšit tempo, a oproti loňsku jsem rychlejší na „vršku“ o 10 minut. Jenže minulý rok byl hřebínek suchý, letos to není takový hrůza jako před 2 lety (40 cm hluboké bahno, nebo klopýtání v hustém lese vedle), ale bahna je dost a bere to síly. Když jsem mluvil o tom, že se závod láme v Řece, tak je to proto, že když se tam člověk vypráská, není schopný pak od Ropice kolem Smrčiny pod Kalužný vrch běžet. Takových polomrtvol potkávám hodně, sám tam jsem v nahoupaném terénu a bahnu schopný běžet mezi 4:30 a 5:40 na kilák (podle toho, jak kde je kopeček). Tady část náskoku ztrácím, protože běžet v tom bahnu je přece jiné, než minulý rok po suchém.

V seběhu k poslední občerstvovačce držím náskok kolem 8 minut (stejný, jako na začátku seběhu), i když teda pocity z plynulosti seběhu moc hezké nejsou… Kotník tuhne, čili musím dávat bacha, aby někde neselhal a já se dolů neskutálel. V předposledním stoupání zrychluji, tady už není moc na co čekat, šetřit se na poslední kopec může být trochu zrádné, tam to buď sedne, nebo ne, tady se dá nahnat docela dost času. Místy popobíhám, nebo jdu rychle jako většinou kromě velkých krpálů 1:1. Z kopce k chatě na Ostrý jsem měl dobrý pocit, minulý rok jsem tu měl trochu krizi, ale i tak jsem byl asi o 1 minutu letos pomalejší… nechápu.

Poslední seběh je trochu krize. Ne úplná, tu jsem si naštěstí letos nevybral, ale už to nechutná. Ani ne tak kvůli botám, ty mně drží a chrání pěkně (akorát mi v nich pořád čvachtá), ani ne kvůli chybějící energii, žaludek až na poslední kopec dneska fungoval, ale hlava mi trochu utíká… Propočty nevypadají moc dobře, vím, že pod posledním kopcem musím být pod 5 hodin, jinak to bude boj a nejspíš to pod 6 nedám, protože ten kopec je prostě zabiják, i když má člověk našetřeno. Jenže mám trochu strach o křeče, lýtka už jsou na tom docela zle, ale hlavně mě začínají trápit játra… dala o sobě vědět už v předposledním seběhu, ale nějak jsem do doklepal a do kopce to ustoupilo, ale teď musím i několikrát zastavovat, anebo hodně zpomalit. Chytlo mě to minulý rok na Radegastově výzvě kvůli jídlu, a možná i kvůli tomu letos, protože jsem do sebe byl schopný nacpat nadstandardní množství gelů a chompsů. Zkouším zatínat zuby, ale moc to nepomáhá… když je to nejhorší, to jsem už kousek od Tyry na rovině, přecházím do chůze a snažím se čas využít produktivně tím, že do sebe tlačím poslední gel, který se bude náramně hodit.

Parodií na běh probíhám Tyrou, je tam asfalt, a už dvakrát mně kvůli němu začaly chytat křeče. A teď ta nejdivnější věc… :-) Špatně jsem si zapamatoval loňský mezičas… ono taky po 5 hodinách takové hokny už mozek asi moc nefunguje a myslel si, že jsem v Tyře u nástupu na stoupání ve stejném čase, jako loni. Jenže já tam byl o 11 minut dříve ve skutečnosti. A tak se stalo, protože jsem čas pod 6 hodin fakt chtěl, že mi trochu bouchly saze a sebevražedně jsem se pustil asi zbytečně rychlým tempem nahoru. Ona ta první část kopce zas tak prudká není, ale jsou to do zblbnutí samé serpentiny, které nemají konce. A v nich jsem si šáhl poprvé hodně na dno svých mentálních sil. Párkrát jsem byl na hraně se na to vykašlat, i když to v odhadech na čas vypadalo dobře, protože to tempo přestal dávat žaludek, musel jsem vyplivnout i chomps z pusy, co jsem cucal a hlavně jsem neviděl konec. Na mezirovinku pod černou sjezdovku alá Grande Finale jsem se dostal dost zatvrdlý. Rozběhnout to pomalu šlo, minulý rok mě tu chytaly křeče, jenže se ohlásila játra a já musel většinu cesty jít. Člověk kouká na hodinky, kalkuluje, a pomalu vidí, jak mu uniká cíl, protože v takovém stavu – úplně tvrdé nohy, játra přes půl břicha, se po takovém hangu, jako je černá sjezdovka na Javorový lézt nedá.

