Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pečecká desítka naplnila kapacitu, obhajoba čeká Kamínkovou a Fejfara

Pečecká desítka naplnila kapacitu, obhajoba čeká Kamínkovou a Fejfara
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 17.02.2014 | přečteno: 3910×

Další velká jarní desítka již tuto sobotu. Mizuno Running Cup pokračuje v Pečkách, tamější tradiční Memoriál Jardy Kvačka je stejně jako úvodní Palestra Kbelská 10 s předstihem vyprodán. Na start se postaví více než 1 200 běžců a nebudou chybět zástupci domácí elity v čele s loňským vítězem Ondřejem Fejfarem, Vítem Pavlištou, Petrem Pechkem, Petrou Kamínkovou či Kateřinou Kriegelovou.

Rekordní zájem o běžecké podniky pokračuje. Kapacita dvanácti stovek účastníků Pečecké desítky byla vyčerpána již týden před závodem. Pořadatelé slibují, že v den závodu uvolní dalších 50 volných čísel pro neregistrované příchozí. Pokud nyní víte, že nemůžete běžet, pak vězte, že až do čtvrtečního večera je možné čísla mezi běžci převádět (postupujte podle instrukcí na webu závodu).

35. ročník oblíbené desítky slibuje kromě tradiční rodinné atmosféry, pokud ji tedy ještě lze při takovém počtu běžců zachovat, i několik novinek. Poprvé se otevře kategorie žen 65+, ti nejrychlejší se mohou těšit na vyšší finanční odměny a ti nejmenší budou v rámci dětských běhů startovat až nakonec. V hlavním závodě budou opět soutěžit kromě jednotlivců i čtyřčlenné týmy.

Do Peček se chystá mimořádně nabité elitní pole tuzemských běžců. „Pečky já nemůžu vynechat, je to moje srdcovka,“ říká loňský a předloňský vítěz Ondřej Fejfar, který logicky pomýšlí na dovršení zlatého hattricku. „Po zimě se cítím dobře, před čtrnácti dny jsem se vrátil ze soustředění z tepla, tak už jsem snad docela rozběhaný,“ popisuje svou aktuální formu. A dokládá ji i jeho čas z nedávné Rohálovské desítky, kde skóroval jako druhý Čech časem 32:06.

O přední pozice se budou ucházet i tři rychlíci ze Kbel, jejich kompletní medailové trio – lídr letošních tabulek Vít Pavlišta, Jan Kohut a Robert Míč. S certifikovanou tratí se popasuje i skvělý maratonec Petr Pechek. „Měl jsem toho v poslední době hodně v práci, nestíhal jsem společné tréninky s Kerteamem, ale trenérův plán jsem odběhal,“ líčí Pechek, který bude v sobotu závodit i s rodiči Šárkou a Františkem a přítelkyní Ivou Tržilovou.

O přední mužské příčky může bojovat také Pavel Kubričan či Leoš Pelouch. A všechny zaručeně prožene čerstvě ohlášený zástupce Keni David Kiprono Metto, jenž by měl atakovat třicetiminutovou bariéru. Uvidíme, jak moc se přiblíží traťovému rekordu s hodnotou 29:00, který stanovil před pěti lety jiný Keňan Ezechiel Ngimba.

Zajímavé medailové klání lze očekávat i v ženských kategoriích. Závod si nenechá ujít loňská vítězka Petra Kamínková, která v Pečkách minule triumfovala v čase 35:04. „Věřím, že i v tomhle roce poběžím na hranici 35 minut. Vážím si toho, že běhám bez bolesti a s radostí,“ říká aktuálně favoritka. Jejími soupeřkami budou specialistka na desítky Monika Preibischová a neustále se zlepšující vítězka Kbel Kateřina Kriegelová. Start v Pečkách hlásí i juniorka Lada Nováková, která ve Kbelích smolně vyběhla se zpožděním, přitom jí na zdolání 10 km stačilo nějakých 36 minut.

Na předběžné startovní listině přitom figurují i další jména kvalitních bežkyň – Petra Kubešová, Iva Milesová, Tereza Zuzánková či Hana Randáková. A to se ještě mohou přihlásit další borci (a borkyně) na místě!

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 05.03.2014 09:38:18

Další velká jarní desítka již tuto sobotu. Mizuno Running Cup pokračuje v Pečkách, tamější tradiční Memoriál Jardy Kvačka je stejně jako úvodní Palestra Kbelská 10 s předstihem vyprodán. Na start se postaví více než 1200 běžců a nebudou chybět zástupci domácí elity v čele s loňským vítězem Ondřejem Fejfarem, Vítem Pavlištou, Petrem Pechkem, Petrou Kamínkovou či Kateřinou Kriegelovou.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 23144,7 km
Minulý měsíc 183,4 km
10 km: 0:46:42 (2014)
půlmaraton: 1:47:30 (2011)
maraton: 3:53:37 (2014)

ex64 muž 05.03.2014 14:54:04

Ten mužský traťový rekord je z roku 2009 – tedy 5 let starý

avatar

daniela82 žena 05.03.2014 15:56:54

Díky za upozornění, chybku jsem opravila. >> ex64, 05. 03. 2014 14:54:04

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.