Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pečky slibují kuriozně souboje elitních vrchařů, vyhlásí i místního běžce

Pečky slibují kuriozně souboje elitních vrchařů, vyhlásí i místního běžce
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková | 05.03.2018 | přečteno: 3071×

Pečecká desítka nabídne v sobotu klasiku s certifikovanou obrátkovou tratí a láká na kvalitně připravený závod, letos nově s kategorií pro místní běžce. Své síly přijede každoročně po zimě poměřit i domácí elita. Trochu netypicky zlákala silniční desítka velmi silnou sestavu vrchařů, jmenovitě například Pechka, Janů, Schornou, Gregorovou a Adélu ze sesterského dua Stránských. Přihlášky na závod budou možné i na místě.

Po dlouhých mrazech to konečně vypadá na deset kilometrů v opravdu jarních teplotách. „Modlíme se, aby počasí vyšlo,“ hlásí prosebně směrem k víkendu jeden z organizátorů Petr Lhota. Už od rána jsou na programu závody těch nejmenších s tratěmi od 60 metrů, nebude chybět ani mílařský lidový běh a v poledne startuje hlavní závod na přesnou desítku.

Několik dní před startem je přihlášeno již 950 běžců a ani tohle číslo nemusí být konečné. „Přihlášky předem jsou možné i s platbou na místě. V den závodu bude také připraveno asi padesát čísel, což by mělo zájem dostatečně pokrýt,“ slibuje Lhota a apeluje na včasný příchod k registracím. Do středy se také dají převádět startovná zdarma.

Zdejší rychlá trať bývá oblíbená jako dobrý test formy po zimním období. Tradičně se sem sjíždí i česká špička a organizátoři to kvitují. „Nově jsme dorovnali finanční odměnu za ženský traťový rekord tak, aby byla stejná jako za ten mužský. Loni ho vylepšila Eva Vrabcová-Nývltová na 34:03,“ jmenuje další novinku Lhota.

Právě v ženském poli by mohlo dojít k zajímavému souboji tří běžkyň z čtyřčlenného družstva bronzového na loňském mistrovství světa v běhu do vrchu, jmenovitě Pavly Schorné, Kamily Gregorové a Adély Stránské. Držet krok s nimi bude jistě i běžecká stálice Petra Kamínková a do boje o přední příčky by mohly zasáhnout třeba svěřenkyně Pavla Nováka Markéta Gajdorusová, úspěšná běžkyně v disciplíně „run-up“ Lenka Švábíková nebo sympatická maminka a dráhařka Petra Kotlíková.

Několikanásobný vítěz Vítek Pavlišta ze zdravotních důvodů nenastoupí, a tak mezi hlavní favority patří maratonec a vrchař Petr Pechek z Kerteamu, další reprezentační vrchař Jan Janů, kolínský Milan Janoušek, v minulosti mj. bronzový na mistrovských Běchovicích, dále Pavel Kubričan z pražského Olympu nebo zkušený Dušan Podroužek či Ondřej Čadek. Do celkového pořadí mohou promluvit i mladší běžci, například slávisté bratři Edlmanovi či nadějní vrchaři Jáchym Kovář a Filip Záveský.

Že jsou Pečky, městečko na zlomu středních a východních Čech, tradičním dostaveníčkem kvalitních vytrvaleců, o tom se ví dlouho. Novinkou je ale letos kategorie Pečecký běžec. „Běhá u nás hodně lidí. Když jsem začínal s pořádáním závodu, byli jsme tak dva tři, teď je to klidně padesát lidí z 4700 u nás žijících obyvatel. To už si zaslouží vlastní kategorii,“ vysvětluje sympatickou novinku Lhota.

Jinak akce nabídne vše, na co tu jsou běžci zvyklí. Tedy prostorné zázemí v místní tělocvičně, rychlé registrace, přesnou desítku s několika vodiči, početné věkové kategorie, občerstvení v cíli i tombolu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 07.03.2018 08:17:01

Pečecká desítka nabídne v sobotu klasiku s certifikovanou obrátkovou tratí a láká na kvalitně připravený závod, letos nově s kategorií pro místní běžce. Své síly přijede každoročně po zimě poměřit i domácí elita. Trochu netypicky zlákala silniční desítka velmi silnou sestavu vrchařů, jmenovitě například Pechka, Janů, Schornou, Gregorovou a Adélu ze sesterského dua Stránských. Přihlášky na závod budou možné i na místě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.