Při nástupu mi navíc začaly náběhy na křeče do levého stehna, musel jsem zvolnit, změnit způsob výstupu, nesymetricky zabírat pravou, ale kupodivu se to nějak rozešlo, a já byl schopný všechny, co mě na rovince předeběhli a dost dalších převalit takovým způsobem, že pronásledování vzdali. Malinký seběh asi po tom Grande Finale musel vypadat jak po obrně, ale tam už je to jedno. Hlavně se nezmastit na zem, nebo nechytnout křeč. Kopeček po trávě už byl o kontrole lidí za sebou. Za cílem jsem sebou málem sekl, tělo to celé už tak tak dávalo a asi 5 minut jsem se po Javorovém nepřítomně komíhal a vrávoral, než jsem přišel k sobě.

No, a pokud to někdo dočetl až sem :-), tak chip time 5:49:16, což je zlepšení od minulého roku asi o 18 minut. Část toho je tím, že jsem trávil míň času na občerstvovačkách, a část, že jsem se někam posunul. Mohlo to být lepší, nebýt kotníku a lepšího povrchu na jedné z mála běžecké části, ale na to se nikdo neptá :-) Celkově jsem skončil 89. což je fajn posun, z kluků 82. a v kategorii 60.

A teď nechci dva týdny hory vidět :-D

Kuriozita na závěr – vyšlápnout sjezdovku na Javorový mi trvalo po startu asi 28 minut, sejít ji po závodě dolů asi 45 minut :-D

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 06.05.2017 21:14:50

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 20:10:07

Díky moc za nabídku, také bych to asi s něčím spojil, akorát mám problém s ohledem na práci, ještě to pak pořádněji prozkoumám a dám vědět. Trochu jsem si jen neuvědomil, že tam může být ještě sníh+mokro, jak psala dnes Martina, v takovém případě bych raději zvolil jiné závody Českého poháru , ale uvidím později.

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:02:10

Super zlepšení a poutavé vyprávění, velká gratulace!

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 5,5 km
Minulý měsíc 0 km

KlaraV žena 06.05.2017 21:28:43

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:02:10

Gratulace ke zlepšení! Dotaz laika jestli můžu, zajímaly by mě ty játra… jakože jak přesně poznáš, že to byly zrovna játra…?

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.05.2017 21:44:12

>> Petr Kaňovský, 06. 05. 2017 21:14:50

Dík.

Až budeš vědět, dej vědět. Buď tady, nebo jako osobní zprávu.

>> KlaraV, 06. 05. 2017 21:28:43

Dík.

Protože máš neskutečně ostrou intenzivní bolest na pravé straně žeber :-) A nic významného tam jiného není, než jeden konec jater. Játra se zvětší (navalí se do nich krev) a tím pádem tlačí někde, a když se třeseš v seběhu, tak se jim to nelíbí. Čím to je nevím. Buď nějakým trávicím režimem, nebo jógou (nepřímo – pokud jsem se totiž naučil dýchat jak při józe i při běhání, tak to může být tím; taky mě bolí víc břišní svaly v sebězích, a to je mám silnější, než kdy jindy).

Když to bolí vlevo, je to slinivka :-) Ta se dá ale prodýchat obvykle, játra se mi nedaří, protože ta bolest je větší a kvalitativně jiná. Kolikrát to nedovolí se ani rozumně nadechnout.

