Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sekyrová zahájí půlmaratonskou sezonu v Praze, dohání výpadek

Sekyrová zahájí půlmaratonskou sezonu v Praze, dohání výpadek
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 26.03.2014 | přečteno: 7879×

Jednou z favoritek v českém klání na pražském půlmaratonu je olympionička z Londýna Ivana Sekyrová. Sezonu zahájila později kvůli nemoci a po nevydařeném mistrovském krosu ji čeká hned několik závodů v délce 21,1 km. V tom prvním tuto sobotu má za cíl běžet bezpečně v čase pod 1:20.

Ivano, na jarních závodech tě nebylo moc vidět. Proč?

Byla jsem nemocná, celkem dva týdny, i když jsem nebrala antibiotika, ten výpadek je přesto znát. Když už jsem pak byla zdravá, chvíli trvalo, než jsem se dostala zase zpátky. Běžela jsem zatím dva krosy. Jeden v Tachově, kde to bylo bez soupeřek, tam se mi běželo dobře. Druhý byl mistrovský a ten jsem nedokončila.

Co se na domácím šampionátu minulý víkend stalo?

Víc věcí. Já i Květa Pecková jsme to přepálily. Bylo hezky, trať tvrdá, já se moc těšila na závody. Všechno to svádělo k rychlému běhu. A Lucka Sekanová (vítězka závodu, pozn. red.) vyrazila hodně rychle. Po druhém kole jsem odstoupila, nemělo cenu se trápit, i s ohledem na sobotní půlmaraton.

Jak se cítíš nyní před závodem?

Cítím se dobře, ale nečekám žádný výjimečný výsledek. Poběžím v tréninkovém, spíš maratonském tempu. Také budu záležet, jak poběží ostatní holky. Budu se rozhodně snažit držet si své tempo, nenechat se strhnout. Uvidíme podle momentální situace, ale určitě bych chtěla běžet pod 1:20.

Takže letošní sezona bude u tebe jako ta loňská, tedy ve znamení půlmaratonů?

Asi ano. Kvůli nemoci jsem vypustila tradiční jarní desítky, ale chtěla bych se vrátit na svou výkonnost, ještě to zkusím (úsměv). Teď se připravuji hlavně na mistrovský půlmaraton v Pardubicích. Mám nějaké sponzorské povinnosti, čekají mě čtyři půlmaratony série RunCzech, z nich poběžím určitě v Karlových Varech, ale také bych chtěla zařadit nově půlmaraton v Olomouci, pravděpodobně místo budějovického, kde je dost dlažebních kostek.

A co nějaký maraton?

Maraton teď nepoběžím, budu ráda, když zaběhnu půlmaraton (smích). Tedy alespoň teď na jaře. Kvůli nemoci mám nyní skluz v tréninku, sezona se mi posunula o 3 až 4 týdny, o výpadku jsem se radila i s jinými lidmi. Nestartovala jsem proto na jarních závodech a vrcholy prostě budu mít jindy než obvykle. Třeba na půlmaratonu v Karlových Varech, který je měsíc po pardubickém.

Kdo z Češek podle tebe poběží v Praze nejlépe?

Favoritky jsou určitě tři, Petra Kamínková, Anežka Drahotová a debutantka na půlmaratonské trati Lucka Sekanová. Té věřím nejvíc, ale také bude záležet, jestli zkraje příliš nevypálí. I Anežka by mohla uspět, pokud ji někdo ze začátku udrží na uzdě.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 02.04.2014 10:51:08

Jednou z favoritek v českém klání na pražském půlmaratonu je olympionička z Londýna Ivana Sekyrová. Sezonu zahájila později kvůli nemoci a po nevydařeném mistrovském krosu ji čeká hned několik závodů v délce 21,1 km. V tom prvním tuto sobotu má za cíl běžet bezpečně v čase pod 1:20.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.