Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PVZP RUNTOUR: Závěr ve znamení virtuálních běhů

PVZP RUNTOUR: Závěr ve znamení virtuálních běhů
foto: RunTour

ČEZ RunTour | 09.12.2020 | přečteno: 4799×

Letošní sezonu jsme si všichni představovali trošku jinak. Všem nám chybí běhání a setkávání se s ostatními. Musíme to ale ještě chvíli vydržet, zdraví je na prvním místě. A protože my se nevzdáváme, a když nemůžeme běhat klasicky venku – společně, můžeme běhat alespoň virtuálně, přivedli jsme do České republiky unikátní platformu pro profesionální virtuální závody!

Již devátým rokem největší rodinný běžecký závod PVZP RunTour rozběhává tisíce běžců po celé České republice, v osmi městech, na osmi krásných a unikátních tratích. Závody se běhají v centrech měst, nebo na místech, kde to mají místní rádi. Během svého výletu po Česku tak běžci navštíví například kolonádu v Karlových Varech, železárny v Ostravě nebo třeba krásné historické náměstí v samém srdci jižních Čech – Českých Budějovicích. Za rok společně rozběháme více než 20 000 běžců! To už je pořádná porce různých lidí – od těch nejmenších až po veterány. Od začátečníků až po mistry České republiky v půlmaratonu. Oni všichni ovšem tvoří naší PVZP RunTour rodinu.

PVZP RunTour se během let stala doslova vstupní branou do světa běhání. Proč? Zkrátka je tu pro každého! Bez ohledu na věk, výkonnost, pohlaví nebo zdravotní postižení. Každý běžec se na PVZP RunTour cítí jako doma. Právě pohodová a rodinná atmosféra PVZP RunTour nejvíce odlišuje od ostatních běžeckých sérií. Cílem není bořit světové rekordy, ale přinést všem běžcům jedinečný zážitek, ať už se rozhodnou zdolat první tři kilometry v životě nebo se pořádně zapotit na desítce.

Letošní sezona PVZP RunTour měla začít 14. března v Českých Budějovicích. Kvůli COVID-19 musela být ale odložena. V době karantény jsme ovšem nezaháleli a vytvořili jsme jako první v České republice virtuální charitativní běhy. Ty jsme až do dnešního dne uspořádali celkem čtyři. Zúčastnilo se jich více než 4500 běžců, vybralo se přes 700 000 Kč na pomoc PVZP RunTour městům, na léčbu nemoci malého Olivera nebo pro onkologicky nemocné děti (za Aničku). Podporu jsme získali od osobností jako je elitní běžec Vítek Pavlišta, modelka Nikol Švantnerová, zpěvačka Lucie Bílá nebo herec Roman Zach. V průběhu prvního „lockdownu“ jsme také běžcům zadarmo rozdávali naše PVZP RunTour tkaničky, aby je mohli použít k šití roušek. Zkrátka jsme se snažili co nejvíce v této době pomoci.

A 20. června jsme konečně mohli odstartovat sezonu závodem v Ostravě. Sice za přísných hygienických opatření, ale všichni jsme si tento závod náramně užili a atmosféra byla skvělá! Během několika měsíců se nám povedlo zorganizovat 5 závodů, v pěti krajských městech, rozběhat více než 10 000 běžců, kterým jsme ukázali, jak je naším dobrým zvykem, že s PVZP RunTour je radost běžet! Závod v Karlových Varech 26. září se uskutečnil vůbec poprvé a hned v netradičním režimu! Jsme ale pyšní, že jsme ho zvládli, dodrželi jsme všechna vládní a hygienická opatření a mohli jsme tisícovku běžců vypustit na krásnou trať skrze lázeňskou kolonádu. A jak už to tak v letošní sezoně bývalo, i tady nám pršelo. Štěstí! Z každého běžce, který šťastný doběhl do cíle jsme měli obrovskou radost. Potom ale přišla druhá vlna pandemie COVID-19 a tři zbývající závody jsme museli postupně zrušit.

Nechtěli jsme je ale jen zrušit a běžcům převést startovné, a proto jsme se spojili s profesionální platformou VRace, na které běží virtuální závody třeba slavné triatlonové legendě IRONMAN, maratonu ve Valencii a dalším. Tato platforma funguje na propojení s běžeckými aplikacemi a umožňuje nám tak měřit přesný čas našich běžců a stanovovat oficiální pořadí a výsledky.