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 06.05.2017 21:54:31

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:44:12

Díky, ke konci příštího týdne se definitivně rozhodnu, dám vědět, podle toho to sdělím i klubu a Tobě, do té doby si zjistím všechny potřebné informace.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 5,5 km
Minulý měsíc 0 km

KlaraV žena 06.05.2017 21:55:40

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:44:12

Bože…to zní dost hrozivě :-( nemůže to mít souvislost s těma chemickýma …ehm gelama? Jakože nestíhají odbourávat všechny toxiny?

avatar

MS82 muž 06.05.2017 22:04:10

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:02:10

V posledni dobe mi bylo lito, ze se Peruna nezucastnim, ze by to mohlo byt fajn. Po Tvem popisu uz mi to lito neni :-) Gratulace, ja to jeste asi odlozim ;-)

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:44:12

Jatra tam jsou, ale taky branice. Vetsinou se tvrdi, ze je to spis krec do branice. Jatra pokud jsi jedl nebo pil vic. Kazdopadne se to stava i lepsim, mam na mysli treba Tirunesh Dibaba, jak bylo vidno v Londyne. Mne to trapi skoro na kazdem delsim zavode nebo pri prepalenem tempaci.

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 06.05.2017 22:07:59

Pro zájmece: v pondělí 8.5. v 18h proběhne další závody Vaše liga:

5 km

10 km

Počet aktuálně přihlášených ale zatím nevybočuje z jejich standardu, na pětce 10 lidí, na desítce osm.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.05.2017 22:11:51

>> KlaraV, 06. 05. 2017 21:55:40

Neřekl bych. Na Radegastově výzvě jsem do sebe myslím skoro nic „nesypal“, a normálně mezi okruhy jedl normální jídlo. Navíc to, že sportovní „výživa“ jsou sračky je trochu mýtus…

Gu gel: maltodextrin, voda, fruktoza, org. výtažek z kakaa, leucine, sodík, citric acid, vápník, aminokyseliny, mořská sůl, výtažek ze zeleného čaje, CaCl, slun. olej, pectin, a pak dva konzervanty (sodium benzoát, potassioum sorbate), které v kombinaci a při větší a časté konzumaci mohou způsobovat rakovinu, ale pokud si nechovám a nepěstuju všechno co sním v uzavřené atmosféře, tomuhle se v běžném životě a normálním stravováním nevyhnu

Squeezy gel: v podstatě skoro stejné složení bez aminokyselin.

Pokud to shrnu, tak jedna Fanta, nebo Coca-cola je víc škodlivější, než gel. Nemluvě třeba o energiťáku nějakým :-) A balíček chipsů je víc karcinogenní, než pár gelů dohromady.

Takže tímhle to řekl bych nebude ;-)

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.05.2017 22:18:06

>> MS82, 06. 05. 2017 22:04:10

Záleží, jak to chceš jít… maso je všechno, co jdeš na hranici možností. Čím je to delší, tím si ty hraniční stavy odžiješ déle no. Spoustu toho, co je v popisu vnímáš tak nějak zdálky, během běhu moc ne. Kromě toho konce. Tam jsem si fakt šáhl do mentálních rezerv, abych se donutil makat. Ale pokud bych chtěl jenom nějak doběhnout, stačilo zvolnit a byl by to fajn výlet ;-)

Tohle bylo jen a jedné straně, pokud jsem zajel prstem pod žebra, nebylo to vůbec příjemné (jsem se diagnostikoval při běhu, abych si byl jistý :-) ). Počítám, že křeč do bránice by byla „oboustranná“. Spíš bych to vyloučil, ačkoli nevím, jak křeč do bránice zvyká. Do kopce, kdy jsem dýchal víc, to bylo v pohodě, problém se zvětšoval úměrně času strávenému seběhem.

