Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TOP 5 zahraničních webů o běhání

TOP 5 zahraničních webů o běhání

Petr Havlík | 17.02.2008 | přečteno: 21756×

V dnešním článku přinášíme přehled pěti nejčtenějších zahraničních běžeckých webů, které nabízejí obrovské množství informací nejen o tréninku a výživě.

Runner's World

Stránka stejnojmenného běžeckého magazínu, který v USA vychází již od roku 1966, je pravděpodobně nejlepším zdrojem běžeckých informací. Denně zde vychází přehled toho, co se za ve světě běhu událo. Uveřejněné články a profily běžců, kteří se svými výkony zapsali do historie, jsou skvělým zdrojem motivace, užitečné budou také recenze bot a oblečení (například průvodce koupí obuvi pro jaro 2008). Plánujete-li výlet do Spojených států, projděte si seznam nadcházejících závodů. Za zmínku stojí rovněž sekce věnovaná zraněním a zdravotním komplikacím.

Cool Running

Potřebujete podrobné informace týkající se tréninku? Cool Running je ideálním zdrojem, který rovněž nabízí tipy a rady pro fitness, zlepšování výkonnosti a vytrvalosti. Věnuje se také zdravotním problémům. Najdete zde novinky a aktuality, diskuzní fóra a užitečné nástroje jako kalkulátory pro výpočet rychlosti, energického výdeje a podobně. Cool running rovněž nabízí docela povedený sportovní deník, o kterém jsme na behej.com již psali.

Active.com: Running

Skvělá stránka zaměřená nejen na běhání, ale na sport obecně. V loňském roce došlo k vytvoření partnerství s Cool Running – sloučily se redakce, avšak obsahově se jedná o různorodé weby. Na Active.com najdete rady týkající se tréninku, vybavení, zdraví a stravování. Inspirací budou příběhy ostatních běžců a „multimediální“ články jako například ten vydaný na Sv. Valentina. Neměli bychom zapomenout na propracovaný kalendář pokrývající prakticky všechny větší závody nejen v Americe, který kromě detailních informací nabízí také možnost přímé registrace.

Run-Down Running Portal

Heslo tohoto běžeckého portálu zní: „Zde najdete vše, co souvisí s běháním.“ Dalšího komentáře není třeba – obsahuje databázi odkazů vedoucích k informacím o běžeckých klubech, tréninku, knihách a filmech o běhání, ale také ke statistikám či informacím o sportovní medicíně. Zajímavé jsou rovněž běžecké tipy, citace slavných, jednotlivé články a v neposlední řadě také osobní příběhy samotných čtenářů.

Running Past

Zajímá vás (běžecká) historie? Jak samotný název napovídá, najdete zde informace o běžeckých legendách, vývoji běhání a průběhu závodů, které se zapsaly do historie. Načerpané znalosti můžete poté zúročit v soutěži, která spočívá v odpovídání na poměrně „jednoduché“ otázky (poslední zněla: Na které univerzitě promoval Dr. George Sheehan?). Za zhlédnutí stojí také starobylé fotografie a životopisy slavných běžců. Pro opravdové nadšence Running Past nabízí e-shop, kde je možné zakoupit různá memorabilia (autogramy, dresy a další suvenýry).

 


 Titulní obrázek převzat z alba Guida Alvareze.