Poprvé jsme ji použili za zrušený závod v Pardubicích, který se měl konat v sobotu 7. listopadu na dostihovém závodišti Velké pardubické. V termínu od 14. do 22. listopadu běžela tato virtuální výzva na PVZP RunTour distancích – 3, 5 a 10 kilometrů. Běžci si mohli buď převést svoji registraci z letošního roku na tento závod, nebo se do něj mohli nově přihlásit. A aby se tento virtuální závod blížil co nejvíce tomu skutečnému, každý přihlášený získal krásnou kovovou pardubickou medaili a startovní tašku. Ty běžcům navíc v průběhu prosince doručíme poštou až domů! Tohoto prvního závodů se zúčastnilo více než 600 účastníků, což považujeme za skvělý začátek. A tak jsme se pustili do druhého virtuální závodu, za zrušené Ústí nad Labem.

COVID-19 změnil životy nás všech a urychlil digitalizaci. Spousta věcí, i z oblasti sportu, se tak bude přesouvat do digitálního prostředí. Rádi bychom virtuální běhy v České republice ještě rozšířili a nabídli tuto novou platformu a možnost virtuálně závodit a porovnávat se s ostatními všem běžcům.

Věříme, že příští sezona bude v tomto ohledu lepší a zase se vrátíme do normálního režimu. I přesto jsme ale termínovku pro rok 2021 uzpůsobili tak, že začínáme až v dubnu a končíme již v polovině října. Zároveň např. závod v Praze jsme přesunuli na léto, kdy je z hlediska COVID-19 větší jistota, že závod proběhne. Můžete se ale těšit na osm stejných měst jako v roce 2020, osm krásných a zajímavých tratí a osm jedinečných a neopakovatelných dní s PVZP RunTour.

TERMÍNOVÁ LISTINA PVZP RUNTOUR 2021:

10/04 České Budějovice

08/05 Brno

22/05 Olomouc

19/06 Ostrava

17/07 Praha

21/08 Karlovy Vary

11/09 Ústí nad Labem

16/10 Pardubice

Co je ale důležité! PVZP RunTour bude v roce 2021 slavit 10 let svojí existence! Celá sezona tak bude jednou velkou oslavou, která bude promítnuta v medailích, na všech materiálech i na závodech. Plánujeme také spoustu novinek! Máte se na co těšit. Registrace odstartují na konci listopadu na webu www.run-tour.cz.

Moc děkujeme všem běžcům za podporu v letošní sezoně. Velmi si jí vážíme a je pro nás důležitá. Všem přejeme krásné prožití zbytku roku a Vánoc a těšíme se na viděnou na startu v roce 2021.

Organizační tým PVZP RunTour (Niki, Honza, Míra, Pepa, Venca, Michal) #JERADOSTBĚŽET!


Milí RunTouráci, napjatě jistě čekáte na to, jak zakončíme tuto sezónu. Zvažovali jsme všechny možnosti a rozhodli jsme se, že za závod v Praze uděláme třetí virtuální běh, kterým vám dáme možnost získat titul Zlatého RT Mastera nebo krásnou medaili. To ale není všechno! Protože bychom se ale s vámi také rádi potkali, vymysleli jsme v rámci virtuálního běhu malý happening s názvem „Vánoční setkání s PVZP RunTour“. To proběhne na pražské Ladronce ve středu 16. prosince od 14:00 do 20:00.

A jak bude vypadat?

Bude to opravdu malý happening, na kterém bude pár stanů a nafukovací oblouk (ten bude značit start). Ale hlavně – budeme tam my všichni! Vy budete moci přijít kdykoliv během dne, individuálně si zaběhnout 3, 5 nebo 10 km na Ladronce v rámci virtuálního běhu anebo prostě jen tak:), popovídat si s námi a rozloučit se tak s letošní sezonou. Budeme mít pro vás připravený čaj a svařák, vezmeme letošní merchandise, který budeme prodávat s 50% slevou (skvělá příležitost koupit svým blízkým ještě něco pod stromeček) a těm, kteří budou přihlášení na virtuální závod, dáme rovnou medaili a startovní tašku!

Víme, že tato akce je v týdnu a v Praze, a nevynahradí tak konec sezony všem běžcům po celé ČR, věříme ale, že se nás tam sejde co možná nejvíce. Virtuální běh poběží od 12. do 20. prosince a registrace budou spuštěny ve středu 9. prosince.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 09.12.2020 10:26:40

Letošní sezonu jsme si všichni představovali trošku jinak. Všem nám chybí běhání a setkávání se s ostatními. Musíme to ale ještě chvíli vydržet, zdraví je na prvním místě. A protože my se nevzdáváme, a když nemůžeme běhat klasicky venku – společně, můžeme běhat alespoň virtuálně, přivedli jsme do České republiky unikátní platformu pro profesionální virtuální závody!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.