Jedl jsem málo (jenom gely, jeden kousek banánu, pár chompsů, dvě ampulky magnesia, a do toho pil ionťák, trochu coly a malou soft flasku amino nápoje). Pití bylo možná víc, ale už jsem pil na různých závodech mnohem víc, spíš mi to rozstřelí žaludek.

Pokud bych měl slabé břicho a core, tak vím, odkud vítr vane, ale to nemám. Leda, že ho víc namáhám a je rychleji unavené… asi to budu muset ještě promyslet, protože spolu s křečema, jsou tohle věci, který vyloženě se… protože člověk by běžel, ale něco „externího“ mu v tom brání :-)

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Celkem 10 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:31 (2024)
půlmaraton: 1:24:58 (2023)
maraton: 3:26:43 (2022)

Meescha muž 06.05.2017 22:42:28

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:02:10

Parádní report, akorát to vypadá jako necelých 6 hodin utrpení, mě to bolí i číst. Tímhle bys na ten závod moc lidí nenalákal. ;-)

S tím pícháním v břichu bych se též přikláněl k bránici, mám s tím občas problém, většinou to prodýchám a vždy je to na jedné straně. Přikláním se k tomu kvůli tomu, že nechci mít potíže ani s játry, ani se slinivkou.

Co bude vrcholem podzimní sezóny? Větší šílenost si u nás už pomalu neumím představit…

avatar

Desert muž 06.05.2017 23:13:31

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 22:18:06

portální oběh,

gratuluji k výsledku, :-)

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.05.2017 23:14:04

>> Meescha, 06. 05. 2017 22:42:28

Sranda to byla :-) (většinou).

Oni to nejsou ani tak potíže, jako spíš „normální“ stav. Slinivka z toho, že jsi v nevhodnou dobu před během jedl, játra když se do nich během běhu dostane víc krve.

To se ještě neví. Pokud se s Milanem domluvíme na reparátu na Radegastovu výzvu a sežene někoho třetího, s kým se bude dát závodit, tak tohle, jinak to budu muset promyslet :-)

V ČR už moc skyrunnů není, a to, co je, tak mě zatím neoslovilo. V Alpách už skyrunny myslím taky moc nebývají, protože se kazí počasí. Ale ono něco nejspíš vykristalizuje. Teď mám stejně v plánu spíš objemový období, s nějakými závody pro srandu a utužení morálky, běžeckými dlouhými výlety, malými soustředěními a tak. V létě závodit nebudu, vzdal jsem to po pár provařených závodech kvůli teplu. Poslední závod před létem asi 1. července na Kraličáku, ale to jenom proto, že je tam hezky a mám tam co napravovat :-) Ale ladit na to nebudu, pojedu tam na „dovolenou“ :-D (minulý rok to bylo fajn – každý den aspoň 3 h běhu, nebo 6 h na kole)

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Desert muž 06.05.2017 23:20:42

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 23:14:04

gel může měnit lokálně osmolaritu, tedy játra po jeho vstřebání přes vrátnicový oběh mohou natéci, :-(

avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 07.05.2017 06:17:56

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:02:10

Výživný závod, ten se bude dobře pamatovat… :-D Tohle jen na společný pokec stačit nebude…

Kdybys dopředu avizoval, že si to zkomplikujes kotníkem s játry, tak před předpověděl čas o 4 minuty pomalejší. Pořadí sedlo přesně…

Velká gratulace a rychlá rehabilitace a regenerace…

avatar

MS82 muž 07.05.2017 08:33:17

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 22:18:06

Ani wiki nevi. Ale sebeh to u me urcite zhorsuje.

avatar

Celkem 5,5 km
Minulý měsíc 0 km

KlaraV žena 07.05.2017 08:35:01

>> Meescha, 06. 05. 2017 22:42:28

Já si to nemyslím, mě by třeba zrovna nalákal :-) Musí to být tak hrozný, až je to vlastně krásný. A taky mě zaujaly ty mentální rezervy – ty si myslím v průběhu závodu hledá každej (snad kromě J. Čípy :-D

