Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

S ČEZ RunTour běžely nad Prahou více než tři tisícovky běžců

S ČEZ RunTour běžely nad Prahou více než tři tisícovky běžců
foto: ČEZ RunTour

ČEZ RunTour | 10.10.2023 | přečteno: 1171×

Hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová, ale také nejlepší čeští maratonci ozdobili svou účastí pražský závod ČEZ RunTour. V parku Ladronka se opět postavily na start více než tři tisícovky běžců, kteří si užili královský závod celé sezony oblíbeného rodinného seriálu.

Ani větrné podzimní počasí nesmazalo účastníkům předposledního letošního závodu ČEZ RunTour z tváří běžecké úsměvy. Užili si nejen den plný běžeckých závodů, kterých se zúčastnilo nejvíce běžců z celé sezony, ale také nabitý doprovodný program, v rámci kterého se mohli v ČEZ Energy zóně setkat s hokejovou legendou Jaromírem Jágrem nebo semifinalistkou Wimbledonu Barborou Strýcovou.

Dopolední část programu patřila dětem, které závodily při Lupilu bězích na 500 a 1000 metrů. Po nich už se do startovního koridoru začali řadit účastníci rodinného běhu na tři kilometry, ve kterém zvítězili Kryštof Vilk (10:07) a teprve desetiletá Martina Chudová (11:19).

Přibližně tisícovka běžců se zúčastnila závodu PUMA RUN 5 KM – nejrychleji z nich běželi po rychlé trati s krásnými výhledy na Prahu Michal Burian (15:48) a Lucie Pavlištová (18:06). Před nejprestižnějším závodem ČEZ RUN 10 KM namířil startovní pistoli do vzduchu Jaromír Jágr, který s úsměvem popřál běžcům, aby porazili starostu Prahy 6 Mgr. Jakuba Stárka stojícího na startu v první řadě. „Je tady daleko víc lidí, než jsem čekal, což je moc dobře. Je důležité, že lidé sportují. I když já se musím přiznat, že mám odmalička negativní vztah k běhání. Narodil jsem se těžkej a většinou jsem dobíhal poslední,“ smál se. Vítězi desetikilometrového závodu se stali Michal Šmahel (31:13) a Hana Homolková (36:49).

Na nejdelší trati závodily také štafety. A jedna z nich byla svým složením i smyslem zcela výjimečná! Třetí příčku obsadil tým PUMA 75, který byl sestaven k oslavě 75 let této ikonické značky. Spojil generace, profesionály i hobíky z Česka a Slovenska. Kapitánkou týmu byla Eva Seidlová, která letos oslavila stejně jako PUMA své 75. narozeniny a během své kariéry absolvovala přes 500 maratonů! Společně s ní běželi olympionička Marcela Joglová, pražský umělec Jan Bican a mistr Slovenska v půlmaratonu Martin Rusina.

Závodníci i jejich doprovod si mohli také v Praze vychutnat rozsáhlé zázemí, odpočinout si v relaxační zóně O2, dobít se energií ve stánku Edgar.power, zajít si na masáž od ALPY a Nadace Leontinka, zasoutěžit si o elitní běžecké boty PUMA nebo si třeba vychutnat výborné jídlo z LIDL menu.

Na každém závodě ČEZ RunTour se běží také pro děti a mladé lidi s těžkým osudem. Nadace Leontinka, která pomáhá nevidomým lidem, i tentokrát dostane 50 korun z každého uhrazeného startovného.

Pomáhat je ale možné také jinak, a to prostřednictvím mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem. V ní uživatelé získávají body za své sportovní aktivity. Tyto body pak mohou přiřadit vybranému projektu, kterému Nadace ČEZ následně věnuje finanční prostředky. V rámci partnerství běžeckého seriálu RunTour a společnosti ČEZ je mezi projekty vždy zařazován dětský domov z kraje, ve kterém se konkrétní závod koná. Tentokrát se podařilo vyběhat 70 tisíc korun na lepší vybavení pro Dětský domov Mladá Boleslav. „Děkujeme všem běžcům, kteří s námi prostřednictvím aplikace podpořili dětský domov v Mladé Boleslavi. Finanční prostředky díky tomu půjdou tam, kde jsou opravdu potřeba,“ dodává ředitel závodu Marek Pirzkall z pořádající agentury VMLY&R.

ČEZ RunTour už má před sebou jen poslední závod letošní sezony. Ten se uskuteční 21. října na dostihovém závodišti v Pardubicích. Chcete se na start postavit také? Registrujte se už dnes na www.run-tour.cz, protože s ČEZ RunTour #JERADOSTBĚŽET.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 10.10.2023 11:02:26

Hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová, ale také nejlepší čeští maratonci ozdobili svou účastí pražský závod ČEZ RunTour. V parku Ladronka se opět postavily na start více než tři tisícovky běžců, kteří si užili královský závod celé sezony oblíbeného rodinného seriálu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.