Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour spustila registrace na novou sezonu. Co na tebe čeká?

RunTour spustila registrace na novou sezonu. Co na tebe čeká?
foto: RunTour

ČEZ RunTour | 18.10.2022 | přečteno: 2156×

Milí RunTouráci, je to tady! 17. října jsme spustili na webu www.run-tour.cz registrace na sezónu 2023. Čeká nás 12. ročník našeho rodinného běžeckého seriálu ČEZ RunTour. Níže najdete veškeré informace ke spuštění registrací, novinky a mnoho dalších informací. Doporučujeme si je poctivě prostudovat!

NA JAKÉ ZÁVODY SE MŮŽEŠ REGISTROVAT A JAKÁ MĚSTA TĚ ČEKAJÍ?

Města, ve kterých se běhá, zůstanou stejná s výjimkou jednoho. Po letech opouštíme z Ostravu, která i přes atraktivní prostředí byla nejméně zaplněným závodem a náklady na její organizaci nepřiměřeně rostly. Na půdě Moravskoslezského kraje však nadále zůstáváme, těšit se můžete na závod v Kopřivnici, který byl běžci skvěle hodnocený, je na zajímavém místě a slibujeme, že se pokusíme trošku zjednodušit trať :) Finální termínovka je níže:

ČESKÉ BUDĚJOVICE – 25.03.

KOPŘIVNICE – 15.04.

BRNO – 13.05.

ÚSTÍ NAD LABEM – 27.05.

OLOMOUC – 22.07.

KARLOVY VARY – 23.09.*

PRAHA – 07.10.*

PARDUBICE – 21.10.*

  • U posledních 3 závodů se může termín ještě lehce změnit (vždy ale v rámci daného měsíce).

PROČ JSME ODEŠLI Z OSTRAVY?

Z každého města se nám vždy odchází těžko. U Ostravy to byla kombinace tří faktorů – produkční náklady na tento závod neúměrně rostly, neměli jsme již podporu od města a v Ostravě (přestože je to krásný a zajímavý areál) bylo na startu nejméně lidí.

Dlouhodobě se ale snažíme města RunTour točit a měnit, aby nebyla pořád stejná, takže je možné, že se do Ostravy ještě někdy vrátíme.

DISTANCE – 10 KM, 5 KM, 3 KM, 1000 M, 500 M a NOVINKA!

To jsou distance, které znáš a které máme připravené pro příští rok. Jsme závod s pohodovou a rodinnou atmosférou, který je určen primárně pro začátečníky, rodiny s dětmi a hobíky. Pro mnohé z nich je ČEZ RunTour jejich prvním běžeckým závodem. A proto se i v dalších letech budeme zaměřovat na tyto kratší distance. Ale novinku pro tebe přeci jen máme! :)

NOVINKA – ŠTAFETA!

V rámci 10kilometrového závodu zařazujeme nově i štafety. Vybrat si můžeš dvoučlenné (2×5 km) nebo čtyřčlenné (4×2,5 km) štafety. Na štafety se můžeš registrovat již nyní, podrobná pravidla přineseme po novém roce.

Štafety jsou skvělým řešením pro firmy, rodiny nebo kamarády, kteří chtějí závod absolvovat spolu. Člen štafety již nebude zařazen do výsledků jednotlivých závodů a celkového hodnocení sezóny, účast ve štafetě se mu ale bude počítat do ocenění „RunTour Master“.

KAPACITY ZÁVODŮ

Kapacity jednotlivých závodů jsme stanovili dle oblíbenosti jednotlivých tratí. Závod na 3 KM bude mít kapacitu 300 běžců, závod PUMA RUN 5 KM 600 běžců, závod ČEZ RUN 10 KM 500 běžců a štafety 100 běžců. Na závodě v Praze budou tyto kapacity dvojnásobné.

A protože jsme rádi, že s námi běhají i děti a s radostí sledujeme, že hrdě nosí medaile, pro které si doběhly, rozhodli jsme se, že ani v příštím roce nebudeme omezovat kapacitu u dětí. Zkrátka, budeme rádi, když nám dětští běžci budou stále přibývat. Kvůli bezpečnosti ale stanovíme maximální počet, který můžeme v jednu chvíli pustit na trať.

TÉMA SEZÓNY 2023

Tématem sezóny 2023 bude duševní zdraví. I my vnímáme, že poslední roky nebyly pro nás všechny zrovna jednoduché. A protože není důležité pouze běhat a být ve skvělé fyzické formě, ale být v pohodě i psychicky, rozhodli jsme se, že toto téma budeme reflektovat do jednotlivých závodů a prvků letošní sezóny. Každý závod bude mít své vlastní téma, které brzy představíme. Jako letošní barvy jsme zvolili uklidňující pastelové barvy a na každém závodě také k danému tématu bude připravena speciální aktivace. Zkrátka, máš se na co těšit! :)

I v roce 2023 budeš na našich vizuálech potkávat smajlíky, které znázorňují krásné emoce našich běžců. Ale novinkou a výraznějším prvkem budou symboly jednotlivých měst. Ty jsme stanovili s ohledem na to, kde se ČEZ RunTour v daném městě běží. V Brně je tedy symbolem ikonická kotva na brněnské přehradě, v Pardubicích kůň, který znázorňuje dostihové závodiště a například v Kopřivnici je to legendární Tatra 603.

Další informace najdete na našich webových stránkách: https://www.run-tour.cz/…na-tebe-ceka

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 18.10.2022 17:18:10

Milí RunTouráci, je to tady! 17. října jsme spustili na webu www.run-tour.cz registrace na sezónu 2023. Čeká nás 12. ročník našeho rodinného běžeckého seriálu ČEZ RunTour. Níže najdete veškeré informace ke spuštění registrací, novinky a mnoho dalších informací. Doporučujeme si je poctivě prostudovat!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.