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 23:14:04

S tím Radegastem to asi úplně neklapne :-| Teď jsem koukala na jejich stránky (cvičně mě zajímalo, kolik je to up), a další ročníky pořádat nehodlají…účel to splnilo, takže prý konec.

avatar

10 km: 0:40:35 (2013)
půlmaraton: 1:28:59 (2014)
maraton: 3:25:10 (2015)

Ender muž 07.05.2017 10:02:36

>> Luckyboy, 06. 05. 2017 21:44:12

Měl jsem problémy s intenzivní bolestí na pravé straně několikrát. Časem jsem vypozoroval, že to nastavá po ampulce magnezia. Od té doby nosím solné tablety a mám klid…

Motto: Hokaaaaa
avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 07.05.2017 11:27:55

>> milan, 07. 05. 2017 06:17:56

Dík. Nejspíš se mi včera podařilo prodat skoro na 100 %, co ten den v nohách bylo, proto to tak taky bolelo. Když jde člověk na svojí hranici, tak to ani jinak nejde. Pamatovat si to budu do dalšího „fajnového“ zážitku ze závodů :-D

Kolo, lehký běh, pivo… stačí říct :-) jsem k dispozici ;-)

Já na Tvůj tip několikrát během závodu myslel, už před ním jsem si říkal, že je hodně ambiciózní a na hranici reality. Když jsem měl krize, tak jsem si říkal, že aspoň pro jednou nebude mít Milan pravdu :-D Já tipoval 5:40, čili jsi byl o pár sekund blíž. Holt jsou vidět zkušenosti :-)

>> Desert, 06. 05. 2017 23:20:42

Toto je možné, i když Tvým příspěvkům rozumím tak z poloviny a to se ještě musím občas poradit s Googlem. Holt naprosto neschopné a nekompetentní učitelky na SŠ na chemii a biologii si teď mohou mnout ruce, jak nás nic nenaučily.

>> KlaraV, 07. 05. 2017 08:35:01

Jirka Čípa překvapil. A udělal z Pavla Brýdla teď už doopravdy věčně druhého :-) Ať běží Perun kdokoli, tak Pavel je prostě druhej :-)

S tou výzvou je to škoda. Tak to asi budu muset začít hledat nějakou jinou výzvu. Pokud by někdo věděl o vzdálenostně dostupném etapovém trailovém závodě, který je na podzim, nebo koncem léta v oblastech, kde není vedro, tipy sem :-)

>> Ender, 07. 05. 2017 10:02:36

Hm, to prozkoumám… při prvním problému (s játry?) jsem magnesium žádné nepil, solné tablety normálně baštím, ale jelikož jsem měl na Ještědu problém s křečemi, vzal jsem magnesium s tím, že by mohlo být tekuté více vstřebatelné a účinnější. Někdo nějaký názor, proč by to mohlo magnesium v ampulkách dělat?

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 07.05.2017 12:21:25

Jirka Rerych (kategorie M55) dnes na RunCzech skvělý čas 2:46:08, 62.místo, úžasný výsledek, velká gratulace!

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 10 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:31 (2024)
půlmaraton: 1:24:58 (2023)
maraton: 3:26:43 (2022)

Meescha muž 07.05.2017 12:31:02

>> Petr Kaňovský, 07. 05. 2017 12:21:25

Podle běžeckých tabulek osobák? Každopádně fantastický výkon!

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 07.05.2017 17:44:26

>> Meescha, 07. 05. 2017 12:31:02

Jirkovi to běhá výborně, však také velmi tvrdě trénuje.


