Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Domácí tituly ve skyrace patří Fejfarovi a Krchové

Domácí tituly ve skyrace patří Fejfarovi a Krchové
foto: Ještěd SkyRace

Jan Bořil | 14.04.2018 | přečteno: 3914×

Ondra Fejfar obhájil loňské prvenství na Ještěd SkyRace a i v letošním roce se tak může pyšnit titulem mistra ČR ve skyrace. Druhý doběhl Milan Janata, třetí Marek Causidis. V ženách patří titul Zuzce Krchové, která dokázala porazit legendu českého horského běhu Annu Strakovou i třetí Petru Ševčíkovou. VÝSLEDKY.

MČR ve Skyrace® již podruhé v řadě hostil Ještědský hřeben. Pořadatel Honza Dušánek připravil oproti loňsku lehce pozměněnou trasu, ale na náročnosti se nic nezměnilo – závodníci museli v rámci COMPRESSPORT Ještěd Skyrace® překonat 24,5 km s převýšením 1600 m.

Na účastníky čekalo příjemné počasí – modrá obloha a cca 15 °C. Jaký to rozdíl oproti klasickému libereckému počasí! Start byl o půl hodiny posunutý, a tak se na trať vyráželo až ve 12:30. Na závodníky čekaly všechny druhy povrchů a podmínek – od kamenného výstupu pod samotným Ještědem, přes těžké trailové pasáže s bahnem a zbytky sněhu až po sjezdovky nebo asfaltové cesty.

V mužích se loni na bedně umístila trojice Fejfar – Zemaník – Lichý. Z této sestavy mohl svůj cenný kov obhajovat pouze Fejfar, neboť zbylí dva letos neběželi (Zemaník dal přednost MČR v silničním půlmaratonu). A Fejfarovi se obhajoba povedla parádně! Oproti loňskému času sice o půl minuty zaostal, ale to lze přičítat právě lehce pozměněnému konci trati.

„Trochu jsem se bál, co se mnou po pražském půlmaratonu udělají kopce, kterým jsem se zatím moc nevěnoval a ono to šlo,“ usmíval se Fejfar, který nově trénuje pod Robertem Krupičkou, výtečným českým horským i silničním vytrvalcem. „Vlastně se v kopcích cítím pořád výborně!“ dodal Fejfar.

Zvítězil s přehledem – druhému Milanu Janatovi, jehož umístění bylo tak trochu překvapením, dal tři minuty, třetí Marek Causidis zaostal o minut osm, když porazil Brýdla o pouhých pět vteřin.

„Třetí místo beru všemi deseti. Na Ondru s Milanem jsem dnes neměl. Od startu jsem si to rozběhl, jak jsem potřeboval, postupně jsem se dostával dopředu a v druhé polovině jsem bojoval především sám se sebou. Měl jsem nějaké zdravotní problémy, ale nakonec se mi třetí místo podařilo udržet,“ sdělil první dojmy Causidis.

Malé zmatky v organizaci kategorií Junior a U23 způsobily na poslední chvíli přeřazení Bořila a Nováka z juniorů do U23, kde se tak sešla velmi slušná konkurence. Vítězství pro sebe nakonec urval loni třetí Křivohlávek, ale pouhou minutu za ním skončil liberecký orienťák Matouš Fürst. Stupně vítězů doplnil Tomáš Farník, který těží ze spolupráce se Zdeňkem Křížem. V juniorech si pro vítězství suverénně doběhl Ondřej Nezval před Adamem Krupkou a Vojtěchem Růžkem.

V ženách bylo loni pořadí Schorná – Matrasová – Krchová. Schorná sice letos neběžela, zato ji nahradila Anka Straková, a tak se čekalo, jak to zamává s prvními třemi místy. Nakonec si svým výkonem pro vítězství zaslouženě doběhla Zuzana Krchová, když Ance Strakové dala dvě minuty. Třetí místo brala Petra Ševčíková. V juniorkách a U23 letos chyběly největší favoritky, pro vítězství si tak doběhla Gabriela Veigertová v kategorii Juniorky, respektive Tereza Kalousová v kategorii U23.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 14.04.2018 15:07:42

Ondra Fejfar obhájil loňské prvenství na Ještěd SkyRace a i v letošním roce se tak může pyšnit titulem mistra ČR ve skyrace. Druhý doběhl Milan Janata, třetí Marek Causidis. V ženách patří titul Zuzce Krchové, která dokázala porazit legendu českého horského běhu Annu Strakovou i třetí Petru Ševčíkovou. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.