Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Ještědu všem utekl Fejfar a vybojoval titul ve skyrace

Na Ještědu všem utekl Fejfar a vybojoval titul ve skyrace
foto: Pavel Fejfar

Jaroslav Hercík | 15.04.2017 | přečteno: 8610×

Převýšení stejné jako je nadmořská výška Sněžky, tedy 1 600 vertikálních metrů, délka trasy 24,5 km, to jsou základní parametry závodu Ještěd SkyRace. S náskokem čtyři a půl minuty (a jediný s časem pod dvě hodiny) doběhl do cíle Ondřej Fejfar před Janem Zemaníkem. Další necelé dvě minuty ztratil loňský vítěz Tomáš Lichý. V ženách zvítězila podobně přesvědčivě Pavla Schorná před Kateřinou Matrasovou a Zuzanou Krchovou. VÝSLEDKY

Ondro, gratulace k vítězství a titulu mistra ČR ve skyrace. Jaký jsi měl plán na dnešní závod?

“Plán byl hlavně otestovat formu, ale chtěl jsem vyhrát.”

Jak se závod vyvíjel?

“První kopec jsem se držel na druhém místě za Tomášem Lichým. Doběhl jsem ho na rovince před druhým stoupáním a tam jsem mu trochu cuknul. Pak už jsem náskok navyšoval.”

Jaké byly z tvého pohledu nejnáročnější úseky?

“Pro mě byl nejhorší hned začátek závodu, první kopec, a pak úplný konec – seběh pod lanovkou. Ale to už jsem měl náskok a nemusel jsem běžet naplno. V kamených polích jsem si to naopak moc užíval. Byla to velmi hezká pasáž, taková ochutnávka zahraničního závodu.”

Pršelo nakonec v průběhu závodu?

“Nepršelo, počasí bylo krásné běžecké. Pršet začalo až na vyhlášení.”

Cítil ses silnější ve stoupání, nebo v sebězích?

“Určitě ve stoupáních, v sebězích mám stále rezervy.”

Měl jsi informace o tom, jaký odstup mají soupeři?

“Měl jsem přesné informace při obou výbězích na Ještěd, ve druhé polovině trati jsme měl přehled o dění za sebou. Při prvním výstupu na Ještěd jsem už věřil, že vyhraju.”

Jak hodnotíš organizaci ve srovnání se závody světové skyrunningové sé­rie?

“Obecné porovnání je těžké, na svěťákách je to kolísavé, jak kde. Já organizátory moc chválím, bylo vidět snahu o to, aby se to lidem líbilo, bylo to moc pěkné. Pokud bych měl dát za sebe nějaký námět na zlepšení, všiml jsem si velkých front před závodem u výdeje čísel i po něm, u občerstvení. Na trati samotné pak bylo několik důležitých křižovatek bez pořadatele. Kdyby někdo z kolemjdoucích otočil šipku, mohl by někoho zmást. Dal bych také víc občerstvovaček.”

Bavil ses dobře?

“Užil jsem si celý den, bylo tam plno mých známých a bylo velmi příjemné se tam s nimi potkat, slyšet je u trati fandit.”

FOTOGRAFIE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

2hrady muž 15.04.2017 21:36:42

Převýšení stejné jako je nadmořská výška Sněžky, tedy 1 600 vertikálních metrů, délka trasy 24,5 km, to jsou základní parametry závodu Ještěd SkyRace. S náskokem čtyři a půl minuty (a jediný s časem pod dvě hodiny) doběhl do cíle Ondřej Fejfar před Janem Zemaníkem. Další necelé dvě minuty ztratil loňský vítěz Tomáš Lichý. V ženách zvítězila podobně přesvědčivě Pavla Schorná před Kateřinou Matrasovou a Zuzanou Krchovou. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.