Po včerejšku mi přišel přesunový běh z Lískovce do řečkovického kostela jako dost krátký ;-) , měl jsem 12,5 km tempem 6:50, ATF jen 115. Ani mi nechybělo, že dnes v Praze nejsem, ale na závod před 3 lety jsem si samozřejmě vzpomněl. :-)

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 07.05.2017 19:26:58

>> Luckyboy, 07. 05. 2017 11:27:55

Jsem pro každou špatnost, asi nejdřív potrenujeme játra? :-D Zítra večer jsem v Brně…

>> Petr Kaňovský, 07. 05. 2017 12:21:25

Díky za informaci. Jirka má skvělou formu a toto je krásný čas.

Dnes večer po celodenním posilování a balancnich cvičení krátký běh. 3 km rozklus, 1 km 3:52 min, 2,5 km vyklus. Celkem 6,5 km @ 4:39/km.

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 07.05.2017 23:00:31

>> milan, 07. 05. 2017 19:26:58

Zítra večer by něco šlo. Buď velmi volný výklus :-) pokud po práci(?) budeš mít chuť, nebo pokud ne, tak pivo. Nechci to zakřiknout, ale nohy sice bolí a jsou tuhé, ale není to takový marast jako po Ještědu. Dopoledne bych chtěl na kolo, tak k večeru bych snad pár kilometrů zvládl. Ale „jen“ pivo přežiju taky ;-)

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 08.05.2017 17:03:53

Dnes jsem pro změnu zkusil běh do vrchu z Rakovce nad Ríšovu studánku, 4,01 km s převýšením +210m, průměrné tempo jsem měl 4:46/km, ATF 167, max 178, a svůj traťový osobák překonal o 49s, viz komentář , hodně mě to bavilo.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Brno

půlmaraton: 1:18:08 (2017)
maraton: 2:46:08 (2017)

jrerych muž 08.05.2017 21:14:56

>> Petr Kaňovský, 07. 05. 2017 12:21:25

>> Meescha, 07. 05. 2017 12:31:02

>> milan, 07. 05. 2017 19:26:58

Děkuji. Včera v Praze v osobním rekordu 2:46:08 (net). Nutno podotknout, že to byl pouze neúspěšný pokus o maraton pod 2:45

Motto: Tělo na gauči chce zůstat na gauči
avatar

Celkem 14869,2 km
Minulý měsíc 141 km
10 km: 0:47:20 (2018)
půlmaraton: 1:43:57 (2018)
maraton: 3:51:57 (2013)

tinaB žena 08.05.2017 21:44:06

vrátila jsem se ze zájezdu s pěveckým sborem, kde jsem kromě hlasivek potrénovala játra ( viz Milanova poznámka ), ale i na běh jsem si našla čas, takže v pátek brzo ráno v Košicích 8 km, včera večer v Užhorodu 7 km, dnes ráno tamtéž taky 7 km. Jsem taková nějaká zdevastovaná, umění žádá oběti, že …

Jinak zítra ( informace zejména pro ty, kteří se zotavují po náročném víkendu, případně ladí formu na Popůvky ) – v jezuitském kostele na Beethovenově ul. je zítra,tj. 9.5. v 19.00 ab­solvenstký varhanní koncert Petry Anderlové, studentky JAMU, v jehož závěru bude zpívat i náš sbor, tak se stavte, pokud budete mít čas a nevadí vám vážná hudba a varhany .......

avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 08.05.2017 22:22:22

>> jrerych, 08. 05. 2017 21:14:56

Nutno podotknout,

že Tvůj výkon je aniž bych studoval aktuální statistiky jeden z nejlepších v ČR a obstojí minimálně i v Evropě.

Komu čest, tomu čest..

Prostě vynikající výkon, který by neměl zapadnout…

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 08.05.2017 23:41:58

>> milan, 08. 05. 2017 22:22:22

>> jrerych, 08. 05. 2017 21:14:56

Český rekord v M55 je 2:35:42, ale už dost starý: Štrupp Jaroslav ho zaběhl ve věku 56 let v roce 1973. Aktuálně je ale těch 2:46:08 v M55 skvělý výkon!

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
Nalezené položky: 7802 První Předchozí | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.